Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #322 o Bondovi a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc velké hovado je Deadpool? Kde shání James Bond auta? A jak by vypadala kombinace Star Wars a Star Treku?  

Zcela podzimní výplach

Film týdne
Ačkoliv čas od času nějaký ten film podle hry dostaneme, herní gigant Nintendo se do kin příliš nežene. Bolístky z hrané verze Super Mario Bros. jsou i po letech hodně nepříjemné, takže Legend of Zelda nebo StarFox mají zkrátka utrum. Nintendo ale nedávno dalo fandům vědět, že to možná v blízké budoucnosti zkusí ještě jednou. A režisér Sam Balcomb si řekl, že by nebylo od věci natočit Metroid. A jak nejlépe přesvědčit producenty, že právě on je je ideální volba na celovečerák? Natočit kraťas. A natočit ho hodně dobře.

Dokument týdne
Když bychom měli udělat seznam nejlepších hororů všech dob, na jednom z prvních míst by nejspíš byla Věc. Kultovní dílo Johna Carpentera o bandě polárníků, kteří se střetnou s mimozemským monstrem, má skvělé obsazení v čele s Kurtem Russellem, děsivou mrazivou atmosféru, hodně nechutné scény a stylové triky. Právem je to dnes klasika. A v tomhle dokumentu, který má skoro hodinu a půl, se o ní dozvíte všechno, co jste kdy chtěli vědět.

 

Kámoši týdne
Dostat do kin film jako Deadpool není žádná sranda. Ryan Reynolds a režisér Tim Miller se o to pokoušeli několik let a zjistili, že spousta potenciálních producentů prostě jejich scénář ani nečte nebo má absurdní nápady typu „uděláme z toho týmovku, protože Avengers vydělali spoustu peněz“. Miller přiznává, že během příprav a shánění peněz byl několikrát na dně, ale naštěstí mu pomohli kamarádi, kteří donutili producenty, aby se na jejich projekt fakt podívali a brali ho vážně. Ono asi neuškodí, když těmi kamarády jsou James Cameron a David Fincher. Takže při premiéře Deadpoola si vzpomeňte i na ně, nebýt jejich vlivu, prý by se scénář do výroby možná vůbec neprotlačil.

 

Auto týdne
Těžko říct, jestli víc aut zlikvidují hrdinové Rychle a zběsile nebo James Bond, každopádně i když máme k jeho honičce ve sporťácích v Římě ve Spectre výhrady, ty auta jsou pěkný. Ale shánět do každého dílu nové není vůbec žádná sranda, zvlášť, když je potřeba mít ho co nejrychleji, protože nějaký magor chce zrovna zničit svět a Bondovi ujela tramvaj před nosem, takže se nemá jak dostat do jeho tajné základy. Naštěstí jsou tu půjčovny aut. Ale i tady jde někdy o hubu.

 

Maska týdne
Mít za tátu hollywoodského maskéra musí být super. Rick Baker má doma sedm Oscarů, pracoval na Star Wars, Mužích v černém nebo Zamilovaném profesorovi. A svou práci evidentně miluje. A na Halloween dostal možnost pořádně se vyblbnout na svých nejbližších. Takhle vyrazila do práce jeho dcera Veronica, druhá dcera Rebecca s přítelem Kylem taky asi na halloweenské koledníky udělali dojem a samotný Rick Baker s manželkou taky asi nepřišli zkrátka.

 

Crossover týdne
Čím víc se na nás valí Hvězdné války, tím víc videí s nimi asi budeme ve Výplachu vídat. Ten minulý, který KarelR pojal téměr absolutně v duchu Star Wars, asi jen tak nepřekonáme, ale kvalita je někdy víc než kvantita. A tenhle trailer, který kombinuje záběry z upoutávek na Star Wars a momenty ze Star Treku, je naprosto boží. Ale fakt hrozně moc!

Krev týdne
A teď dostanete možnost se trochu vzdělat. Nebojte, bude to bezbolestné, ale krev u toho poteče stoprocentně. FilmmakerIQ se totiž rozhodli natočit dvacetiminutový dokument, ve kterém se dozvíte úplně všechno o filmové krvi. Té falešné pochopitelně. A taky jak ji vyrobit, abyste mohli malinko rozhodit sousedy, když na to přijde.

 

Hovado týdne
Pokud Deadpoola neznáte, vězte, že to není klasický superhrdina. Je to víceméně vraždící psychopat, totální hovado, násilník a chová se jako hrdina animáků Looney Tunes, jenž se nějakým záhadným způsobem dostal do našeho světa. Od tohohle likvidátora nikdo nemůže čekat normální humor nebo slušné chování. A to ani na Halloween, kdy se pokouší dát dohromady svůj superhrdinský tým. I když trochu menší.

 

Výchova týdne
Vlastně mi to nikdy nedošlo, ale James Bond je vlastně docela zrůda. Stačí se podívat na jeho protivníky a na lidi, které obvykle zabíjí. Vozíčkář, muž bez rukou, člověk se třemi bradavkami, psychicky zlomený bývalý kolega, jemuž chybí část čelisti, vozíčkář, liliput... Bond má evidentně něco proti tělesně postiženým lidem. Naštěstí je tu prověřená bondgirl Jane Seymour, která se rozhodne promluvit mu do duše a udělat z něj politicky korektního zabijáka pro jednadvacáté století.

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na to, jakou z epizod Hvězdných válek máte nejraději. Dost blbě se to počítá, protože celkem dost hlasujících tam napálilo několik dílů, ale celkově z toho nejlépe vyšlo Impérium vrací úder. Trošku jsme to čekali.

 

Dnes se samozřejmě podíváme na Jamese Bonda. Protože se šeptá, že Spectre je poslední bondovka Daniela Craiga, zajímalo by nás, koho byste chtěli vidět jako ageta 007 v příští bondovce. Jména pište do předmětu a rozkecejte se v textu.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace