Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trio filmů, které nechcete potkat...


ikona
imf
condemnedpreythe art of cool
 

Kanibalismus, wrestling a střední škola. Který z těch termínů vás děsí nejvíc? Místo toho, abychom rozmazávali obsazení Al Pacina do třetích Dannyho parťáků (za poslední týden se v souvislosti s tímhle filmech prohnala etérem celá armáda hvězd, Pacino to má ale podle všeho v kapse), se budeme věnovat nově oznámeným projektům, kterým by to mnohem víc slušelo na videotrhu. Osud je ale žene do kin, tedy minimálně do těch amerických. Dejme jim tedy alespoň patnáct řádků slávy.

Zdaleka nejrozumněji vypadá thriller Prey, ve kterém si Laurence Fishburne zahraje zkušeného lovce, jenž uvázne v divočině. Všude kolem tuny sněhu a nikde ani živáčka - až na tajemnou persónu, která Fishburna popadne a ve svém srubu přikurtuje k židli. Co se bude dít dál, nechám na vaší fantazii, protože víc už producenti neprozradili. Celé to zní jako nevýrazná vykrádačka starých dobrých thrillerů z rodu Misery nechce zemřít. Leda že by ten dobrák začal Fishburna krájet jako gyros a dělal z něj bagety. Podobný vývoj děje byl naznačen., tak nezbývá než doufat. Jinak samozřejmě přeji Fishburnovi jen to nejlepší. Jeho hvězda snad v létě povyskočí díky M:I-3.

Filmy z produkce WWE by naopak měl někdo zahrabat tři metry pod zem. Na The Marine jsem se naivně těšil jako na konkurenci pro Uweho Bolla, ze See No Evil už mi naskakuje vyrážka a The Condemned mě přímo děsí. Nejedná se o adaptaci aktuální herní hitovky, nýbrž o variaci na Krvavý sport nebo béčka typu Aréna smrti. Nejdrsnější wrestler sezóny Stone Cold Steve Austin se tu objeví coby kriminálník odsouzený k trestu smrti. Bohatý producent nové reality show si ho však "koupí", spolu s dalšími devíti rabiáty, aby si je odvezl na soukromý ostrov a uspořádal tu ultimátní turnaj, jehož vítěz dostane šanci žít. Jak krutě originální. Ve filmu by se měl objevit i Vinnie Jones, což znamená, že od letního megahitu (X-Men 3) sklouzne k jarní megaobludnosti. Lze pořídit svým fanouškům větší kontrast? Asi těžko.

A pak tu ještě máme další teenagerskou komedii o útrapách na střední škole. The Art of Cool. Hlavním hrdinou je geek, který si v knihovně vypůjčí asijskou bojovou bibli Art of War a začne její moudra uplatňovat v každodenním životě, tak aby sbalil holku svých snů a stal se z něj předseda třídy. Uff... ja teda Art of War četl, ale nic takovýho se mi nepřihodilo. Asi se do toho budu muset ponořit ještě jednou. Pokud by vám námět něco připomínal, stačí se vrátit jen o několik let zpátky ke komedii New Guy, ve které sice Sun Tzua nahradil mukl Eddie Griffin, ale jinak bylo všechno "při starém".

Ale berte tuhle novinku optimisticky, za dva týdny na ní zapomenete a o zmíněných filmech už velmi pravděpodobně nikdy v životě neuslyšíte. A dobře jim tak.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace