Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vrátí se Lisbeth Salander?


ikona
Mr. Hlad
daniel craigdavid fincherstieg larsson
Legendární detektivka míří do kin s dalším dílem. I když bude trochu komplikovanější. 

Krimi série Milénium vrátila na trh severské detektivky a dnes nejde projít knihkupectvím, aniž by vám někdo necpal pod nos nějakého Nesba, Keplera nebo Adler-Olsena. Autor Milénia Stieg Larsson už si tuhle slávu bohužel neužívá, každopádně filmaři to zvládají za něj. Skandinávská trilogie Milénium vystřelila Noomi Rapace a Michaela Nyqvista až do Hollywoodu a velké věci se čekaly i od americké adaptace knihy Muži, kteří nenávidí ženy. Rooney Mara, Daniel Craig a především David Fincher měli být zárukou skvělého filmu. Ten se povedl, ale bohužel na něj nepřišlo zdaleka tolik lidí, kolik se čekalo, a s původně plánovanými sequely to vypadalo všelijak. Teď se ale zdá, že se hackerka Lisbeth Salander a novinář Mikael Blomkvist přeci jen dočkají dalšího filmu.

 

Překvapivě to ale nebude knižní dvojka, Dívka, která si hrála s ohněm. Plány na sérii jsou pořád víceméně u ledu a to, že se vrátí Fincher, Craig a Mara, si dnes asi myslí jen ti největší optimisté. Autor Východních příslibů a režisér skvělého dramatu Locke Steven Knight však dostal za úkol napsat scénář podle čtvrté knihy, která letos vyšla pod názvem Dívka v pavoučí síti. Larsson, který zemřel před jedenácti lety, už pod ní pochopitelně podepsaný není a nahradil ho David Lagercrantz, který prý neodvedl zdaleka tak dobrou práci a příběh o americké zpravodajské službě a vývoji umělé inteligence šlape tak nějak průměrně. Avšak prodává se to a to se počítá. Šance, že by projekt zlákal trojici z minulého filmu, je však pořád minimální. Producenti Scott Rudin a Amy Pascal se ani moc nesnaží navazovat na Finchera a ani nepočítají s tím, že by se k roli vrátila Rooney Mara. Už teď se prý na její místo snaží dosadit Alicci Vikander. Ta je šikovná, talentovaná a ze Švédska. Tak proč ne?

--- 

Vytáhni v hospodě: Fincherova verze Mužů, kteří nenávidí ženy, utržila celosvětově 233 milionů dolarů. Zmizelá pro porovnání vydělala 369 milionů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace