Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2016: Zbytky a žánrová výplň


ikona
Mr. Hlad
dwayne johnsonghostbustersletní nářez
Krotitelé duchů, Dwayne Johnson, zavedené série i ambiciózní nováčci. Kdo další zkusí v létě v kinech bojovat o úspěch?  

Probrali jsme filmy, od nichž se očekává, že v létě naplní kina. Podívali jsme se i na ty, které nemají takové ambice, ale jejich tvůrci doufají, že by se o jejich dílech mohlo taky mluvit jako o hitech. A teď tu máme zbytek. Ne nutně nudné projekty, ale filmy, které jsou menší, levnější, ne tolik ambiciózní a v mnohých případech ne tak moc zajímavé. Je jich hodně, takže statisticky nás některé z nich musí v kině překvapit, na jiné se ale nejspíš po pár dnech zapomene. Tady je máte všechny pohromadě a sami se rozhodněte, na co se začnete pomalu těšit a co raději vypustíte z hlavy dřív, než to vůbec bude mít premiéru.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2016: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2016: ČERNÍ KONĚ
 

Oslněni sluncem (CZ premiéra: 9. června 2016)

Tohle komorní drama mělo světovou premiéru už vloni a údajně se od něj čekalo víc. Děj se má točit okolo stárnoucí rockery a filmaře, kteří jsou na dovolené a chtějí si jednoduše orazit. Pak ale dorazí návštěva, jejich starý přítel se svou dcerou, která všem pořádně zamotá hlavu. Romantiku čekat nemáme, tohle má být psychologický thriller. Oslněni sluncem prý nakonec není taková pecka, jak se čekalo, ale minimálně casting je lákavý dost. Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson a Matthias Schoenaerts jsou dost zajímavá jména na to, abychom byli zvědaví alespoň malinko.

Index natěšenosti: 5/10

Centrální inteligence (CZ premiéra: 16. června 2016)

Dwayne Johnson umí jak akci, tak i humor. Párkrát už to předvedl a hodlá to potvrdit i v novince Centrální inteligence, kde si zahraje tajného agenta, jenž požádá o pomoc při práci na případu svého bývalého spolužáka, který je účetní a vyzná se v číslech. No a pak bude následovat spousta střílení, veselého pošťuchování a podobně. A vzhledem k tomu, že Johnsonova parťáka ztvární Kevin Hart, tak i spousta keců. Tenhle prcek nám nikdy nepřišel moc zábavný, ale třeba i vedle Rocka vybere silnější chvilku, nebo ho někdo v půlce filmu vyhodí z okna. Naději, že dostaneme něco víc než variaci na Poldova švagra, slibuje jméno režiséra. Rawson Marshall Thurber natočil Vybíjenou a Millerovy na tripu, takže své práci rozumí.

Index natěšenosti: 6/10

Hra peněz (CZ premiéra: 16. června 2016)

George Clooney a Julia Roberts před kamerou, Jodie Foster na režisérské sesli? Před deseti lety bychom to chtěli vidět. Hned. Dnes je ale situace trochu jiná. Clooney má za sebou pár ne úplně povedených kousků, sláva Julie Roberts mizí rychleji než popularita Pogů a Jodie Foster si vždycky tak nějak točila to, co zajímalo spíš ji než ostatní. Ale pořád je tahle kombinace dost lákavá, ačkoliv bychom ji čekali spíš na podzim při boji o Oscary než v létě. Hlavním hrdinou bude chlapík, který v televizi radí lidem, jak investovat, jednou ale do studia přijde Kyle Budwell, který kvůli jeho radám přišel o všechno. A má u sebe pistoli. Nechce se pomstít, chce spravedlnost, a tak během živého přenosu zkouší oba muži zjistit, kdo vlastně může za podezřelé machinace na finančních trzích, které lidem ničí životy.

Index natěšenosti: 7/10

Mike i Dave sháněj holku (CZ premiéra: 7. července 2016)

Zacu Efronovi se teď docela daří. We Are Your Friends byl sice brutální propadák, Dirty Grandpa a (Ne)zadaní ale vydělali a ze Sousedů se stal regulérní hit, který se letos dočká pokračování. Čím si Zac kryje záda? Příští bude s Rockem válet v Pobřežní hlídce, letošní červenec mu potom jistí komedie Mike i Dave sháněj holku, v níž spojí síly s Adamem DeVinem. Tihle dva si zahrají neurvalé bráchy, kteří potřebují co nejslušnější partnerky na ségřinu svatbu. Nabrknou si tedy přes internet Aubrey Plazu a Annu Kendrick, jen aby zjistili, že možná našli svoji největší kaličskou konkurenci. V tu chvíli už je ale samozřejmě pozdě... (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

 

Očista: Volební rok (CZ premiéra: 7. července 2016)

Z očisty se stalo thrillerové Saw. Nikdo, nejspíš ani sami tvůrci, netušil, že levný a komorní napínák s Ethanem Hawkem bude v kinech slavit takový úspěch a chodilo se i na dvojku, která byla akčnější a méně hvězdná (ačkoliv Frank Grillo byl cool). Teď je tu třetí díl a tady už se víceméně očekává, že se prachy posypou samy. Elizabeth Mitchell tu bude kandidovat na prezidentku a jejím cílem je Očistu, při které lidé mohou několik hodin beztrestně páchat všechny zločiny včetně vraždy, jednoduše zakázat. Ne každému se to ale líbí a ještě před volbami jedna Očista proběhne. A z potenciální prezidentky se stává lovná zvěř, kterou může ochránit jen její bodyguard Grillo.

Index natěšenosti: 6/10

Krotitelé duchů (CZ premiéra: 28. července 2016)

Internet se často dlouho dopředu rozhodne, že se mu něco nelíbí. A v nedávné minulosti na tom nic nebylo hůř než nová verze Krotitelů duchů. V Sony se tak dlouho patlali s regulérní trojkou, až z ní sešlo. A protože slavná značka prostě nemůže ležet ladem, nakonec skončila v rukou Paula Feiga, který proti duchům vyšle čtveřici odvážných komiček. Melissu McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon a Leslie Jones rozhodně nečeká lehký úkol. Už proto, že je většina filmového světa proti nim a v trailerech je nejvtipnější Chris Hemsworth jako jejich sekretářka. Jak ale řekl Kevin Smith, na tom filmu pracuje příliš talentovaných lidí na to, aby to byla pohroma. Takže... snad nebude? (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

 

The Space Between Us (US premiéra: 29. července 2016)

Představte si, že vám je 16 let a píšete si s holkou svých snů. Konečně se rozhoupete k tomu, abyste se s ní potkali, má to ale drobný háček - od malička žijete v marťanské kolonii, zatímco on je ze Země. Co s tím? Samozřejmě se vydáte na meziplanetární výlet, což je (jak už jste museli uhodnout) výchozí bod sci-fi romance The Space Between Us. Po boku Asy Butterfielda a Britt Robertson se v ní objeví třeba Gary Oldman nebo Carla Gugino. Připravte se tedy na dobře obsazený doják, který zatím hyzdí jen to, že je od režiséra celovečeráku s Hannah Montanou. (KarelR)

Index natěšenosti: 5/10

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace