Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších zimních filmů


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
Star Wars, Creed, Deadpool... co si rozhodně nenecháme ujít? 

Venku nám pomalu přituhuje, takže je nejvyšší čas vyměnit procházky v parku za výlety do kina. Letošní filmová zima tomu naštěstí bude vstřícná, hrne se na nás totiž spousta oscarových adeptů, kteří kupodivu vyprávějí dost libozvučné příběhy. Nebojte se, na povinné životopisy ještě určitě dojde. Od prosince do února ale dostaneme hlavně pár akčních fláků, nějakou tu komedii a parádně drsná dramata. Natěšení je veliké. A pokud si ho chcete řádně zmapovat, tady máte (abecedně seřazený) výběr toho nejzajímavějšího!

 

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (CZ premiéra: 4. února 2016)

Michael Bay se bohužel upíchnul k Transformers, takže svoje klasické militantní verbovačky už moc netočí a místo toho blbne s roboty. Naštěstí si řekl, že by stálo za to sequely občas proložit něčím trošku jiným a po Potu a krvi tu máme další kousek, který asi nevydělá miliardu, ale zajímá nás rozhodně víc než další bitka Optima a Megatrona. 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází bude rekonstrukce bitvy, která se odehrála 11. září 2012 v libyjském městě, kde se střetla islámská milice s několika členy ochranky americké ambasády. Poměr sil nebyl zrovna vyrovnaný, takže Bay do toho může pořádně šlápnout a natočit to, co od něj máme nejradši. Pořádnou řežbu plnou efektních přestřelek, krásných záběrů a scén, které nutí diváka myslet si, že není nic lepšího než vyrazit s obří krochnou do světa. Jen doufáme, že se režisér bude soustředit na akci a nějaký politický podtext hodí za hlavu. Byla by škoda, kdyby se tenhle film snažil tvářit inteligentněji, než je nutné, potenciál pro válečnou podívanou ve stylu Černý jestřáb sestřelen tu ale rozhodně je. Takže jsme zvědaví. (Mr. Hlad)

 

Creed (CZ premiéra: 31. prosince 2015)

Sylvester Stallone už sbírá různé nominace a ocenění za nejlepší vedlejší roli, takže není pochyb o tom, že bude Creed pecka. Česká distribuce ho původně poslala proti Star Wars a pak se tvářila, že se ho letos vůbec nedočkáme, v poslední chvíli se ale zjevilo silvestrovské datum premiéry. Můžeme si tedy oddechnout, spin-off Rockyho nás zválcuje ještě letos a vlastně se kvůli němu posunou výroční žebříčky, protože by do nich klidně mohl promluvit. Ano, nadšené recenze se i tentokrát valí ze všech stran. Když tedy Sly kývl na scénář Ryana Cooglera, ve kterém Rocky cvičí syna Apolla Creeda, udělal jedno z nejlepších rozhodnutí svojí kariéry. Teď už zbývá jediné. Dočkat se konce roku! (KarelR)

 

Deadpool (CZ premiéra: 11. února 2016)

Comicsy jsou úplně všude, a když chce uspět nějaký nováček, musí nabídnout něco, co konkurence nemá. A Deadpool má té originality a osobitosti na skladě docela dost. Těžko říct, co z toho vyleze, ale papírově by mohlo jít hodně velkou divočinu už kvůli tomu, že tenhle superhrdina je vlastně psychopat, po kterém obvykle zůstávají hromady mrtvol a ještě víc šílených hlášek. Ne každému to sedne, ale Ryan Reynolds ho má evidentně rád, protože se sakra snažil dostat ho do kin. A první upoutávky naznačují, že bychom se skutečně mohli dočkat filmu natočeného od srdíčka. A pokud pořád nevíte, o co jde a jestli se máte těšit, nebo být nervózní, tak si představte grotesky Looney Tunes přenesené do našeho světa. Jen s trochou víc krve a sprostých fórů. Mě to docela láká. (Mr. Hlad)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace