Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #343 o Batmanovi a robotech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Blíží se válka lidí a robotů? Je víc cool Superman, nebo Alfred? A máte chuť povečeřet ve stylu Texaského masakru motorovou pilou?  

Excelentní Výplach

Sci-fi pecka týdne
Představte si kombinaci Terminátora, Blade Runnera a filmů Neilla Blomkampa, ve které lidé vyrobí roboty, kteří začnou mít emoce a chovat se jako my. A lidstvo je teď nahání po celém světě a likviduje, protože se mu to moc nelíbí. Do hlavních rolí šoupněte Rufuse Sewella a Antona Yelchina a začněte se kochat. Sci-fi Rise má sice jen pět minut, ale celovečerák bychom rozhodně viděli rádi.

Srovnání týdne
Nerdovské akční romanci Scott Pilgrim proti zbytku světa jsem nikdy úplně na chuť nepřišel a raději si pustím cokoliv jiného od Edgara Wrighta, ale špatným filmem bych ji rozhodně nenazval. Comicsová předloha vyšla i u nás a ve světě má kultovní status a i když jsem ji osobně nečetl, počítám, že fanboy Wright s ní zacházel velmi ohleduplně. Každopádně srovnání comicsu a filmu si můžete pustit tady.

 

Alfred týdne
Každý superhrdina potřebuje někoho, kdo mu kryje záda, stará se o jeho vybavení a když dostane po tlamě, tak mu udělá čaj s medem. Iron Man má Pepper Potts, Superman Lois Lane a Batman by se neobešel bez Alfreda Pennywortha, věrného sluhy, který, jak jsme viděli v Batman v. Superman: Úsvit spravedlnosti, bez problémů zastane i práci mechanika, případně rád převezme řízení Batwingu. A Alfred, jak můžete sami vidět, byl cool vždycky.

 

Benzínka týdne
Texaský masakr motorovou pilou, ten původní ze sedmdesátých let pochopitelně, není zrovna příjemná podívaná. A je taky řádně krvavá. Benzínová stanice, kde rodina Sawyerových připravovala dobroty z lidí, se teď stane regulérní restaurací, kam si můžete zajít na grilované dobroty. Benzínku koupil podnikatel Roy Rose, který se netají svou lásku k hororové klasice a chystá se z ní udělat místo, které bude ze slávy filmu těžit, takže po dobré véče si tu můžete koupit tričko s Leatherfacem nebo další veselé voloviny. Otázka je, jak tady bude lidem chutnat.

 

Star Wars týdne
Každý fanda Hvězdných válek ví, co je temná a světlá strana Síly, kdo jsou Sithové, jak vypadá X-Wing nebo TIE fighter. Když si ale pustíte starou trilogii, rychle zjistíte, že to podle všeho nevěděli ani sami tvůrci a že spousta lodí, míst a věcí dostala název až dlouho po filmu. Tady jich máte hned třiadvacet.

 

Superman týdne
Kal-El alias Superman je nejspíš nejslavnější comicsový hrdina všech dob a jeho jméno jsme znali dávno před tím, než se objevili Iron Man, Thor a Captain America. Největší comicsový klaďák, jeden z nejsilnějších hrdinů a borec, jemuž sebevědomí dovolovalo desítky let nosit slipy přes tepláky. Ale i Superman se pochopitelně měnil a jelikož přišel na svět skoro před osmdesáti lety, měnil se hodně. A to i ve filmovém a televizním zpracování.

Zbraň týdne
Asi neexistuje slavnější filmová zbraň než světelný meč. Ten, který nafasoval Luke Skywalker od Bena Kenobiho, zmizel na konci páté epizody, ale vrátil se na scénu v Síla se probouzí. Pro rytíře Jedi a vlastně ani pro fanoušky nejde jen o zbraň, ale o symbol celé ságy. A když se nad tím člověk zamyslí, tak ten světelný meč byl u celkem zajímavých okamžiků.

 

Bondovky týdne
Poslední bondovka Spectre nás nijak zvlášť nezaujala, spíš naopak a i když vydělala spoustu peněz, na Danielu Craigovi bylo hodně vidět, že by byl radši kdekoliv jinde. Bond je ovšem tak silná značka, že nějaké ty naštvané fandy tvůrci vůbec řešit nemusí. I ty staré bondovky mají dnes velké kouzlo, když se ale chcete podívat na všechny, musíte si na to vyšetřit pár dní. Ty nejzásadnější se však dají zvládnout za několik hodin a Sterling Archer vám řekne, které to jsou.

 

Stathamové týdne
Jason Statham chystá na léto dvojku Mechanika, ve které se vedle něj objeví Jessica Alba, Tommy Lee Jones nebo Michelle Yeoh, a uvidíme ho i v osmičce Rychle a zběsile. Ale jinak se celkem fláká. LG ho ale teď ukecali do hlavní role reklamy na jejich novátorský mobil. A je to hodně divné

 

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, co byste rádi viděli od Zacka Snydera. Někdo by byl rád, kdyby netočil nic, někomu by se líbil návrat k Úsvitu mrtvých nebo k Watchmenům a padaly i názory, že by od tohohle režiséra mohla být zajímavá velkolepá válečná sci-fi, nebo třeba Mortal Kombat. Mrkněte do diskuse.

 

Dnes se mrkneme na Batmana a Bena Afflecka. Chtěli byste, aby Affleck dalšího Batmana režíroval, nebo raději točil nějaký jiný projekt? V diskusi napište BATMAN nebo NĚCO JINÉHO a rozepište se v textu.

Za týden zdar.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace