Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 33 nejúspěšnějších sérií všech dob


ikona
Mr. Hlad
Které série vydělaly nejvíc peněz? Chodí se víc na Mumii, nebo na Indyho? A vydělal víc Terminátor, nebo Stmívání?  

Prachy vládnou světu. A kinům taky. Ještě před pár lety byla miliarda na tržbách částka, o níž mohlo snít jen pár filmařů. Teď ji překoná několik blockbusterů ročně. Ale dá se k ní dostat i jinak, stačí divákům pravidelně servírovat pokračování jejich oblíbených pecek a nakonec se to nastřádá. A může toho být i mnohem víc. Které série si v kinech nahrabaly nejvíc?

22. Star Trek: 1 930 671 933
Dokonale vyprodukovaná sága. Nejdřív si našla fanoušky v televizi, ty pak poctivě zásobovala filmy a když zestárli herci a triky, přišel nový seriál, nové tváře a nové filmy. A tak to trvá už zatraceně dlouho. Navíc to šlape i v nové remakeované verzi a jak to tak vypadá, fanoušků neubývá. Takže příští rok půjdeme díky trojce Justina Lina na dvě miliardy.

 

21: Toy Story: Příběh hraček: 1 975 515 949
U Pixarů vždycky uměli dělat víc než jen obyčejné animáky a právě první Toy Story jim přineslo pověst, kterou mají dnes. Jednička byl první 3D celovečerní animák a u všech tří filmů buleli jak dospělí, tak i děcka. Jsou to filmy pro každého bez rozdílu věku. A když už na něco máte vzít do kina děti, tak to bude vždycky Toy Story, ne?

 

20. Indiana Jones: 1 983 736 193
Dobrodružství pro kluky. Bez omezení věku. Steven Spielberg a George Lucas už v prvním filmu dovedli zkombinovat skvělou akci, humor, tajemství, supercool záporáky v podobě nácků, Harrisona Forda a vytvořili to nejčistší filmové dobrodružství a ságu, kterou zkoušeli mnozí napodobit, ale málokomu se to povedlo.

19. Madagascar: 2 276 013 302
Animované série mají vždycky úspěch, děti si totiž návštěvu takových filmů obvykle bez problémů vyžebrají. Zvlášť, když u toho jsou veselá animovaná zvířátka. Ale nebudu cynický. Tohle je ideální rodinná podívaná. I když sólovka Tučňáků je lepší.

 

18. Hunger Games: 2 297 535 450
Tady to možná byla trochu náhoda, young adult sci-fi vzniklo už celkem dost, většina ale diváky nezajímá a evidentně ani čtenáře předlohy. Hunger Games se ale zadařilo. Samozřejmě za to mohl talent Jennifer Lawrence a napínavější příběh, než je obvyklé. A samotná Katniss se pro čtenářky a milovnice (a nejspíš i milovníky) žánru stala sakra zajímavou postavou a Lawrence s povedlo jí zahrát víceméně dokonale. Takže čtenáři prostě přišli. 

 

17. Já, padouch: 2 670 359 172
Mimoni. Jsou všude, děti je milují a nedá se před nimi utéct. Z původně podceňovaného a tak trošku druholigově působícího animáku vzešli žlutí pidižvíci, které prostě děti vidět musí. A rodiče to musí zaplatit. Po třech filmech má tahle série na kontě přes dvě a půl miliardy. A to se teprve rozjíždí. 

 

16. Mission: Impossible: 2 778 415 989
Tahle špionážní série je tu s námi už skoro dvacet let. Zpočátku spoléhala na slávu televizní předlohy, dnes stojí především na Tomu Cruisovi a na tom, že diváci vědí, že tahle dost možná poslední herecká superstar vždycky předvede úplně nové šílenosti. Pokaždé navíc s novým režisérem a trochu novým stylem. Právě proto jsme my a nejspíš i ostatní diváci vždycky na další díl zvědaví. A Tom zatím nezklamal.

 

15. Doba ledová: 2 804 749 457
Podobný případ jako Madagascar, větší výdělky má Doba ledová ale i kvůli tomu, že má čtyři díly a konkurenční zvířata jen tři. Ale opět vyšla sázka na rodinné téma, roztomilá zvířátka a cool veverku Scrata, z níž se stalo něco jako animovaný Mr. Bean.

 

14. X-Men: 3 054 423 272
X-Meni stáli na začátku comicsového boomu s výdělky, které by dnes působily směšně. Ale časem se rozrostli do obrovského vesmíru, v němž máme pět týmovek a dvě sólovky. A diváci mají tyhle mutanty rádi. Za jejich úspěch může jak fakt, že za kamerou obvykle stojí hodně šikovní filmaři a pouští do světa dobré filmy, ale nakonec samozřejmě i fakt, že na comcisy se v současné době chodí.

 

13. Stmívání: 3 352 322 180
Správný film ve správný čas na správném místě. Stmívání si kupovaly hromady dospívajících holek, které toužily po vlastním zamilovaném upírovi, a ty samozřejmě napochodovaly do kina. To, že filmy za moc nestály, holky moc neřešily. O kvalitě tahle série skutečně nebyla a za pár let, až bude někdo psát podobný žebříček, si bude muset googlit, co tohle vlastně sakra bylo zač.

12. Shrek: 3 547 384 012
Ke konci už byl tenhle zelený obr celkem otravný, na začátku století ale neměl mezi animáky konkurenci. Milovaly ho děti, rodiče se u jeho dobrodružství taky bavili a jako zábava pro celou rodinu, která si dělá srandu z pohádek, zkrátka dovedl oslovit úplně každého. Je asi jen otázka času, než se znovu objeví.

 

11. Piráti z Karibiku: 3 700 230 282
Dvě věci. Dobrodružství a Johnny Depp. Piráti z Karibiku jsou velkolepá podívaná, která skvěle kombinuje akci, napětí, triky a humor. A pak je tu Johnny Depp, jenž má dnes trochu problém přesvědčit fanoušky, aby na jeho filmy chodili, když v nich nehraje kapitána Jacka Sparrowa.  

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace