Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars nezastavil ani DiCapriův hit Revenant!


ikona
Cival
leonardo dicapriotržby
Leo jde nahoru, naopak Tarantino padá... 

Leovy šance na Oscara stouply! Názory na jeho nový survival s popisnějším českým názvem Zmrtvýchvstání: Revenant se rozcházejí víc, než bychom čekali (takový Mr.Hlad by se s odstupem nebál ani ryzího hejtu), takže se logicky nemůžou diváci ani kritici shodnout ani na tom, jestli si Leonardo DiCaprio toho vysněného zlatého plešouna zrovna teď zaslouží.

Za jiné role nepochybně, zvlášť za Gilberta Grapea a Vlka z Wall Street to tam padnout prostě mělo, ale v Revenantovi přeci jen až příliš tlačí na pilu... Nicméně konkurence je letos hodně malá.

 

Navíc když hrajete ve filmu, o kterém se mluví, chodí na něj davy lidí, zkrátka je díky vám úspěšný, vaše šance rostou. S Revenantem to Leovi klaplo, protože film utržil za první víkend v široké distribuci úctyhodných 38 milionů dolarů a jako jedna z předních oscarovek poletí bleskurychle ke stovce jen z Ameriky.

TRŽBY FILMŮ LEONARDA DiCAPRIA

Ani stopade nevisí při parametrech Revenanta úplně vysoko, ale to poznáme až z dalšího víkendu. Každopádně tenhle syrový survival má 80% pozitivních recenzí při slušném ratingu 7,8 z 10 (naše první dojmy zde) a dnes v noci pravděpodobně nepromění nějakou tu nominaci na Zlatý glóbus, přičemž několik dalších – těch oscarových - naopak shrábne během týdne. Ale na film se chodí spíš jako na intenzivní mainstream, takže přesný vývoj zisků je ve hvězdách. Leova star-power je nicméně nadále velmi mocná, přepálený rozpočet se do velké míry vrátí a režisér Alejandro González Iñárritu natočil svůj největší trhák, takže ho můžou brát i jako umělce, i jako sebevědomého hitmakera. Pro nás jen dobře, mexický vizionář rozhodně nebude chystat tuctové projekty...

 Tržby filmů Alejandro González Iñárritu

 

První místo každopádně zvládly znovu uhájit Hvězdné války. Připočetly si dalších 41 milionů, díky čemuž přesáhly 812 mega jen z Ameriky. Žádný jiný film historie nebyl úspěšnější. Dějinné maximum navíc budou znovu a znovu přepisovat. A mít trochu větší páru, mohla padnout i „domácí“ miliarda.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE STAR WARS

Ten největší milník je ale příliš vysoko. Neskutečných 2,7 miliardy dolarů celosvětově pro Avatar Jamese Camerona sice bylo nastřádáno v daleko delším časovém rámci – Star Wars jsou spíš sprinterem škádlícím vytrvalce – modrásky ale snad nikdy nic nepřekoná. I když se rozvíjí trhy v Asii a dalších destinacích, při nástupu nových technologií v čele s Netflixem to bude čím dál tím složitější. Síla se probouzí má každopádně teď na kontě globálních 1,73 miliardy.

FILMY S NEJVYŠŠÍMI SVĚTOVÝMI VÝDĚLKY

 

Těžkou trefou je bláznivá komedie Daddy´s Home s Markem Wahlbergem a Willem Ferrellem. Dalších 15 milionů tlačí tuhle rozvernou blbinu už na 116 milionů jen z Ameriky a hlavouni všech studií si aktuálně lámou hlavu, do jaké šílenosti narvat tuhle dvojici potřetí.

Jako úspěch bych hodnotil i premiérových třináct milionů pro horor Les sebevrahů. V lednu se bubáčinám odjakživa daří, ale konkurence obvykle bývá výrazně nižší. Tvůrci strašidelné novinky o smrtonosném hvozdu měli holt smůlu, i tak přistálo na kontě jejich produkce solidních 13 mega. S ohledem na bídnou úroveň filmu, nevýraznou kampaň nezávislé distribuční společnosti a katastrofální recenze jde vlastně o sukces, i když výnosy půjdou střemhlav ke dnu.

Skoro stomilionový hit je i z přízemní komedie Sisters, ve které zase vtipkují televizní komičky Tina Fey a Amy Poehler. Tentokrát přilítlo sedm melounů, průběžně to dělá naprosto nečekaných 74.

 

Paradoxně nejrychleji z celého pelotonu padá Tarantino se svojí westernovou konverzačkou Osm hrozných. Nejsem překvapen, protože o kdovíjakej šlágr fakt nejde. Že ale většina fandů naběhne jen o prvním víkendu a i s nějakou tou nominací za zády spadnou výnosy už o druhém víkendu o 60% na šest milionů, to bych úplně nečekal. Django totiž frčel úplně jiným způsobem, spíš obráceně. Nová tarantinovka má každopádně na kontě aktuálně 41 milionů a dohromady dá sotva šedesátku a rychle vyklidí pozice. Pro Quentina žádný problém, autorskou svobodu si může užívat dál, ale nějaká zpráva to jistě je a v ideálním světě by bylo záhodno ji vyhodnotit. Ale my nežijeme v ideálním světě, že ne…

TRŽBY FILMŮ QUENTINA TARANTINA

Přesně na opačné straně trendů je velebené drama Sázka na nejistotu, které si při poklesech o 30% připsalo šest milionů. Původem komediograf Adam McKay si svou režijní odbočkou náramně užil a jeho novinka s Pittem, Carellem, Balem a Goslingem se řadí mezi nej filmy roku, navíc vydělá víc než třeba zmíněný Tarantino. Aktuálně má 42 mega.

 

Do desítky se vešla ještě čtyřka Alvina a chipmunků, óda na mopy Joy a Smithovo odzívané sportovní retro Diagnóza: Šampión.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden v kinech nejspíš poníží Michaela Baye a jeho válečný akčňák 13 Hours černošská oddychovka Ride Along 2 aneb Jízda švárů 2 aka Poldův švagr.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (34)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace