Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #335 o Bondovi a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak vznikal BB8? Co říkají na Spectre Upřímné trailery? A které filmy vám doporučí Quentin Tarantino?  

Výplach se vším, co k němý patří

Lego týdne
Lego hry jsou dnes stejný fenomén jako samotná stavebnice. Dočkali jsme se Indyho, Jurského světa, Harryho Pottera i marvelovských superhrdinů. A pochopitelně i Hvězdných válek. Doma si můžete zapařit starou i novou trilogii a teď se samozřejmě chystá i sedmá epizoda. A trailer na ni slibuje, když už ne dobrou hru, tak minimálně typicky roztomilý legovský humor.

Upřímný trailer týdne
Před pár měsíci jsem slavnostně slíbil, že ve Výplachu, který píšu já, už nikdy nenajdete žádný Upřímný trailer, protože parta, která je dělá, je v současné době vtipná asi jako Aleš Brichta a jejich snaha najít na všem jen a pouze to negativní a vysmívat se tomu víceméně bez důvodu mě unavovala. Na druhou stranu bondovka Spectre byla tak otravná, že si ten hate od Honest Trailers zaslouží. Takže udělám výjimku. A rád.

 

BB8 týdne
Robůtek BB8 byl asi to nejroztomilejší na nových Hvězdných válkách. Jako ono tam těch roztomilých věcí vlastně moc nebylo, ale on sám byl super. Zábavný a vtipný přesně do té míry, kdy to ještě není otravné a kdy tajně doufáte, že ho najdete pod vánočním stromečkem. BB8 však mohl vypadat úplně jinak, dohrabat se k aktuálními designu chvilku trvalo a nakonec jde až o jeho osmou verzi. Ty před ní ale také mají něco do sebe.

 

Tipy týdne
Quentin Tarantino točí filmy hlavně pro sebe, respektive tak, aby se líbily jemu. Už dávno jsme si zvykli na to, že v nich cituje oblíbené klasiky i béčka, o kterých jste nejspíš nikdy v životě neslyšeli a jeho westernová novinka Osm hrozných samozřejmě není žádná novinka. Teď vám Tarantino řekne, jaké filmy byste měli vidět, abyste si jeho film užili ještě víc.

 

Animace týdne
Poslední Hvězdné války jste asi už viděli. Celkem by mě zajímalo, kolik čtenářů MovieZone si řeklo, že na tenhle film do kina nepůjde, protože Lída Baarová bude mít premiéru jen pár týdnů o něm. No ale ať už jste Síla se probouzí viděli jednou nebo pětkrát, pro krátké připomenutí se vám bude určitě hodit tohle minutu a půl dlouhé animované video.

 

Záběry týdne
Video s nejlepšími úvodními záběry už jsme ve Výplachu před nedávnem měli, ale všichni moc dobře víme, že konec je obvykle ještě důležitější. Když tvůrci podělají začátek, můžou to dohnat během filmu a diváci jim odpustí. Když se jim nepovede konec, pachuť zůstává i dlouho po závěrečných titulcích. Pochopitelně nejde jen o to, aby v poslední desetiminutovce byl nějaký zvrat nebo kulervoucí scéna, ale důležité jsou samozřejmě i záběry. A třeba ty v následujícím videu jsou boží. Pochopitelně klikejte na vlastní nebezpečí, v tomhle případě se spoilerům nevyhneme.

Pokec týdne
Na festivalu Sundance se sejde filmařská elita nejen Ameriky. A kluci a holky si obvykle mají co říct. Když se tedy na jednom pódiu slezou Christopher Nolan a režisér Jurského světa a devátých Star Wars Colin Trevorrow, rozhodně stojí za to udělat si na ně hodinu a půl času.

 

Vesmír týdne
Hollywood je posedlý vesmírem. Marvel má vlastní, DC ho taky buduje a v budoucnu se rozšíří třeba i svět Rychle a zběsile. Před několika měsíci jsme dokonce psali o teorii, že všechny filmy Quentina Tarantina se odehrávají v jednom světě, případně jde o filmy, na které jeho hrdinové ve svém světě koukají. No a teď je tu další filmový megasvět, o jehož existenci jste nejspíš netušili. A žije v něm Adam Sandler.

 

Song týdne
Nejsem extra fanoušek skupiny Linkin Park. Respektuji existenci téhle bandy, když někde slyším jejich song, tak nemám problém ho doposlouchat, ale na koncert bych asi nevyrazil. Pár jejich hitů ovšem znám a ten největší, In the End, bývá občas v rádiích slyšet i dnes, po šestnácti letech. A fanoušků má evidentně pořád dost, jak dokazuje tohle video.

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na nejoblíbenější film Fratpacku. Nakonec to vyhrála Vybíjená. Dá se to pochopit, jen málo věcí na světě je legračnější než koukat se na to, jak si lidé hází do ksichtu balóny.

 

Dnes se podíváme na Leonarda DiCapria, který bude bojovat o Oscara s Revenantem. Na tuhle cenu byl nominovaný i za filmy Co žere Gilberta Grapea, Letec, Krvavý diamant a Vlk z Wall Street. Nás by zajímalo, ve které z téměř oscarových rolí se vám DiCaprio líbil nejvíc. Názvy filmů pište do předmětu, v textu se rozkecejte a Revenanta vynechte.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace