Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2015 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Před pár týdny jsme vyhlásili nejlepší filmy roku, vysmáli jsme se těm nejhorším a teď je čas podívat se na loňský filmový rok trošku podrobněji. Kdo je podle redakce MovieZone nejlepší loňský herec? Která postava nás nejvíc uchvátila? Jakou největší bizarnost si pro nás Hollywood připravil a co nás nejvíc rozesmálo? Jako každý rok tu máme jeden celoredakční tip, ale o své favority jsme se podělili i sólo.

Redakční tip -  Mánie okolo sedmých Star Wars 

 

Nejde ani tak o prohánění Cameronových megafláků v pokladnách. Ohromný zájem o novou epizodu (jde o první film od Titanicu, na který v Améru přišlo víc jak sto milionů lidí) je završením mnohaletého zvýšeného zájmu o předalekou galaxii, na jehož základech vznikne spousta velkých a dozajista úspěšných blockbusterů, proti nimž se i marvelovský vesmír bude cítit malinkatý. Disney nezískal jen úspěšnou značku s nekonečným merchandisingovým potenciálem, ale otřásl celým showbyznysem... a nakopl filmový průmysl jako celek veleúžasným způsobem.  

 

Osobní tip Civala: Dominance studia Universal - Před pár lety, když Universal marně polorestartoval Mumii jejím třetím dílem, jsem se tomuhle otloukánkovi posmíval a hrál mu requiem. A pak přijde sezóna, kdy k miliardovým hitům Jurský svět a Rychle a zběsile 7 přidá další balík komerčních tref? Neuvěřitelné!

Osobní tip Imfa: Clint Eastwood jako blockbusterový king - Víte, jaký byl nejvýdělečnější film roku 2014 v amerických kinech? Hunger Games, Strážci Galaxie, Hobit nebo Transformeři? Všechno špatně, byl to Americký sniper. A za většinu tržeb byl strýček Clint vděčný právě prvním měsícům roku 2015. Film se hřál v amerických kinech až do června, poháněn oscarovým hypem a šuškandou. Celosvětově vydělal přes půl miliardy dolarů a z pětaosmdesátiletého Eastwooda udělal komerční eso. Můžeme se hádat o tom, jestli si zrovna tenhle film tolik pozornosti zasloužil, ale rozhodně rozbouřil jindy klidné vody žánru, který míří spíš na sošky než na balík peněz.

Osobní tip KarlaR: Spider-Man se "vrací k Marvelu" - Ano, ano, Spider-Man technicky zůstal u Sony, Marvel nad ním ale má kreativní kontrolu a navíc si ho může libovolně půjčovat. Po dvou filmových přešlapech bychom se tedy mohli dočkat plnokrevného comebacku, který se rozjede už za pár měsíců v Občanské válce. Regulérně náctiletý Peter Parker hláškující po boku Iron Mana? Díky bohu, chvíli to vážně vypadalo, že je marvelácká ikona nadobro pohřbená.

Osobní tip Mr. Hlada: Pád Joshe Tranka a Maxe Landise - Před pár lety to vypadalo, že mládí bere Hollywoodu útokem, po Kronice ale Trank i Landis padli na hubu. Ten první má po Fantastické čtyřce asi utrum s blockbustery a byl fofrem odejit i od Star Wars, ten druhý na tom po American Ultra a Victoru Frankensteinovi asi nebude o moc líp. Škoda, od těchhle dvou jsme čekali velké věci.

Osobní tip xxmartinxx: Čína - Ne že by to přišlo jako blesk z čistého nebe, líbání zadku Číně Hollywoodem je ale stále markantnější a například v Marťanovi už hraničilo s parodií. Při troše štěstí to skončí zhruba tam, kde jsme, ale může to být i mnohem horší. Tahle pomalu kvasící událost mě dělá poněkud nervózním.

Osobní tip Rimsyho: Třetí díl Lidské stonožky - Co dodat, někdo ten prapor poctivé filmařiny nést musí. Tom Six se toho už několikrát ujal se ctí a já ho za to musím ocenit. Na třetí díl jsem se moc těšil, taková ta divná guilty pleasure část hluboko uvnitř mě na tuhle pecku čekala víc než rok. O to větší bylo zklamání, jelikož nejlepší herecký výkon podala bývalá pornoherečka a staří známí byli nuceni pronášet tak absurdní repliky, že si člověk ani ten fekal-gorefest neužil. Promarněná příležitost, ale přesto jednoznačně událost roku!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace