Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2016: Zbytky a žánrová výplň


ikona
Mr. Hlad
dwayne johnsonghostbustersletní nářez
Krotitelé duchů, Dwayne Johnson, zavedené série i ambiciózní nováčci. Kdo další zkusí v létě v kinech bojovat o úspěch?  

Probrali jsme filmy, od nichž se očekává, že v létě naplní kina. Podívali jsme se i na ty, které nemají takové ambice, ale jejich tvůrci doufají, že by se o jejich dílech mohlo taky mluvit jako o hitech. A teď tu máme zbytek. Ne nutně nudné projekty, ale filmy, které jsou menší, levnější, ne tolik ambiciózní a v mnohých případech ne tak moc zajímavé. Je jich hodně, takže statisticky nás některé z nich musí v kině překvapit, na jiné se ale nejspíš po pár dnech zapomene. Tady je máte všechny pohromadě a sami se rozhodněte, na co se začnete pomalu těšit a co raději vypustíte z hlavy dřív, než to vůbec bude mít premiéru.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2016: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2016: ČERNÍ KONĚ
 

Angry Birds ve filmu (CZ premiéra: 12. května 2016)

Nejočekávanější filmovou adaptací hry je pochopitelně Warcraft, je však dost možné, že nakonec bude v kinech po celém světě slavit úspěch něco úplně jiného. The Angry Birds Movie je sice film, na který nikdo normální není moc zvědavý, ale kombinace slavné předlohy, roztomilých ptáčků, akčního blbnutí, pár dementních hlášek a hodně barviček by z tohohle animáku mohla udělat hit z ranku Mimoňů. A pak asi nikoho nebude moc zajímat, že tohle střílení opeřenců do militantních vepřů vypadá dost levně a ne moc zajímavě.

Index natěšenosti: 5/10

Boj za svobodu (CZ premiéra: 12. května 2016)

Gary Ross nastartoval sérii Hunger Games, my od něj ale máme mnohem radši nedoceněné drama Pleasontville: Městečko zázraků. A i jeho novinka Free State of Jones vypadá zajímavě. Točit se bude okolo Newtona Knighta, jenž se během občanské války v Mississippi rozhodl nepřidat se k jižanské armádě, ale založil si armádu vlastní, jejíž součástí byli i otroci, kteří utíkali před svými „majiteli“. A brzy začal být trnem v oku spoustě nebezpečných lidí. Matthew McConaughey by měl být zárukou toho, že před kamerou bude na co koukat.

Index natěšenosti: 6/10

Kidnap (US premiéra: 13. května 2016)

Halle Berry v posledních letech víceméně zmizela z kin a kdybyste někomu tvrdili, že byla bondgirl, sex symbolem, oscarovou hvězdou a jednou z největších celebrit, klidně by vás mohl obvinit z toho, že kecáte. Dnes reálně nikoho moc nezajímá a to potvrzuje i drama Kidnap, které působí jako film, který bude v létě trochu navíc. Režisér Luis Prieto nemá na kontě nic, co by stálo za zmínku a zápletka o ženě, která je odhodlaná udělat všechno pro to, aby dostala zpátky svou unesenou dceru, taky moc naděj nevzbuzuje. Tohle smrdí béčkem. A ne v tom dobrém slova smyslu.

Index natěšenosti: 4/10

The Darkness (US premiéra: 13. května 2016)

Malých hororů, které doufají, že se jim povede stát hity a ne že se na ně za měsíc zapomene, je hromada. The Darkness by však s trochou štěstí mohl být zajímavější než konkurenční průměr už kvůli zajímavému obsazení. Sejdou se tu Kevin Bacon, Radha Mitchell nebo třeba Jennifer Morrison. A hlavně – za kamerou bude Greg McLean, autor brutálních Wolf Creeků a solidní krokodýlí podívané Krokodýl: Návrat do krvavé laguny. Zápletka ale nepůsobí extra zajímavě. Rodinka si z výletu do Grand Canyonu přiveze cosi, díky čemuž v jejich domě začne strašit. Snad to strašení bude stát za to.

Index natěšenosti: 5/10

Maggie´s Plan (CZ premiéra: 26. května 2016)

Maggie má plán a jde si tvrdě za ním. Chce dítě. Na lásku moc nevěří, takže ji nakonec celkem překvapí, že si se sympaťákem Johnem celkem padnou do oka. Problém je, že John je ženatý. Maggie svým chováním jeho vztah s manželkou Georgette prakticky zlikviduje, dojde k rozvodu a ona má nakonec Johna jen pro sebe. Co se ale stane, když si za pár let uvědomí, že jiskra je pryč a že John a jeho žena k sobě vlastně pasovali líp. Jak je dát znovu dohromady? Rebecca Miller, mimochodem manželka Daniela Day-Lewise, už za sebou pár povedených filmů má a pro tuhle komedii si sehnala luxusní obsazení. Ethan Hawke, Julianne Moore, Greta Gerwig a Travis Fimmel jsou celkem slušné lákadlo.

Index natěšenosti: 6/10

Popstar: Never Stop Never Stopping (US premiéra: 3. června 2016)

Andy Samberg, Jorma Taccone a Akiva Schaffer spolu pár let psali scénáře k Saturday Nigh Live, ten první se pak celkem proslavil jako herec a druzí dva zase zkouší točit. Pořád jim to ale nejlíp šlape a šlapalo, když jsou spolu. Když si říkají The Lonely Island. Jejich hity Jizz in my pants nebo I just had sex nejspíš znáte. Po několika CD a televizních projektech to teď konečně zkouší i na velkém plátně. Hlavním hrdinou bude popová hvězda Connor4Real. Jeho poslední album totálně propadlo a vypadá to, že se slávou je konec. Connor se snaží vyškrábat zpátky na vrchol, ale nejde to a zdá se, že má jen jednu jedinou šanci. Dát se dohromady se svou starou kapelou The Style Boyz. Ale do toho se mu zrovna moc nechce.

Index natěšenosti: 7/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace