Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Deadpool kraluje, z Bohů Egypta je propadák


ikona
Cival
deadpoolgerard butlertržby
Dostal Proyas poslední pomazání? 

A já vám na ty tržby fakt tenhle týden zapomněl... asi poprvé za dvanáct let. Holt oscarová noční šichta byla taky vysilující, že mi kasovní alarm začal blikat až v úterý odpoledne. Asi stáří.

 

Každopádně během víkendu zasvěceného Leonardu DiCapriovi se nic tak fatálního nestalo. Nejpodstatnější bylo, že Deadpool pokračoval v krasojízdě, a to opravdu královsky. Připočetl si totiž dalších 31 milionů a bez velké námahy znovu obhájil první příčku zámořského žebříčku.

K 287 milionům z Ameriky, které rozhojní aspoň na třistapáďo, navíc připočítá další ohromný balík ze zbytku světa, jenž Deadpoola posouvá až na úžasných aktuálních 619 milionů dolarů. A to už je naprostá paráda, která jesně napovídá, že celkové tržby půjdou přes třičtvrtě miliardy a že se Deadpool stane nejúspěšnějším vyslancem x-menovského světa nejen ve své domovině, ale i v globálu. Je to naprosto neslýchaný úspěch... který zúčastněným pořád hodně přejeme a doufáme ve vydatný další nášup.

TRŽBY X-MENOVSKÝCH FILMŮ

V totální selhání se přeměnili Bohové Egypta. Studio Lionsgate z toho možná může vybruslit s nepříliš poskvrněným štítem, jak píše imf v tomhle článku, realita ale prostě je taková, že jde o propadák obřích rozměrů, co dělá ostudu celému žánru a tvrdě škodí Butlerovi a hlavně režisérovi Alexu Proyasovi. Ten úplně neustál hejt od kritiků a začal si s nimi vyřizovat úcty po Facebooku - Bohům Egypta ovšem ublížila hlavně rozblemcaná kampaň s katastrofálními triky.

Čtrnáctimilionový víkend značí, že Bohové Egypta utrží v Americe ani ne čtyřicítku, ty největší průšvihy tak bude zase jednou zahlazovat zbytek světa, který antickým velkofilmům prostě přeje. Zatím se povedlo přinést jen 24 melounů, protože vyloženou hitovkou bude tenhle film asi jen, ehm, v Egyptě. Furt ale lepší než pohroma ze zámoří...

 AMERICKÉ TRŽBY FILMOVÝCH FANTASY

 

Víc si tvrůci slibovali i od další historické látky, biblického béčka Risen, které má na kontě aktuálně 24 milionů, což není ani při skromném rozpočtu žádná sláva. Víc se průběžně čekalo i od Kung Fu Pandy 3, ta nicméně svých globálních 313 milionů ještě výrazně rozhojní.

Zásadně bohužel zklamaly novinky na pětce a šestce, které shodně odstartovaly na šesti milionech. Obě měly sice k dispozici střídmé dvě tisícovky kin, z nich se ale určitě dalo vyválčit víc. Mrzí nás to hlavně u akční kriminálky Triple Nine od režiséra Johna Hillcoata (Proposition, Cesta, Země bez zákona). Reakce na film jsou navíc velmi rozpačité, takže nový Nelítostný souboj nebo podobná třaskavá šleha se ani v nejmenším nekoná. Škoda.

Překvápkem naopak vůbec není nezájem o Orla Eddieho. Rozverná komedie o skokanovi na lyžích může být v Americe těžko hitem, když tenhle sport za mořem nikdo nezná. Britskou komedii distributor kdovíjak netlačil ani přes ksicht Hugha Jackmana a dobře udělal, protože to by snáz asi prodal i sadu hrnců než tohle retro. Potěší nicméně pozitivní recenze a ohlasy, v nichž letí palce stejně spolehlivě vzhůru jako v imfově článku...

 

Do desítky se pak vešly ještě hororová Čarodějnice, zklamavší romantika Jak přežít single, nevýrazná sportovní dobovka Race a oscarový Revenant, který asi o blížícím se víkendu vystoupá přeci jen míň než triumfující Spotlight. Z první desítky nám pak poprvé vypadly multirekordní Star Wars. Sbohem... a díky.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Už zítra se válečné komedii Whiskey Tango Foxtrot a akčnímu Pádu Londýna, jehož osud dost zásadně ovlivní Butlerovu další kariéru, postaví animák Zootopia alias Zootropolis - Město zvířat. To bude nejspíš jednoznačná záležitost...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace