Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sicario: Jeden z nejlepších film roku?


ikona
KarelR
pr
Než přijde Blade Runner, máme tu drsný výlet do Mexika. 

Určitě si ještě pamatujete, jak se před dvěma lety objevil thriller Zmizení. Z únosu dcerky Hugha Jackmana, který řešil pohublý Jake Gyllenhaal, se vyklubala hutná atmosférická podívaná, která nám dala novou režisérskou hvězdu. Denis Villeneuve už měl sice v tu dobu na kontě 5 celovečeráků (!) a byl uznávaným festivalovým jménem. Díky Zmizení ale prorazil do mainstreamovějších vod a navíc jím zvládnul klíčovou spolupráci s Rogerem Deakinsem.

Právě s britskou kameramanskou legendou se totiž Villeneuve sešel i u Sicaria. Drsný thriller u tom, že ulovit drogového bosse není žádná legrace, se zdá být klasickým příběhem ambiciózní agenty FBI Kate Mercer (Emily Blunt). Jak už jste ale možná zachytili, velké slovo má ve filmu i nájemný zabiják Alejandro Gillick (Benicio del Toro), který zrovna nechodí z přestřelky do přestřelky jako otevřená kniha.

Sicario holt není tak úplně tím, čím se zdá být z trailerů. Rozhodně to ale není špatně, jak se ostatně dá usoudit z ohlasů. Na Rottenech film dostoupal k 93% spokojených recenzí (průměrný rating 8,1/10), ČSFD zatím hlásí 82% a na MovieZone jsme Sicaria pochválili v prvních dojmech i v recenzi. Tenhle výlet do Ciudad Juárez, největšího (a nejnebezpečnějšího) města v severním Mexiku, tak očividně stojí za pozornost.

Villeneuve samozřejmě ani nechtěl natočit obyčejnou akční řež s mexickými kartely. I sem se promítá jeho zadumanější filmařina, důkladně podpořená Deakinsovou brilantní kamerou, a pozornější diváci spatří kupu dalších trademarků. Na soustředěnou práci s herci, dialogy a prostorem, jež Villeneuve bere jako pohodovou samozřejmost, se pak můžeme těšit i u jeho dalšího filmu, sci-fi Story of Your Life. O čem bude? O lingvistce s tváří Amy Adams, který bude komunikovat s mimozemšťany a snažit se je odradit od invaze. A ačkoliv to zní jako hodně zajímavý projekt, jde jen o předkrm před Villeneuvovým zatím nejdůležitějším filmem.

Jakmile kanadský talent doladí Story of Your Life a Deakins si přestane hrát s coenovkou Ave, Caesar!, přijde na řadu druhý Blade Runner. Pánové si pod produkčním dohledem Ridleyho Scotta zkusí výlet za replikanty, ve kterém se po boku Harrisona Forda objeví hlavně Ryan Gosling. Že se chcete přesvědčit o tom, že bude Blade Runner 2 hrozná pecka? Stačí zajít na Sicaria. Ta meditativní sladěnost je neskutečná!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace