Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potter, comicsy a hvězdy? Warneři hrají na jistotu


ikona
Mr. Hlad
batmandcharry potterlegosuperman
Jak ovlivní komerční výkony Batmana se Supermanem warnerovské plány? Studio se rozhodlo kašlat na originalitu. 

O kvalitách comicsovky Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti už toho bylo napsáno dost. Spousta lidí je zklamaná, hromada fanoušků je nadšená a obě skupiny se navzájem pokouší přesvědčit o tom, že právě ony mají pravdu. Jisté ale je, že souboj dvou comicsových ikon nepředvádí v kinech takové výkony, jak se čekalo, a že je šance urvat ve světě miliardu čím dál tím menší. Warneři samozřejmě tvrdí, že jsou spokojeni, ale všichni víme, že s tou miliardou se tak nějak počítalo. A těch velkých propadáků je víc. V minulém roce vypustili Warneři do světa jednadvacet filmů a teď nejspíš dostali zprávu od účetních, že to nebyl nejlepší nápad. Zatímco Batman vs. Superman oficiálně průšvih nebude, filmy jako V srdci moře, Pan nebo Jupiter vychází si tuhle nálepku zaslouží. A Warneři s tím hodlají něco dělat.

 

Oficiálně to sice nikdo nepotvrdil, ale ve studiu prý padlo rozhodnutí přestat riskovat a sázet na jistotu. To znamená konec drahých a originálních filmů, víc sequelů, remaků, reimaginací a adaptací. V budoucnu prý Warneři hodlají spoléhat na comicsy od DC, Lego filmy nebo další příběhy ze světa Harryho Pottera. To ale není všechno, zdá se, že těžší to budou mít nejen originální a nové filmy, ale i filmaři. Zelenou tu pořád mají dostávat zavedené režisérské hvězdy jako Christopher Nolan, Ben Affleck, Todd Phillips nebo Clint Eastwood. Nováčci se však k velkým projektům a rozpočtům jen tak nedostanou. Otázka je, jestli je tohle ta správná cesta. Letos Warneři pošlou do kina osmnáct filmů a příští rok devatenáct a některé z nich stoprocentně propadnou. Tak to chodí. Dá se očekávat i to, že bude zájem o Justice League nižší, než studio doufalo, protože Batman se Supermanem pár lidí fakt naštvali. A když propadne komerčně další podobná „sázka na jistotu“, už to asi vážně bude problém...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace