Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rogue: Ultimátní sekaná?


ikona
imf
jason stathamjet lithe rogue
 

O nejnovějším projektu Jeta Li a Jasona Stathama, který tyhle dva borce postaví proti sobě, jsme vás už informovali v jedné ze starších zpráv. Mezitím se udála spousta věcí a v kanadském Vancouveru se úspěšně rozeběhlo natáčení. Akční ikony se neubíjejí navzájem k smrti každý den a proto vám přinášíme výtah z rozhovorů s režisérem Philipem G. Atwellem, Jetem a Jasonem. Mj. se dozvíte o čem snímek pojednává, proč je Jason Statham tak skromný chlapík a jaké plány má Jet Li se svojí další kariérou.

Takže nejdřív ten děj... Rogue (Jet Li) je přezdívka čínského zabijáka, který je právě na útěku před policií a hodlá trochu zamíchat kartami v podsvětí, konkrétně by chtěl vyvolat potyčku mezi dvěma nejsilnějšími asijskými gangy a trochu se na tom všem přiživit (jeho úmysly však mohou být i mnohem čestnější, o možných variantách se autoři zatím nechtějí rozepisovat). Na své misi je však nucen zlikvidovat jednoho z agentů FBI a jako na potvoru je to nejlepší kámoš Jacka Crawforda aka Jasona Stathama. A milý Jason není z lidí, kteří by podobnou věc nechali bez odplaty. K čertu s naštvanými Yakuzáky, jeden Brit dokáže Jetovi zatopit mnohem víc, zvlášť když ho krotí Corey Yuen.

Ten se "bohužel" ujal pouze funkce choreografa, režii snímku má na starosti videoklipař Philip G. Atwell, což je prozatím největší otazník celého projektu. Jeho snaha o přesun k drsnějšímu pojetí akčních scén (film by měl fasovat nekompromisní eRko), které se obejdou bez baletu a přílišných drátů je zcela jistě chvályhodná (a Corey už si pohlídá, aby to nevypadalo příliš jako hospodská rvačka), jenže mít vizi a urežírovat na první pokus takhle béčkový scénář, to jsou dvě diametrálně odlišné věci. Pro studio by to zřejmě byl jen další z těch menších průšvihů, ale z hlediska fanoušků může jít o kapitálně spálenou šanci. Jet Li vs. Statham? Dvě největší současné akční ikony? (Tony Jaa promine) Pokud to nevyjde, budeme pálit vlajky. :)

Ti dva se mimochodem na vzájemný masakr docela těší. Jet Li v rozhovoru zdůraznil, že tentokrát wushu nechal doma a bude se jednat spíš o tvrdší techniky. Jeho Rogue je však z těch nejlepších, takže se pořád ještě dočkáme věcí, nad kterými běžný smrtelník kroutí hlavou. Statham pro změnu skromně špitnul, že se omezí na jednodušší ruční a kopací techniky, aby nevypadal vedle "mistra" jako šašek.

Vskutku zbytečná skromnost, Jasone. Oba Kurýři tě vykopli tak vysoko, že Joel Silver s Keanu Reevesem mohou jen potichu šoupat nohama. A třetí Kurýr se právě líhne v hlavě Luca Bessona, který má podle Stathama úžasný nápad, kam osudy Franka Martina rozvinout. Máme se bát, smát nebo těšit? Ideální bude kombinace toho všeho.

Jet Li ve svém rozhovoru mluvil převážně o buddhismu, Fearless a dalších věcech, které jsou pro náše materialistické vidění světa dost nepodstatné. :) Důležité je, že se pořád ještě nevzdal myšlenky na natáčení pacifistického (=žádné bitky, přestřelky ani honičky) opusu Monk in N.Y., který byl kdysi odložen k ledu díky adaptaci Neprůstřelného mnicha. Jet Li by si chtěl zahrát hlavní roli a možná film i režírovat, každopádně v něm půjde o buddhismus a ne o to, jak nakopat někomu zadek. Jet není naivní a tak je mu jasné, že si tenhle projekt bude muset zaplatit ze svého. Proto chce teď ždímat z producentů peníze tím, že bude hrát v hollywoodských filmech. Jen doufám, že to pro něj nebude cesta do hereckého pekla. Dávej si pozor, Jete!

Uff... jakmile novinář začne familiérně oslovovat herce, je jasné, že se musí přiblížit závěr textu. V tomhle poslechnu moudré knihy a zpečetím osud téhle novinky nějakou údernou glosou... třeba... hmm... karty jsou rozdány, teď už záleží jen na tvůrcích, zda je zvládnou proměnit v trumfová esa. Tss... ani to nebolelo. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace