Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2015 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Před pár týdny jsme vyhlásili nejlepší filmy roku, vysmáli jsme se těm nejhorším a teď je čas podívat se na loňský filmový rok trošku podrobněji. Kdo je podle redakce MovieZone nejlepší loňský herec? Která postava nás nejvíc uchvátila? Jakou největší bizarnost si pro nás Hollywood připravil a co nás nejvíc rozesmálo? Jako každý rok tu máme jeden celoredakční tip, ale o své favority jsme se podělili i sólo.

Redakční tip -  Tom Hardy

 

Tady není o čem. V první půlce roku svým minimalistickým, ale pořád zatraceně drsným projevem podtrhl zmrtvýchvstání Šíleného Maxe, aby v té druhé nasměroval Lea k témuž... a hlavního favorita letošních Oscarů tím vlastně trumfl. Dvě skvělé role, mezi kterými si ještě střihl dvojroli v Legendách zločinu a Dítě číslo 44, na které sice za pár let nikdo vzpomínat nebude, ale přece jen byl v obou projektech jasně pozitivním elementem. Loni prostě Bane neměl konkurenci. 

 

Osobní tip Civala: Shia LaBeouf - Je to magor. A loni neměl role. Ale jako performer totálně prorazil. Na další jeho kousek a výstup, které mají vlastně větší existenciální přesah než kdejaký ambiciózní kus umění, jsem zvědavý víc než na novou roli Day-Lewise.

Osobní tip Imfa: Tom Cruise - Pátá Mission: Impossible byla parádní a Cruisovi coby vrchnímu scientologovi neuškodilo ani praní špinavého prádla kolem téhle obskurní církve. Nestárnoucí jistota se navíc proměnila v jakýsi západní ekvivalent Jackieho Chana. Pro svou sérii vymýšlí šílené kaskadérské kousky, exotické lokace a čím dál tím větší výzvy. Že by všechno tohle měl dělat James Bond? Ten oproti Ethanu Huntovi letos trochu zaspal. A tuhle penaltu do sítě impéria vstřelil hlavně Cruise. Další Reacher? Další Mission: Impossible? Další Top Gun? Sem s nimi!

Osobní tip KarlaR: Colin Firth - Loni jsme viděli kupu hereckých přesvětělení, nikdo ale nešel proti typu tolik jako Firth. Jistě, britského elegána má už mnoho let v malíčku, prodat džentlemana s brýlema i jako prvotřídního akčního hrdinu ale není zrovna snadné. Firth to zvládnul s přehledem. A minimálně za scénu v kostele si zaslouží neskonalý obdiv.

Osobní tip Mr. Hlada: Sylvester Stallone - Sly byl vždycky spíš akční hrdina než herec, ale u Creeda měl výhodu v tom, že se vrátil ke své nejslavnější roli, měl k dispozici dobrý scénář a evidentně i chuť pořádně to před kamerou rozjet. Jednu chvíli jsem si říkal, že to hraje skoro jako De Niro, když je ve formě. Ale ne. Hraje to líp, na což jsme si po Postradatelných trochu odvykli.

Osobní tip xxmartinxx: Michael Fassbender - Do loňska byl pro mě Fassbender jen hodně dobrý herec, ale v Jobsovi mě poprvé vyloženě bavil. Nevěděl jsem, jestli mu chci vrazit facku, brečet nad tím, jakej je antisociál, nebo mu závidět jeho sebejistotu. Michael zvládnul svojí zatím nejkomplikovanější postavu ještě o kus líp, než jsem tušil.

Osobní tip Rimsyho: Jake Gyllenhaal - Slídil se vám nejspíš líbil a možná jste si neodplivli ani nad boxerským dramatem Bojovník. Oba filmy díru do historie neudělají, ale mají jedno společné - nad vodou je drží jedině Jake Gyllenhaal. Svými proměnami je takovým DiCapriem pro chudší produkce - kvůli Slídilovi devět kilo shodil a o pár měsíců později už s namakanou figurou bušil soupeře v ringu. To je úctyhodná obětavost, která se snad brzy projeví i v nějaké skutečné pecce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace