Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Narnie to zkusí znovu


ikona
Mr. Hlad
narnia
Lev Aslan se možná brzy vrátí. Tentokrát by ale mohl přinést do kin i celkem zajímavý film.  

Když před lety ovládli kina Harry Potter a Pán prstenů, v Hollywoodu se všichni začali rvát o další fantasy látky, které by mohly urvat pár Oscarů a hlavně pár stovek milionů dolarů na tržbách. Filmů, které by za něco stály, moc nebylo a popravdě mezi ně nepatřily ani Letopisy Narnie. Filmy byly sice zatraceně drahé, ale režisér Andrew Adamson neodvedl  zrovna dobrou práci a nejspíš mu rychle došlo, že dělat animák se Shrekem a pracovat na trikové fantasy s nezkušenými (a mizernými) herci je úplně jiný sport. Jednička i přes své sporné kvality urvala tři čtvrtě miliardy, dvojka ale sotva něco přes 400 mega a podobně to dopadlo i s třetím dílem. Takže konec.

 

Ale teď nás nejspíš čeká nový začátek, nepůjde ovšem o klasický restart. Producent Mark Gordon naznačil, že už velmi brzy by se mohla točit adaptace čtvrté knihy nazvané Stříbrná židle, v níž Eustác (to je fakt blbý jméno) a jeho spolužačka Julie hledají uneseného prince Riliana, syna Kaspiana. Teoreticky se tak bude navazovat na třetí Plavbu Jitřního poutníka, ale podle Gordona máme čekat nové herecké tváře, nového režiséra, nový štáb a i nový přístup. V roce 2013 na scénáři pracoval autor oscarového dramatu Pí a jeho život David Magee, ale nejspíš jen on sám a Gordon ví, co z něj po třech letech zbylo. Každopádně Hobiti skončili, Potter si dává pauzu a zkusí to s Fantastickými zvířaty a prostor pro rodinnou fantasy tu je. Takže nezbývá než doufat, že se Gordon poučí z chyb u předchozích filmů a nakonec to bude fajn podívaná.

--- 

Vytáhni v hospodě: Čtvrtým filmem měla být původně adaptace šesté knihy Čarodějův synovec.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace