Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2015 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Před pár týdny jsme vyhlásili nejlepší filmy roku, vysmáli jsme se těm nejhorším a teď je čas podívat se na loňský filmový rok trošku podrobněji. Kdo je podle redakce MovieZone nejlepší loňský herec? Která postava nás nejvíc uchvátila? Jakou největší bizarnost si pro nás Hollywood připravil a co nás nejvíc rozesmálo? Jako každý rok tu máme jeden celoredakční tip, ale o své favority jsme se podělili i sólo.

Redakční tip -  Fletcher z Whiplash 

 

Malý vzrůstem i vlasovou pokrývkou, velký každým slovem. Psychopat, u kterého ale do posledního momentu nevíte, jestli není paradoxně tím správným průvodcem od obyčejnosti vstříc absolutní genialitě, je mistrovskou hereckou kreací J. K. Simmonse. Despotický magor, co by svým hlasem rozezněl činely víc než kdejaký bubeníček, by nás v reálu zhnusil do dvou minut. Po prvním cholerickém výlevu bychom s ním odmítali být ještě někdy v jedné místnosti. Na filmovém plátně je ale neodolatelnou sviní a jedním z nejpřitažlivějších a nejurputnějších (anti?)hrdinů posledních let. 

 

Osobní tip Civala: Marťan Mark Wattney - Sympaťák s neutuchajícím entuziasmem, nadhledem a schopností poradit si i v největším srabu. V Damonově civilním podání bych s tímhle astronautem klidně ztroskotal na pár dalších planetách...

Osobní tip Imfa: Lou Bloom ze Slídila - Vyhublý sociopat Jakea Gyllenhaala mne vzal za srdce. Možná i proto, že jsem v té době byl obklopen americkou kulturou a tamním zpravodajstvím a tahle štiplavá sonda mne dokázala oslovit na správném místě ve správný čas. A taky baštím i s navijákem onen černý humor a razanci, kterou se povedlo z trailerů přetavit i do celovečerní podoby. Lou Bloom je hajzl, ale takoví to dneska dotáhnou nejdál. A díky tomuhle filmu jim za to ještě zatleskáme.

Osobní tip KarlaR: Hawkeye - Konečně! V prvních Avengerech byl Clint Barton za jednorozměrného přihrávače, dvojka z něj ale udělala bijící srdce celého týmu. Hrdinu, který precizně sleduje dění kolem sebe a učiní nejedno zásadní rozhodnutí, zatímco se všichni ostatní akorát uzavírají před okolním světem. Whedon s Rennerem zkrátka splnili to, co slíbili, a vyždímali Hawkeye na maximum. Jen si toho bohužel všimlo trestuhodně málo lidí...

Osobní tip Mr. Hlada: Kingsmanovská Gazelle - Matthew Vaugh si comicsovou předlohu upravil podle svého, ale naštěstí se mu většinou povedlo vylepšit to, co Mark Millar vymyslel. A Gazelle je jedna z nejzábavnějších věcí na celých Kingsmanech. Likvidátorka, která má místo nohou čepele, je sexy, cool a neskutečně stylová, ať už krájí ochranku švédské královské rodiny, nebo si dává duel s hlavním hrdinou. Kéž by se ji nějak povedlo propašovat i do dvojky...

Osobní tip xxmartinxx: John Fitzgerald - Všechno v Revenantovi je tak hystericky snaživé, že jakmile se na scéně objeví Tom Hardy se svým tradičním výrazem "je mi to jedno, já si to prostě odehraju", stává se jeho postava natolik osvěžující ve všem tom moři oscarového patosu, že jsem mu paradoxně přál, aby Lea konečně odpravil a šel si někam koupit děvku. Ten kontrast nejde dostat z hlavy.

Osobní tip Rimsyho: Papoušek Žako ze Ztraceni v Mnichově - Každou scénu prozářil. A dokonce se kolem něj vystavěl i skvělý příběh, to je pro ptáka fascinující vizitka. Jeho postava první polovině filmu dodává drobný nádech tajemna a o něco větší nádech wtf. Posléze se ukáže, jak se to s ním vlastně má, a tou dobou ho už musíte milovat. A když líže slzu z tváře, nemůže jediné divákovo oko zůstat suché. Takhle se rodí legendy!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace