Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 nejlepších momentů z traileru Batman vs. Superman


ikona
KarelR
batman vs. supermanbatman/supermandctéma
Co se nejvíc povedlo? A jak se jmenuje ta šedá stvůra? 

Tak máme za sebou druhý velký comicsový trailer konce roku (ještě by to chtělo něco se Suicide Squad!). Zatímco u Marvelu už se to pere, u DC právě dávají dohromady svojí partu hic, která se poprvé nesejde v Justice League, ale už v polotýmovce Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Ta konečně přiznala, že v ní Lex Luthor opravdu vyrobí Doomsdaye. A potěšila fanoušky prvním záběrem s Trinity (Batman + Superman + Wonder Woman), jíž čeká duel s Luthorovým ďábelským výtvorem.

 

Už teď je mimochodem jasné, že Eisenbergův ukecaný podivín mnoha lidem nesedne. Jeho zlověstné řeči z minula totiž zastiňuje šaškování s ústředním duem a vypadá to, že nějak dokáže kontrolovat mysl (chvíli Supermanovi a pak Doomsdayovi?). Warneři tím samozřejmě utíkají od zvěstí, že v jejich comicsovém vesmíru nebude humor, a párkrát docela tlačí na pilu. Zatím je to ale únosné, i když se tím fazóna drsné atmosférické řežby maličko rozpadá.

V novém traileru je ale i tak pár momentů, které stojí za vypíchnutí. Pojďme si je proběhnout.

1) Nástup Bruce Waynea

Jedním z důvodů, proč se Ben Affleck tak hodí do role Batmana, je okřídlené "protože by nikoho nenapadlo, že je Ben Affleck Batman". Internet to pochopitelně ždíme jako urážku, Affleck ale dobře ví, co dělá. A famózně to prodává už v první v scéně, kde leze z auta jako ten nejnafoukanější playboy v celém Gothamu. Brilantní práce, stejně jako ve Zmizelé!

 

2) Vzpomínání na Jokera

Nový trailer nám odhaluje první setkání Clarka Kenta s Brucem Waynem, při němž se Bruce ostře obuje do Supermana: "Máme tu špatné zkušenosti s podivíny, co se oblékají jako klauni." Auč. Tahle urážka by určitě obstála i sama o sobě, záběr na uniformu mrtvého Robina jí ale dodává zvláštní nádech smutku (a kdekdo si určitě představí Jareda Leta s páčidlem). Takhle se pracuje s batmanovskou historií!

 

3) Rudá očka

Proč se Superman rozhodne bojovat s Batmanem? Samopalová dávka ze stíhačky je slušná provokace, pořád mám ale pocit, že v tom nějak figuruje Luthor, před kterým Superman v prvním traileru poklekával. Tady nicméně dojde i na slavný "rudý pohled". A ten obvykle značí, že se Clark pořádně naštval a nebude brát ohled na nikoho a na nic.

 

4) "Kdybych tě chtěl zabít, už bys byl mrtvý."

Ááá, duelová klasika. Kdykoliv se v comicsech střetne Batman se Supermanem, všechno stojí na tom, že je Superman v jádru mírumilovný a nechce Batmana zabít. Ať už proto, že je Bruce jeho dlouholetým přítelem, nebo proto, že prostě nezabíjí (což ten filmový minule porušil). Není tedy překvapením, že tahle berlička umožní i jejich filmovou fackovanou, během níž Superman vysvětluje, proč to celé neskončilo zhruba za dvě vteřiny. Bruce mimochodem těsně předtím křičí: "Teď konečně poznáš, jaké to je být obyčejným mužem", takže taky dodrží tradici a očividně vytasí kryptonit. Snyder holt jede Návrat temného rytíře se vším všudy.

 

5) Doomsday

Ano, slavný supermanovský záporák je trikově nedopečený a není designově tak vypiplaný jako v comicsech (vypadá asi jako mix trola z Pána prstenů a Abominationa z Hulka), ale pořád je fajn ho vidět. Doomsdaye proslavil comicsový event "Smrt Supermana", v němž dokázal přesně to, co jste usoudili z názvu. Snyder tak možná svého hrdinu i na chvíli pohřbí, to jsou ale jen povinné spekulace. V každém případě se potvrdilo, že Doomsday opravdu vznikne po experimentu se Zodovým tělem a že si to rozdá s trojicí hlavních hrdinů, kterým ve finále zřejmě přijde na pomoc i zbytek (budoucí) Justice League. Kam jinam by ho totiž Snyder mohl naroubovat?

 

6) "Je s tebou?" "Já myslel, že je s tebou."

A je to tu. Warneři se tvářili, jak budou mít ohromně temný comicsový vesmír a jak bude jejich péče o postavy jiná než u Marvelu. V kritické chvíli ale stejně sázejí na humorné odlehčení, které jako by vypadlo z libovolné konkurenční comicsovky. Batman a Superman se budou chtít zabít, aby vzápětí... začali vtipkovat? Jistě, ta hláška do traileru sedí, protože je divácky velice vstřícná. Snad se ale Snyder udrží na uzdě, protože jinak tu budeme mít dvě série superhrdinských digifilmů, které půjdou rozlišit akorát podle počasí.

 

7) Trinity

No a jsme u velkého finále. Opět platí, že řadový divák asi moc nezaplesá, comicsoví fanoušci se ale mohou rozplývat nad prvním srazem tří nejslavnějších superhrdinů od DC. Co je na tomhle záběru nejlepší? Samozřejmě Batman s brokovnicí. Affleck holt bude kralovat, i když se zaplete do superbitvy!

 

Co se na traileru Batman vs. Superman nejvíc líbilo vám? Dejte vědět v diskuzi!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace