Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #339 o X-Menech a Marťanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Ovlivní X-Meni prezidentské volby? Co děsí Arnolda Schwarzeneggera? A v čem se liší filmový a knižní Marťan?  

Plnohodnotný výplach

Apokalypsa týdne
I lidé, kteří zahraniční politiku nesledují, musí být trošku nervózní z toho, co se momentálně děje v Americe. Možnost, že z Donalda Trumpa bude prezident, je totiž čím dál tím reálnější. Tenhle nevychovaný rasistický tlučhuba, jemuž to moc nepálí (nebo mu to pálí zatraceně hodně) má trošku náckovské tendence, ale přesto se mu daří oslovovat poměrně dost voličů. Mě osobně docela děsí představa, že tohle hovado bude mít k dispozici atomovky, ale evidentně nejsem sám. S Trumpem může přijít Apokalypsa, na kterou nestačí ani X-Meni.

Song týdne
Hele já fakt moc nevím, jak mám tohle okomentovat. Je to divný. Takovým tím způsobem, že jsem z toho trošku nervózní. Ale zároveň je to vlastně dost vtipný. Takovým tím způsobem, že jsem z toho možná ještě trošku nervóznější. Každopádně óda na Vladimira Putina by asi nemohla znít líp než tohle.

 

Utrpení týdne
Arnold Schwarzenegger během své kariéry natočil spoustu dobrých filmů a z velké části z nich se staly klasiky. Policajt ze školky mezi ně nepatří. Snad každý akční hrdina si v jistém věku řekne, že na přestřelky a bitky už je trochu starý, a zkusí utéct ke komediím a i když si asi vždycky radši pustím Terminátora než tohle, rozhodně jde o zábavnější počin, než byl třeba zrůdný Junior. Každopádně i Arnold ví, že může být hůř. Zvlášť, když v jeho stopách vyrazí Dolph Lundgren a pokusí se o dvojku.

 

Srovnání týdne
Scottův Marťan byl jedním z nejpříjemnějších filmů loňského roku. Napínavý, vtipný, epický, dojemný a zábavný od začátku do konce. Na Oscarech sice nakonec utřel, ale sedm nominací je pro podobný film dost velký úspěch. Marťana s Damonem bychom ale asi neměli, kdyby Andy Weir nenapsal knihu. Film je jí celkem dost věrný, pár rozdílů by se přeci jenom najít dalo.

 

Kraťas týdne
Spike Jonze je jeden z nejzajímavějších režisérů, které má Hollywood k dispozici. Autor filmů jako V kůži Johna Malkoviche, Adaptace nebo Ona se teď rozhodl natočit celkem originální úvod k The Late Show Stephena Colberta. A dojde i na maňásky.

 

Trailer týdne
Hudební biografie Straight Outta Compton byla neskutečná pecka a po právu i hodně úspěšný film. Studio se ho dokonce pokoušelo protlačit i na Oscary, ale úplně to nevyšlo. Nebudeme tu teď řešit, jestli to bylo kvalitami, tématem, které akademikům nesedlo, nebo tím mýtickým rasismem, na který pořád upozorňují Spike Lee a Jada Pinkett Smith. Každopádně kdyby Compton toho Oscara chtěl, měl na to jít jinak. Ideálně takhle.

Spoilery týdne
Každý rok to tu máme a letos to nebude jinak. Fine Brothers si sedli a rozhodli se během čtyř minut vykecat zvraty a konce padesáti filmů, na které jste vloni mohli narazit v kině. Takže pokud jste něco nestihli a nechcete si to zkazit, tak bacha. Tady to jde fakt rychle.

 

Spacák týdne
Zima už pomalu končí, a ti odvážnější už můžou o víkendech vyrážet na výlety do přírody. Přespat pod širákem ale pořád ještě není žádná sranda, pokud tedy člověk nemá pořádný spacák. A jako filmový fandové nejspíš nechcete do lesa vyrazit s něčím, obyčejným, co? Naštěstí je tu kůň z Revenanta.

 

Muzikál týdne
Nathan Lane a Matthew Broderick jsou hvězdy broadwayského muzikálu Producenti. Vznikla i filmová verze, za moc ale nestála. Teď se Jimmy Kimmel rozhodl vrátit Lanea a Brodericka zpátky do hry a udělal z nich odborníky na politiku a konzultanty. Jejich cíl je jediný – vydělat hromadu peněz tím, že do Bílého domu procpou arogantního, tupého kašpara, na kterého nikdo z jeho protivníků jednoduše nemá.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, kdo by podle vás byl ideálním představitelem Donalda Trumpa. Nápadů bylo dost. Padala jména hvězd jako Johnny Depp nebo Leonardo DiCaprio, líbil by se vám ale třeba i Ricky Gervais, Stephen Lang nebo John Travolta.

 

Dnes se podíváme na animáky. Blíží se Hledá se Dory, takže by nás zajímalo, který pixarovský sequel máte nejraději. Názvy filmů pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace