Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ready Player One má záporáka


ikona
Mr. Hlad
ready player onestar warssteven spielberg
Steven Spielberg láká do adaptace kultovní sci-fi zajímavou hereckou tvář, kterou letos uvidíme i ve Star Wars 

O knize Ready Player One mi pár lidí, jejichž názoru si vážím a respektuji ho (jo, byli to Imf s k0c0urem) tvrdilo, že si ji musím přečíst, protože je boží a já z ní mám být nadšený. Ten čas ještě nenastal, ale slibuju, že to jednou zvládnu! Příběh z budoucnosti se odehrává ve světě, který na tom není moc dobře a lidé utíkají do virtuální reality. Videoherní systém OASIS dovolí lidem navštěvovat nové planety, bavit se, studovat a užívat si. Tvůrce OASIS James Halliday tu navíc ukryl poklad a kdo ho najde, ten se stane nejmocnější bytostí v celém systému a jako bonus dostane i pár miliard dolarů. A jeden z klíčů k pokladu právě dostal do rukou středoškolák Wade Watts. Po krku mu najednou jdou nejmocnější lidé světa, kteří by rádi poklad získali pro sebe. A začíná boj o život.

 

Kniha plná odkazů na filmovou a herní kulturu osmdesátých let zlákala i Stevena Spielberga, který momentálně chystá adaptaci, jejíž premiéra by měla být v prosinci 2017. Už nějakou dobu se ví, že jednu z hlavních rolí si zahraje Olivia Cooke a teď se mu nejspíš povedlo sehnat i stylového záporáka. Šéfa společnosti, která bude chtít Wadeovi ukrást klíč, by si mohl zahrát Australan Ben Mendelsohn. Ten už se ve filmovém průmyslu pohybuje pěkných pár let, ale většina lidí ho zaznamenala až v poslední době, kdy se objevil ve filmech jako Temný rytíř povstal, EXODUS nebo Království zvěrstev. Umí drsňáky, děsivé záporáky i slabochy a zkrátka je to dobrý herec. Letos ho navíc uvidíme v jedné z hlavních rolích v Rogue One: A Star Wars Story, takže by ho konečně mohli pořádně zaznamenat i další diváci. Mendelsohn je dobrá volba.

--- 

Vytáhni v hospodě: Mendelsohn je velký fanda Scorseseho Taxikáře. Jako teenager se naučil všechny dialogy zpaměti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace