Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pohřbí Batman a Superman filmy od DC?


ikona
KarelR
batman vs. supermanbatman/supermandctéma
Někdy se měsíc před premiérou očekávaného filmu jásá, někdy je to trochu složitější. 

Není velkým tajemstvím, že na MovieZone moc nemusíme Zacka Snydera. Tenhle comicsový nadšenec nás sice oslnil trailery na 300, Watchmeny nebo Muže z oceli, výsledné filmy ale máme (ano, až na výjimky, imfe) za těžký průměr. Audiovizuální podání Zack umí, s příběhem a řízením herců to ale bývá daleko horší. Takže se logicky bojíme toho, co vyvede s Batman vs. Superman.

 

Docela se tu nabízí analogie se Spectre, protože se na náš řítí očekávané drama z oscarových rukou (scenárista Chris Terrio má doma sošku za Argo), kterému nabobtnal rozpočet a pokud neurve miliardu, bude oheň na střeše. Zlé jazyky tvrdí, že se Warneři klepou strachem, protože Zack natočil to samé co vždycky - tedy méně user-friendly mainstream, který prý rozdělí diváky na dva tábory stejně jako Muž z oceli. Snyderův přístup si na jednu stranu zaslouží pochvalu, protože očividně nedělá kompromisy, po kterých studio možná touží. Na druhou stranu se ale staví do pozice, kdy zřejmě potěší jen svoje skalní příznivce. A to je u prvního střetu dvou nejslavnějších superhrdinů všech dob finanční sebevražda, obzvlášť po triumfu odvázaného Deadpoola.

Ačkoliv se zahraniční weby předhánějí v tom, kdo lépe vykreslí warnerácké obavy (nejzábavější interní info líčí strach z toho, že jsou diváci zmlsaní marveláckou zábavou a prostě nedocení "hluboký příběh od oscarového scenáristy"), reálně nevíme nic. Jen to, že se na Batman vs. Superman sype jedna rána za druhou, a po prvních reakcích to určitě nebude o moc veselejší. V jádru je pochopitelně dobře, že se o filmu mluví - Světová válka Z taky byla veřejným otloukánkem a jak to dopadlo. Zrovna u střetu Batmana se Supermanem, což je ohromně atraktivní a jednoduchý koncept, by ale podobné haló vůbec nemělo být potřeba.

 

Warneři působí trochu bezradně i s kampaní, která ve finále oblékla rockovější kabátek a moc neupozorňuje na účast digitálního Doomsdaye. A nejnověji jim podtrhávají nohy zvěsti o tom, že je na celém filmu boží především Ben Affleck (ehm... toldja!), takže by se v případě neúspěchu odložila Justice League, Snyder by byl převelen kamsi jinam a na podzim 2017 by dorazila batmanovská sólovka.

Ano, tenhle krizový plán je nejspíš vycucaný z prstu stejně jako ono nedocenění hlubokého příběhu. Když ale druhý Spider-Man nedosáhl na miliardu, trojka, čtyřka a kupa spin-offů se sesypaly jako domeček z karet. Co se tedy může stát ve chvíli, kdy se současná útrata 400 milionů dolarů (i s reklamou, BvS se tak rve se čtvrtými Piráty o pozici nejdražšího filmu všech dob) nepromítne do pokoření miliardové mety? Natáčení Wonder Woman už nikdo nezastaví a ani škrtnutí sepsané Justice League nezní moc pravděpodobně. Takové sólovky Flashe, Aquamana nebo Cyborga by ale v ohrožení být mohly, o týmovém Green Lanternovi nemluvě.

(AKTUALIZACE: Těch 400 milionů by nakonec mělo být i s reklamou, takže klasika 250+150?)

 

Podobné škrty by samozřejmě byly obrovskou ostudou, už proto, že Warneři představili svůj vesmír v nedávném televizním speciálu. A došlo by na ně asi jen ve chvíli, kdy by se z Batman vs. Superman vyklubala ostuda po všech stránkách. Jakou reakci v nejhorším případě očekáváte vy? Myslíte, že Warneři i v krizi pojedou dál stejným směrem, nebo uznají, že si ukousli moc velké sousto a stáhnou ocas podobně jako Sony se Spideym? A co říkáte na tu kupu depresivních drbů? Věříte některým z nich, nebo vám přijdou úplně mimo? Rozhodně dejte vědět v diskuzi, tady ještě bude hodně veselo!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace