Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #333 o Suicide Squad a Revenantovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaké pecky nás čekají letos v kinech? Co všechno se nevešlo do Revenanta? A o čem jsou letošní oscarovky?  

Promrzlý výplach

Rok 2016 týdne
Jsme skoro na konci ledna, což znamená, že oscarové hity jsou už až na pár výjimek v kinech a my se můžeme začít pomalu těšit na to, co přinesou další měsíce. A bude toho hodně. Dorazí comicsoví hrdinové, očekávané adaptace počítačových her, nové Star Wars i sequely zajetých sérií a starých hitů. Rok 2016 zkrátka bude po filmové stránce nejspíš stát za to.  

Samuel L. Jackson týdne
Mace Windu je dost možná nejlepší postava prequelové trilogie Star Wars. Úctu vzbuzující Jedi si vystřihl nezapomenutelnou roli legendárního rytíře midichloriany ovládajícího řádu a já osobně jsem za těch 17 let od premiéry jedničky nezaznamenal jedinou výtku na tento casting. Sam si nedávno odskočil k Sethu Meyersovi a rozpovídal se o tom, jak se k roli vlastně vůbec dostal. Je to zajímavé povídání a člověku skoro až poklesne brada, když si uvědomí, jak náhodné bylo setkání Tarantinova oblíbence a George Lucase.

 

Ocenění týdne
Pro většinu lidí jsou Oscaři asi jediné filmové ocenění, které znají. Někteří z nich možná slyšeli i o Zlatých Glóbech, ale to je tak všechno. Critic Choice Awards nezná z běžných návštěvníků kin nejspíš skoro nikdo a přitom je to docela škoda, protože při předávání se dějí občas docela zajímavé věci. Pro speciální ocenění Pro Industrial Light & Magic si totiž může přijet třeba i BB-8.

 

Plakáty týdne
O čem jsou filmy nominované na Oscara? U většiny to víme, protože jsme je viděli, ale pokud nemáte čas chodit do kina a přitom v diskusi v čajovně chcete zamachrovat na ostatní hipsterské intoše, máme tu pro vás řešení. Jednoduché, elegantní a fungující. Plakáty, které víceméně v pár slovech vykecají, o čem letošní oscarovky jsou.

 

Odkazy týdne
Pixarovky jsou obvykle trošku jinde než ostatní animáky a jeden z důvodů, proč je máme rádi, jsou chytré odkazy na jiné filmy nebo slavné osobnosti. To, že hrdina Aut Blesk McQueen je variace na Steva McQueena, asi poznali všichni a že Rex z Příběhu hraček odkazuje na Jurský park taky. Ale je toho víc. Mnohem víc, jak vám ukáže tohle video. A na Život brouka v něm nenarazíte prý proto, že celý film je vlastně variace na Sedm samurajů.

 

Záběry týdne
Vybrat nejkrásnější filmový záběr by bylo asi tak jednoduché jako zvolit nejlepší kapelu všech dob. Každý na to bude mít trošku jiný názor a objektivně se k číslu jedna prostě nedostaneme. Americká krása a Mena Suvari v růžích? Cassablanca? Konec Truman Show? Dvě slunce nad Tatooinem z Hvězdných válek? Tohle se fakt nedá vybrat. Ale sestříhat z těch všech adeptů působivé video, to už možné je.

Scénář týdne
Thriller REVENANT Zmrtvýchvstání se porve o Oscary a vzhledem k tomu, že má nejvíc nominací, je i největším favoritem na vítěze. Názory na kvality tohohle díla, ve kterém Leonardo DiCaprio bojuje o život s medvědem, Tomem Hardym i přírodou, se trošku liší, ale rozhodně jde o zajímavou podívanou. Bohužel má 156 minut a tvůrci nakonec museli vynechat spoustu stěžejních scén, které se sice dostaly do scénáře, ale už režisér je už bohužel nenatočil. Je to škoda, protože pár věcí by mohlo být hodně zajímavých. Hlavně ty, ve kterých by byla Margot Robbie a Mimoni.

 

Projekce týdne
Lidi okolo Secret Cinema dělají asi nejlepší projekce ve Velké Británii. Obyčejně si koupíte lístek a netušíte, co vás pak čeká za film ani za další akce. Promítání obvykle probíhá na nějakém exkluzivním místě, je u toho hromada kulis a spousta scén doslova přechází z plátna mezi diváky. Před dvěma lety takhle mohli šťastlivci vidět Návrat do budoucnosti v kopii městečka Hill Valley, kde se film odehrává. No a v létě došlo na Impérium vrací úder. A já závidím každému, kdo u toho byl.

 

Pravda týdne
Pravda je hezká věc, někdy vám ale může otevřít oči takovým způsobem, že byste ji nejradši neznali. U filmu to platí dvojnásob, protože tenhle průmysl stojí na tom, že divákům servíruje lež a tím je baví. My ho za to máme rádi, protože nejsme idioti, kteří by počítali vystřelené náboje z Arnoldova kulometu a neřešíme, jestli může ve vakuu dojít k výbuchu. Ona by to totiž vlastně byla docela nuda, kdybychom se drželi reality, ne?

 

Duel týdne
TedGeorge chtěl minule vědět, kdo je váš oblíbený filmový zálesák. Hodně hlasů dostali John Rambo, Emile Hirsch z Útěku do divočiny, Robert Redford jako Jeremiah Johnson, ale došlo třeba i na Sama Hawkinse nebo Liama Neesona z Mezi vlky.

 

Nás by dnes zajímalo, kdo z party Suicide Squad vás zatím baví nejvíc. Máme venku dva trailery, obrázky i plakáty, takže už jste si snad favorita stačili vybrat. Jména pište do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar  

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace