Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2016)


ikona
KarelR
moviezoneoscaroscarytéma
Jak se nám líbila letošní osmička nominovaných filmů? 

Už loni se mezi osmi filmy nominovanými na Oscara sešla spousta povedených kousků. A tenhle trend pokračuje i letos, takže si znovu dáme převážně velebící kolečko. Které oscarovky má cenu vidět? Kterým přejeme úspěch? A proč nás trápí, že možná vyhraje ta nejhorší? Následující řádky berte jako velmi zaujaté zhodnocení situace, s nímž se určitě nebojte polemizovat v diskuzi!

PŘEHLED LETOŠNÍCH OSCAROVÝCH NOMINACÍ

Most špiónů (CZ premiéra: 3. prosince 2015)

Hodnocení: Cival 8/10, imf 8/10, KarelR 9/10, Mr. Hlad 8/10

 

Poslední dekáda Spielbergovy kariéry trochu skřípala, Most špiónů ho ale katapultoval zpátky tam, kde má být. Po návratu z kina tentokrát jásali kritici i diváci - nejvíc se ale samozřejmě cení naše 4. místo mezi nejlepšími filmy roku 2015. Z příběhu právníka, který musí na konci 50. let hájit ruského špióna, by mnoho režisérů udělalo kostrbaté dobové drama s jednorozměrným správňákem. Spielberg ale přihrál scénář Coenům a udělal z Hanksovy postavy "caprovského" hrdinu, který srší humorem, lidskostí i potřebnou špetkou odvahy. Jistě, i tak jsou oscarové šance Mostu špiónů na nule. Kdo ale potřebuje zlatou sošku, když má bramborovou medaili od MovieZone, hm?

Room (CZ premiéra: 10. prosince 2015)

Hodnocení: imf 8/10, KarelR 7/10

 

Trochu se stydíme za to, že u nás Room jako jediná oscarovka pořád nemá recenzi. O to hlasitější doporučení tedy čekejte v tomhle odstavci, po kterém si ty dva lidi v jedné místnosti snad konečně pustíte. Ne, víc vám rozhodně neprozradíme, často šokující vývoj děje je totiž na Roomu to nejlepší. Každopádně ale vězte, že v první třetině filmu sem tam zapomenete dýchat a že na konci uznale pokýváte hlavou a pogratulujete Brie Larson k jejímu prvnímu Oscarovi.

REVENANT Zmrtvýchvstání (CZ premiéra: 14. ledna 2016)

Hodnocení: Cival 6/10, imf 8/10, KarelR 6/10, Mr. Hlad 7/10

 

Ano, Revenant spoustu lidí obrovsky nadchnul, my mezi ně ale (s čestnou výjimkou Imfa) tak nějak nepatříme. Ne že bychom si od začátku nepřáli, aby Iñárritu natočil další pecku a DiCaprio předvedl parádní výkon. To vůbec. V kině jsme ale našli jen průměrné plazící drama s opojnou kamerou a famózním Hardym, na němž je zdaleka nejzajímavější drsné natáčení. Moc nás tedy netěší, že je Revenant oscarovým favoritem a že si Leo dojde pro sošku za tak nevýrazného hrdinu (z fleku nás napadá půl tuctu lepších!). To už je ale holt realita, někdo ve šlépějích Skryté identity prostě kráčet musel...

---

Jak letos vidí Oscary imf:

Letos je to opravdu hodně pestré. A tím nemyslím jenom nabité, ale opravdu různorodé. Do hlavního boje se nám vetřel čistokrevný feel-good blockbuster (Marťan), máme tu Šíleného Maxe, divokého Revenanta a Spielbergův návrat k devadesátkové formě, Most špionů. No a pak ten zbytek, který spadá do klasické oscarové škatulky, ať už jde o návraty k ansámblovým filmům (Spotlight), extrémně komorní (doslova) Room nebo Brooklyn. Na někoho jsem zapomněl? Sázka na nejistotu se od toho ostatního tak nějak vymyká a hrozně ve mne vyrostla. Nevím, nevím, kolik želízek má Adam McKay reálně v ohni, ale hodně mu fandím. Letos navíc věřím, že si to hlavní favorité tak nějak bratrsky rozdělí. Nad některými nominacemi a opomenutími sice zůstává rozum stát, ale mezi zúčastněnými to ještě bude napínavé. Takže televize a mísa plná popcornu je jasná. A sázka na kategorii nejlepší film? Spotlight. Je to přesně ten film, co na sebe strhává pozornost v kategoriích, které má Akademie nejradši.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace