Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan a Hardy jdou do války


ikona
Mr. Hlad
christopher nolandunkirktom hardy
Christopher Nolan a Tom Hardy chystají třetí společný projekt. A čeká je válečné peklo.  

V blockbusterovém Hollywoodu byste dnes asi jen těžko hledali sledovanějšího filmaře, než jakým je Christopher Nolan. Jde o jednoho z mála režisérů, jemuž studia dávají dostatek peněz a svobody k tomu, aby natáčel originální filmy. Narvat sto padesát mega do projektu bez známé značky je riziko, ale Počátek nebo Interstellar ukázaly, že Nolan dovede lidi dostat do kina na cokoliv. Nabízí totiž kvalitu. O jeho novince se toho zatím moc neví, jen to, že do kin dorazí 21. července 2017 a Quentin Tarantino nedávno prozradil, že bude natočena na 70mm film. A teď to vypadá, že možná  i víme, o čem bude.

 

Informace o novince Christophera Nolana totiž přinesly francouzské noviny La Voix du Nord, které se odvolaly na starostu města Dunkerk, jenž tvrdil, že v létě 2016 se v jeho městě bude točit velký hollywoodský film přední režisér. Na místě byli údajně navíc spatřeni jak Christopher Nolan, tak i jeho bratr Jonathan, jenž mu pomáhá se scénáři. Jestli je to pravda, zatím nikdo nepotvrdil, pokud ale ano a vy jste dávali ve škole při dějepisu pozor, nejspíš už tušíte, co by mohli mít Nolanové v plánu. Podle všeho je ve hře válečné drama inspirované Operací Dynamo, tedy několik dní trvající evakuací spojeneckých vojsk z města Dunkerk, kde náckové obklíčili tisíce britských, francouzských a belgických vojáků. Válečný film si Nolan ještě nevyzkoušel, ale tohle bychom rozhodně vidět chtěli.

 

AKTUALIZACE: No a když už se to prokeclo, tak asi nemělo smysl dál nic tajit. Pár hodin po neoficiálních informacích týkajících se nového projektu Christophera Nolana máme jasno. Jeho novinka se bude točit okolo gigantické evakuace během druhé světové války a bude se jmenovat Dunkerk. A aby toho nebylo málo, máme i herecké hvězdy. O hlavní role se podělí Tom Hardy, který s Nolanem točil třetího Batmana a Počátek, a nově si to s ním vyzkouší Kenneth Branagh a Mark Rylance, horký kandidát na Oscara za Most špiónů. Dorazit by ale mělo i několik dalších herců, protože Dunkerk bude ansámblový film. Ne jeden hrdina nebo jedna parta, ale hromada postav a hromada příběhů. Podle tvůrců však žádné hvězdy čekat nemáme, spíš neokoukané tváře. Potvrdilo se i to, že Nolan bude točit na 65 mm film a na IMAX kamery. Takže ta evakuace bude v létě 2017 nejspíš vypadat naprosto božsky.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace