Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Říjen 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Dinosauři, rozjetý Statham a česká dramatická trefa. 

Ano, zase zpoždění, internet nás holt zásobuje zajímavějším materiálem. Ohlédnutí za říjnovými filmy vám ale přinejmenším nesebere moc času, vyšla totiž jen hrstka povedených titulů. Máme tu jeden dobrodružný akčňák, jednou špiónskou komedii, jedno pokračování kalícího seriálu a jedno české sociální drama. Tak pojďme na to.

 

Jurský svět
Vyšlo: 14. října 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 (Blu-ray), 538 (Blu-ray + 3D Blu-ray), 2 248 Kč (Blu-ray + 3D Blu-ray + soška)

Momentálně se hodně řeší, jak velký hit se vyklube ze sedmých Star Wars, takže jejich trhání rekordů nikoho nepřekvapí. Už proto Jurskému světu zůstane přízvisko "překvapení roku", jelikož tady se moc pozitiv nečekalo. Nakonec jsme ale dostali obrovský hit, který měl v Americe rekordní otevírací víkend. Jako vždy je nicméně důležitější to, že se jedná o vynikající dobrodružnou jízdu, která ctí jedničku a zároveň adekvátně posouvá celý koncept kupředu, aniž by se tyhle polohy nějak mlátily. Jurský park je prostě velká nostalgická pecka, která má sympatií na rozdávání a chvílemi je i vítaně děsivá. A to ty trailery vypadaly fakt nebezpečně! (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Kobry a užovky
Vyšlo: 21. října 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Letošní rok zaznamenal český filmový rybníček vlastně celkem překvapivý počet nadprůměrných zářezů (Ztraceni v Mnichově, Nenasytná Tiffany, Sedmero krkavců). Tím nejvýraznějším kouskem ovšem pořád zůstávají Kobry a užovky. Jan Prušinovský se zde po komediálních štacích v Okresním přeboru a Čtvrté hvězdě definitivně posunul mezi tuzemskou režisérskou špičku, když nám servíruje výborné drama se skvěle přirozenými dialogy, jež díky zasazení na malé město a do jeho typických postaviček místy až nečekaně tne do živého. A to ani nijak přehnaně netlačí na režijní pilu. Připočtěte si k tomu ještě skvělé bráchy Hádkovi, správně dávkované humorné momentky či na domácí poměry nedostižnou technickou stránku, a máte před sebou jeden z mála českých snímků posledních let, který byste prostě neměli minout. (8/10) (Spooner)

Koupit na FilmGame.cz

 

Špión
Vyšlo: 7. října 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 (Blu-ray)

Všichni chválí Stathama. Všichni. Jason se svěřil do improvizační náruče Paula Feiga a sklízí za to samé palce nahoru, naštěstí v tom ale není sám. Ve Špiónovi jedou naplno úplně všichni a urodila se tu taková palba hlášek, že by to jiným komediím vystačilo na tři díly. Navíc to celé má ten správný bondovský šmrnc a Feigův podvratný koncept (Melissa McCarthy jako 007 v sukních) je v rámci možností docela originální. Pokud jste tedy ještě neměli tu čest, máte nejvyšší šanci to napravit! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Vincentův svět
Vyšlo: 14. října 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 (Blu-ray)

Vince, E, Drama a Turtle se konečně vrátili. A s nimi i nezastavitelný Ari, takže se už v základu nejde ubránit troše nadšení. Kdo viděl seriálový Vincentův svět, určitě se chytá a dostal fajnový celovečerní dezert, ze kterého se ale klidně mohla udělat další sezóna. A co ostatní? Ti jsou na tom o něco hůř, film totiž dotahuje mnoho linek z televize a sám o sobě je v jádru obyčejným pokoukáním z hollywoodského zákulisí. Že to po dějové stránce mohlo být daleko lepší? To bez debat. Dokud ale kluci hláškují, dostávají na frak od Rondy Rousey a kalí s losageleskou smetánkou, není se moc u čeho nudit. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v říjnu vyšlo: Den blbec, Divoká dvojka, Druhá míza, Hrdina Max, Insidious 3: Počátek, Loft, Odebrat z přátel, Pestrobarvec petrklíčový, Policajt ze sámošky 2, San Andreas, Sejmi prezidenta, Temné kouty, Země zítřka

Nashle u listopadového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace