Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2016: Černí koně


ikona
Mr. Hlad
Možná to nejsou megahity, ale Russell Crowe, Tarzan, Emma Stone, Steven Spielberg nebo Želvy Ninja by v kině taky mohli zazářit 

Filmy, které nejspíš zbourají v letošním roce kina, jsme si už probrali. Teď se podíváme na projekty, které jsou možná o něco méně ambiciózní, ale pár z nich by nakonec mohlo mít úspěch u kritiků i diváků, vydělat velké prachy a především nás pobavit. Adeptů je tu dost, někdo to zkouší se sequelem, jinde se sází na roztomilost a pak tu jsou i velké návraty. Je z čeho vybírat, my jen doufáme, že těch vydařených a úspěšných filmů se z téhle desítky vyklube co nejvíc.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2015: TUTOVKY A MEGAHITY 

 

Sousedi 2 (CZ premiéra 12. května 2016 :: US premiéra 20. května 2016)

Sousedi se stali jednou z nejúspěšnějších hollywoodských komedií. Naoko nenápadná bláznivina o tom, jak mladému páru s děckem dělá ze života peklo parta mladých frajírků v čele se Zacem Efronem, se stala obrovským kasovním hitem, když jen v Americe utržila 150 milionů dolarů (osminásobek svého rozpočtu!). Takže se logicky muselo pokračovat… a to rychle, ve stejné sestavě. Proto se vrací zevlák Seth Rogen i Rose Byrne jako jeho krásná ženuška.

 

Trailer prozrazuje, že se v sousedství tentokrát usídlí dívčí spolek, rozjívené sesterstvo, které bude dělat ještě o level větší humbuk než tuhle Efron. S ním se mimochodem vrací i mladý Dave Franco, pravý brajgl ale způsobí Chloe Grace Moretz (jako Hit-Girl pro to má nejlepší předpoklady) a píchne jí s tím i disneyovská hvězdička Selena Gomez. Prostě čurbes pod taktovkou holek. Kontinuitu co se týče feel-good zábavnosti ale má zajistit hlavně návrat režiséra Nicholase Stollera (Kopačky a další komedie), jenž tentokrát makal i na scénáři. Snad to bude úspěšné opáčko a ne jen nastavená kaše bez chuti. (Cival)

Index natěšenosti: 6/10 

Obr Dobr (CZ premiéra: 30. června 2016 :: US premiéra 1. července 2016)

Loni v listopadu nás opustila Melissa Mathison, scenáristka E.T.ho a (jen tak mimochodem) bývalá manželka Harrisona Forda. Melissa se filmovému psaní nevěnovala skoro 20 let, těsně před smrtí ale pro Spielberga sepsala další velké rodinné dobrodružství - adaptaci dětské knihy Obr Dobr od Roalda Dahla. Příběh malé holčičky Sophie, která se spolu s Obrem Dobrem dostane Obří země a musí tam bojovat s jeho lidožravými protivníky, už je natočený a má za sebou první teaser. Takže zhruba tušíme, co by nás mohlo čekat.

 

Papírově to samozřejmě zní jako pokus o dalšího E.T.ho a upoutávka to jen potvrzuje, Dahlovy příběhy ale bývají docela děsivé a nesklouzávají po povrchu. Což je pro hollywoodský blockbuster pro děti docela výzva, kterou snad Spielberg uchopí za správný konec. Hlavně ať to není jednotvárný hladivý digifest, těch máme plné zuby. Je nejvyšší čas na něco krapet zajímavějšího, už kvůli Marku Rylanceovi v titulní dabérské roli! (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

V zajetí démonů 2 (CZ premiéra 9. června 2016 :: US premiéra 10. června 2016)

Líbí se mi, že James Wan by mohl točit jeden megafilm za druhým, ale rád zůstává u svých malých projektů. Ty mu slušně vydělávají, nikdo mu do nich nekecá, fandům se líbí a když potřebuje nové Ferrari, kývne na Aquamana nebo Rychle a zběsile. Malé horory jsou však pořád evidentně Wanova srdcovka. Vedle série Insidious, kterou po něm převzal Leigh Whannell, tu má i V zajetí démonů, jehož jednička se dost povedla a od dvojky se očekává minimálně stejná hororová kvalita.

 

Patrick Wilson a Vera Farmiga si tentokrát udělají výlet do Enfieldu v Anglii, kde jednu obyčejnou rodinu děsí duchové, vznášející se věci, podivné zvuky a vůbec takové ty lumpárny, kvůli kterým se ani dospělý člověk nemusí stydět nadělat si do gatí. Wan ví, jak tyhle filmy dělat a ví, co fanoušci očekávají a chtějí, takže se dá očekávat, že jim to taky dá. V zajetí démonů 2 nejspíš nebude žádná žánrová revoluce, jen poctivá duchařina, u které vám nebude úplně dobře. A to taky není málo. Jen je otázka, jestli už to nezačne trošku nudit. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10 

Želvy ninja 2 (CZ premiéra 2. června 2016 :: US premiéra 3. června 2016)

A už je budeme mít všechny hezky pohromadě. V blátotlačkovém akčním výplachu, který vydělal obrovitánské peníze, jsme před dvěma lety přivítali na stříbrném plátně Michelangela, Leonarda, Rafaela i Donatella. Měli jsme štěstí, že nám nezabili Trhače a neodskákal to ani Tříska, takže ti se můžou vrátit a civět na vrtící prdelku April, kterážto postava drží nad vodou kariéru Megan Fox. Přidají se k nim ale i zlotřilí drsňáci Rocksteady a Bebop, kromě pankáčského prasete a nosorožce jim nicméně zatopí i arcilotr Krang. Takže fakt plná sestava.

 

Pro nás je ovšem stěžejní, že produkující Michael Bay tentokrát dohlížel na režiséra Davea Greena. Tvůrce rodinné sci-fi Earth to Echo asi nebude nový Spielberg, ale každé jméno je myslím lepší než packal Jonathan Liebesman, jenž selhal i u prvního želváckého dýchánku. Druhý film by měl být o level lepší, což potvrzuje vcelku zábavný a poměrně třaskavý trailer, který láká na další popcornovou blbinu pro malé diváky a jejich doprovod. Snad je nečeká úplná pizzovina. (Cival)

Index natěšenosti: 5/10

Legenda o Tarzanovi (CZ premiéra: 7. července 2016 :: US premiéra 1. července 2016)

Po Georgeovi z džungle nebude sranda prodat film s Tarzanem tak, aby ho lidé brali vážně. David Yates, čtyřmi Pottery odkojený režisérský kouzelník, si ale tenhle projekt nekompromisně vydupal a snad ví, co dělá. Natáčení sice proběhlo v až podezřelém tichu a první teaser naznačil, že nás čeká něco jako King Kong bez King Konga, na místo Naomi Watts ale nastoupí Margot Robbie, na což si vyloženě nejde stěžovat.

 

O čem nový Tarzan vlastně bude? Nebojte se, nečeká nás klasický origin, Alexander Skarsgård si zahraje již polidštěnou a těžce aristokratickou verzi slavného dobrodruha. Jeho úkolem bude vydat se do Konga, aby tam hájil obchodní zájmy Velké Británie, brzy se ale zaplete do nebezpečného komplotu belgického padoucha kapitána Roma. Jeho představitel? Postopáté záporácký Christoph Waltz, který si snad napraví pověst po vyšeptalém Spectre. Jo a zastaví se i Samuel L. Jackson jako Tarzanova armádní posila, takže... naděje na akční stylovku z džungle ještě úplně neumřela? (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

Správní chlapi (CZ premiéra 2. června 2016 :: US premiéra 20. května 2016)

Scenárista Posledního skauta a Smrtonosných zbraní Shane Black má díky miliardovému úspěchu třetího Iron Mana dveře v Hollywoodu otevřené dokořán. Ale místo toho, aby se zuby nehty pokoušel držet obřích blockbusterů, vrhl se na buddy movie, tedy na žánr, který pomáhal vymýšlet a umí ho jako nikdo jiný na světě. A aby toho nebylo málo, ještě to celé hodlá opepřit stylovou atmosférou Los Angeles sedmdesátých let.

 

Hvězdná dvojice Russell Crowe (charismatická mlátička) a Ryan Gosling (ne moc schopné soukromé očko) spojí síly, aby našla pohřešovanou dívku, které jde po krku mafie, takže je jasné, že brzy začnou kolem hrdinů létat kulky a spousta lidí dostane ošklivě po držce. První trailery slibují hodně sympatickou zábavu s drsným humorem, solidní akcí a doufejme, že i fungující detektivní zápletkou. Herecky je to lahůdka, Shane Black si evidentně užívá, že po letech má v Hollywoodu skutečně možnost dělat, co se mu zachce a vzhledem k tomu, že žánr buddy movie momentálně zastupují filmy jako Jízda švárů a Poldův švagr, jsme na tohle fakt zvědaví. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 8/10 

La La Land (CZ premiéra 8. prosince 2016 :: US premiéra 15. července 2016)

Emma Stone a Ryan Gosling se mají na plátně zjevně hodně rádi. Slušelo jim to v nepovedeném Gangster Squad a chemie mezi nimi parádně fungovala i v romantice Bláznivá zatracená láska. Dvojice krásných talentovaných a pekelně úspěšných herců se tentokrát sejde i v muzikálové lovestory snaživého jazzového pianisty a mladinké herečky, jíž dokonale charakterizuje první obrázek: Melancholická retro stylizace, slavná těla v pohybu a v pozadí magické prostředí Los Angeles jsou dokonalým lákadlem na nový příspěvek do skomírajícího žánru.

 

Stačí to na pozici mezi černými koníky letní sezóny? Asi jen těsně. Ale když si vzpomenete na kasovní úspěch Hairspray a dalších desítek proslulých muzikálů, podíváte se na oblibu Goslinga i krásné Emmy a hlavně si všimnete jména režiséra a scenáristy Damiena Chazella, jenž se zapsal do minulé oscariády díky skvostnému hudebnímu drámu Whiplash, musíte se prostě moc a moc těšit. Tohle může být událost léta a pořádné osvěžení mezi všemi těmi oddechovými žánrovkami i hřmotnými blockbustery. Jen to datum české premiéry je snad vtip… (Cival)

Index natěšenosti: 8/10

Pátý Bourne (CZ premiéra: 4. srpna 2016 :: US premiéra 29. července 2016)

Hollywood miluje comebacky. Obzvlášť comebacky akčních hrdinů, takže je návrat Jasona Bournea velice sledovanou událostí. Agent, co už si vzpomněl na svojí minulost, se tentokrát vydá do Evropy, aby tam srovnal do latě zatím nespecifikovaného nepřítele. A prý to bude trochu "snowdenovská" podívaná, takže nás vedle našlápnuté akce čekají i nějaké ty hrátky s osobními daty.

 

K režii se v zatím nepojmenované bourneovce vrátí Paul Greengrass a rozhodně nemáme počítat s cameem Jeremyho Rennera. Místo něj nás opět čeká Julia Stiles a spolu s ní třeba Alicia Vikander, Tommy Lee Jones jako šéf CIA a především Vincent Cassel, nejspíš jako nějak drsňák, který půjde Bourneovi po krku. Snad se pátému filmu v sérii (čtvrtému s Damonem) povede stejný upgrade, jaký po čtyřleté pauze zvolila seriálová 24ka. Drony a vychytanější kyberživot by totiž do Bourneova nebezpečného světa určitě skvěle zapadly! (KarelR)

Index natěšenosti: 9/10

Tajný život mazlíčků (CZ premiéra 11. srpna 2016 :: US premiéra 8. července 2016)

Režisér Chris Renaud pomohl na svět animáku Já, padouch a zatraceně nebezpečným Mimoňům. Ty filmy nejsou extra dobré ani moc hezké, ale jsou extrémně roztomilé a na malé diváky působí jako magnet a spousta dospělých lidí kvůli tomu v kině trpí. Mimoni a Gru jsou fenomén a my s tím nic neuděláme, teď ale Renaud zkouší něco nového a je otázka, jestli to zase bude fungovat. Jeho novinka Tajný život mazlíčků totiž zatím nevypadá jako něco zásadního.

 

Točit se bude okolo dvou psů, kteří mají společného pánička, ale vzájemně se zrovna nemusí. Když ale zjistí, že roztomilý zajíček buduje armádu opuštěných zvířat, s jejichž pomocí se chce pomstít všem domácím mazlíčkům, musí spojit síly a zastavit ho. Zní to zoufale obyčejně a ani to nevypadá extra hezky, ale nejspíš se na to bude hodně chodit. Otázka je, jestli si to bude zaslouženě. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10 

Podfukáři 2 (CZ premiéra: 9. června 2016 :: US premiéra 10. června 2016)

Harry Potter bude zase kouzlit! Ano, Daniel Radcliffe si zase potyká se světem magie, tentokrát ale jako protivník party kouzelníků, kteří si získali sympatie veřejnosti (a filmových diváků) díky tomu, že bohatým brali a svému publiku rozdávali. Eskamotérská show byla v jejich podání nejen sexy, ale i napínavá - to všechno díky režisérovi Louisi Leterrierovi, jenž tímto získal do filmografie parádní hit s třistapadesátimilionovými tržbami (!!) a mohl se vrhnout na akční komedii „s Boratem“ Grimsby.

 

Opuštěných Podfukářů se ujal Jon M. Chu, jenž se od dokumentu o Justinu Bieberovi dostal až k dvojce G.I. Joe a teď chce potvrdit pověst schopného a zábavného popcorňáka. Tady bude kočírovat fajnovou sestavu v čele s Markem Ruffalem, v níž akorát Islu Fischer nahradí Lizzie Caplan (mění se postava, nejde o facelifting). Dorazí sice i Michael Caine a Morgan Freeman, většinu pozornosti by si pro sebe ale měl ukrást Radcliffe jako technologický magnát, jenž chce naše naivní a narcistní kouzelnictví doběhnout… něco nám ale říká, že se mu to ani v nejmenším nepovede. (Cival)

Index natěšenosti: 6/10 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace