Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 ještě pohodovějších filmů na sychravý podzim


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
11 filmů, které vám vykouzlí úsměv na tváři. A třeba vás i sem tam dojmou. 

Sliby se neplní jen o Vánocích. Občas na malé zázraky dojde už na začátku listopadu, a právě proto čtete tenhle článek. Určitě si ještě pamatujete Tedovu odpověď na moje Rodinné filmy 21. století (a tak trochu i na 7 nejlepších feel good filmů roku 2013). Když jsem mu nedávno v hospodě sliboval, že na jeho TOP 11 pohodových filmů na sychravý podzim na oplátku taky odpovím, moc mi nevěřil. A teď toho bude "litovat", protože se mi vážně povedlo schrastit 11 celkem čerstvých feel good kousků, které je potřeba hlasitě doporučovat. Tak pojďme na to!

Stážista (2015)

Všechny filmy v tomhle výběru s trochou štěstí hned "seženete na netu", jen na Stážistu zatím musíte do kina. Naštěstí ale za ty peníze stojí, protože se jedná o staromilský mix Lásky přes internet a Hezkého vstávání, ve kterém si De Niro konečně střihnul skvělou komediální roli. Jistě, Anne Hathaway je jako šéfová jeho důchodcovského stážisty taky fajn. Především se ale jedná o džentlemanskou etudu žijící legendy, která je překvapivě ostrá co se týče otázek vztahů a pracujících matek. Kéž by Hollywood podobné kombinace zkoušel častěji.

 

The Trip to Italy (2014)

Výletní loď plující podél italského pobřeží a Steve Coogan a Rob Brydon citující Hopkinse ze Vzpoury na Bounty. Co můžete od pohodového filmu chtít víc? Moc toho není, "Výlet do Itálie" je totiž esencí kulturně-labužnické výpravy, u které se člověk skvěle pobaví. Jedná se mimochodem o pokračování skotského dobrodružství téhle dvojky, a i tady platí, že byste měli radši vidět šestidílnou seriálovou verzi. Pokud ale nemáte času nazbyt, film jako ochutnávka opojné Itálie rozhodně postačí.

 

Two Night Stand (2014)

Miles Teller se netají tím, že ho hraní ve velkých filmech moc nebaví. Divergenci už veřejně pomluvil a z Fantastické čtyřky asi taky nadšený nebude, takže je o to důležitější, že se mu daří u malých filmů. O geniálním Whiplashovi už jste určitě slyšeli, hodně povedená je ale i romance Two Night Stand. Ta těží z jednoduché premisy "co kdybyste po sexu na jednu noc nemohli vzít roha z cizího bytu". A nutí tak Tellera a Analeigh Tipton k hodinu a půl dlouhému tokání, které si v upřímnosti a zábavnosti nezadá se seriálovou peckou You´re the Worst. Holt nezávislácká jistota.

 

Věčně mladá (2015)

A na závěr si dáme elegantní oddechovku s Blake Lively, Harrisonem Fordem a Michielem "jsem ten borec od Khaleesi" Huismanem. Věčně mladá měla být mainstreamovým standardem s Katherinem Heigl, podivným řízením osudu jsme ale dostali něco mnohem víc. Tohle vyloženě old-schoolové romantické drama vypráví o ženě, která před třicítkou přestane stárnout. Prožije tedy desítky let života bez toho, aby "opravdu žila", a samozřejmě jí to nesmírně trápí. Že to je ideální materiál třeba na psychologický nezávislák? Možná. Tady se ale hraje na áčkovou červenou knihovnu, která nabízí tak čistokrevnou filmařinu, až z toho oči přecházejí. Ideálnější podívanou pro večer s přítelkyní jen tak nenajdete!

 

Máte nějaký filmový tip vy? Tak hurá do diskuze, Ted ho určitě ocení. Míč je totiž zpátky na jeho hřišti!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace