Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 ještě pohodovějších filmů na sychravý podzim


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
11 filmů, které vám vykouzlí úsměv na tváři. A třeba vás i sem tam dojmou. 

Sliby se neplní jen o Vánocích. Občas na malé zázraky dojde už na začátku listopadu, a právě proto čtete tenhle článek. Určitě si ještě pamatujete Tedovu odpověď na moje Rodinné filmy 21. století (a tak trochu i na 7 nejlepších feel good filmů roku 2013). Když jsem mu nedávno v hospodě sliboval, že na jeho TOP 11 pohodových filmů na sychravý podzim na oplátku taky odpovím, moc mi nevěřil. A teď toho bude "litovat", protože se mi vážně povedlo schrastit 11 celkem čerstvých feel good kousků, které je potřeba hlasitě doporučovat. Tak pojďme na to!

Man Up (2015)

Simon Pegg je členem posádky Enterprise a oficiálním sidekickem Toma Cruise, naštěstí ale nezapomíná ani na menší filmy. Man Up na první pohled vypadá jako veleobyčejný britský romcom. O to překvapenější tedy budete, až se před vámi rozprostře bravurní londýnská oddechovka se skvělou (a bohužel málo viditelnou) Lake Bell. Zápletka? Klasický randící mix up, který má takovou jiskru, že se sličná protagonistka odmítá zbavit oslnivého protagonisty. Což jí odpustíte hlavně proto, že tahle romantika směle sahá po kvalitách Notting Hillu nebo prvního Deníku Bridget Jonesové.

 

Osmy (2014)

Ano, český zástupce. A z televize. Jenže co naplat, když Jirka Strach loni natočil další trefu do černého. Osmy se odehrávají během obyčejného dne roku 1980, kdy hrdina s tváří Ivana Trojana lítá z průšvihu do průšvihu. Omylem podepsal Chartu 77, neodkladně musí k zubaři, nemá zrovna sucho v bytě... prostě klasická filmová pohroma. Strach z ní ale vytěžil komedii, která patří do kina víc než většina české produkce, takže ji rozhodně potřebujete vidět. Už kvůli ujištění, že Josef Dvořák pořád umí bavit!

 

Paddington (2014)

Další (a stále ne poslední!) britská položka tohohle skromného seznamu. Mimochodem zdaleka nejbritštější, protože je o medvědovi, kterého se ujme typická britská rodina a zažívá s ním typicky britská a velice pohádková dobrodružství. Paddington je roztomilou záplatou za potterovské čarování (produkoval ho ostatně David Heyman) a dokáže bavit malé i velké. Samozřejmě pokud se naladíte na jeho neúprosnou ostrovní notu a popustíte uzdu svojí dětské fantazii. To by ale neměl být zásadní problém, no ne?

 

S láskou, Rosie (2014)

Znáte ty filmy, do kterých se zabouchnete nejpozději do pěti minut? Tak tohle je jeden z nich. V jádru je celé S láskou, Rosie o tom, že se Lily Collins snaží sbalit svého nejlepšího kamaráda a pořád jí to nevychází. A protože je Lily Collins děsně super, celou dobu strašně doufáte, že ho buď sbalí, nebo alespoň vyleze z obrazovky a nastěhuje se k vám. Prostě stoprocentní diblíkovská krása podobně jako ve Stuck in Love. A správně jste uhodli, že takové doporučení není radno podceňovat.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace