Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Animák Zootropolis zpřelámal rekordy! Přijde Oscar?


ikona
Cival
disneytržby
Jak obstáli Deadpool a dva Gerardové Butlerové proti zvířátkům? 

Máme tu animák roku? Je to dost možné. A hodně pravděpodobné. Ne že by nám nemohla vytřít zrak nová Doba ledové nebo pokračování Nema, ale tyhle sequely budou prostě těžko hledat svěžest Zootopie. Nový animák (a na 99% i start nové disneyovské frančízy), který jde do českých kin pod názvem Zootropolis - Město zvířat, se dočkal nadšených recenzí, výborných diváckých ohlasů a pochvaly od Mr.Hlada. Co chtít víc? No třeba otvírák za úctyhodných 73 milionů dolarů!

KASOVNĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ANIMÁKY

Jde o čtvrtý nejvyšší víkendový start v rámci března v historii a rekordní úspěch mezi 3D animáky od Disneyho, což je tváří v tvář Ledovému království, Na vlásku, Raubíři Ralfovi nebo Boltovi parádní vizitka. S ohledem na reakce se dá tušit, že americké výnosy hravě překročí metu tři sta milionů dolarů, což by samo o sobě bohatě stačilo na pokračování. Připočtěte k tomu zisky ze zbytku světa nebo právě výhled na zlatého plešouna a budete mít jistotu, že roztomilé lenochody, lišky a králíky jsme neviděli naposledy.

 NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ 3D ANIMÁKY OD DISNEYHO

 

Ani Gerard Butler samozřejmě neměl proti zvířátkům šanci. S Pádem Londýna ale dopadl o řád líp než před týdnem s Bohy Egypta. Premiéra za 21 milionů je sice výrazně pod třicítkovým startem Pádu Bílého domu, krvavého originálu, v němž se Washington děsil korejské invaze, náklady na letošní sequel ale byly pořád na skromných šedesáti melounech... takže v globálním měřítku by mělo být Butlerovo akční pokračování v klidu, i když jej kritici nelítostně strhali (ne tak imf, už pro vás peče pozitivní recenzi).

Rozhodně ale Pád Londýna dopadne líp než zmínění Bohové Egypta, kteří klesli oproti minulému týdnu o dvě třetiny a profilují se definitivně jako těžký propadák. Z Ameriky nevydojí ani třicítku! Celosvětový mezisoučet je pak průběžně na slabých 72 milionech...

Třetí se samozřejmě drží Deadpool. Dost možná největší kasovní překvápko tohohle kalendářního roku (jo, vím že z něj uplynuly jen dva měsíce) a rozjívený comicsový trend-setter se díky dalším šestnácti milionům dostal na 311 mega z Ameriky a 673 celosvětově.

 

Zklamáním jsou pak pro paběrkující studio Paramount tržby válečné konverzační komedie zacílené na ženské publikum (?!) Whiskey Tango Foxtrot, v níž Margot Robbie sekunduje Tině Fey. Průměrně hodnocená oddychovka byla marketingově jasně podtaktována, což taky vedlo k chabému sedmimilionovému odpichu. Nevýrazný film se dočkal nevýrazného přijetí. Holt se Margot nečinila tak jako ve dveřích ve Vlkovi z Wall Street...

Supervýkonné Zootropolis samozřejmě tvrdě srazilo dolů i Kung Fu Pandu 3, která má aktuálně na kontě 326 milionů celosvětově a zbrojí na českou premiéru. Stejně jako biblické historické béčko Risen si připočetla necelé čtyři miliony a v zámořských kinech už nějakou velkou rotyku nezvládne.

Z oscarovek se do top tenu prosadil pouze Revenant, který na osmé příčce přisypal něco přes tři miliony. Naopak necelé dva melouny nestačily triumfujícímu drámu Spotlight na lepší než třináctou přííčku. Celkem bída.

 

Do desítky se vešel ještě nepříliš navštěvovaný Orel Eddie a chválený horor Čarodějnice, který se už chystá na českou premiéru.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden do kin vstoupí biblický The Young Messiah. černošské Perfect Match a brutálně vulgární komedie Grimsby se Sachou Baronem Cohenem. Největší virvál by ale měl zvládnout návrat do světa Abramsova Monstra 10 Cloverfield Lane aka Ulice Cloverfield 10.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace