Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #320 o Návratu do budoucnosti a stalkerech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Dočkáme se někdy létajících aut? Z koho má strach James Stewart? A vydají se dinosauři do vesmíru?  

Výplach s DeLoreanem

Trailer týdne
Jurský svět, jeden z největších hitů všech dob, jehož megaúspěch snad nečekali ani sami tvůrci, to v kinech skvěle rozjel díky tomu, že vsadil na nostalgii a zamířili na něj jak lidé, kteří v dětství viděli Jurský park, tak i jejich potomci. Vyšlo to. To znamená, že na světě jsou teď miliony nových fandů a spousta z nich umí s počítačem a zná další filmy. Třeba i starší. A pak vznikají stylová videa jako je tohle, které vám ukáže, jak by Jurský svět vypadal, kdyby vznikl v polovině sedmdesátých let a hrál v něm Michael Caine. Docela rád bych to viděl.

Animace týdne
Krotitelé duchů dorazí příští rok v nové verzi, kde hlavní hrdiny nahradí mimo jiné Kristen Wiig a Melissa McCarthy. U Sony údajně kutí i animák s těmi původními, ale na něj si asi ještě chvilku počkáme, každopádně Krotitelé duchů je fenomén, jemuž dva filmy nestačily a v minulosti se fandové dočkali i animovaného seriálu. Právě ty však stárnou nejrychleji a podívaná s názvem The Real Ghostbusters by dnes asi děcka moc nebavila. Kdyby se ale trochu překopala, tak by to určitě šlo. Tady se na ni můžete podívat a tady si můžete pustit video, které porovnává původní i novou verzi.

 

Potvora týdne
Indominus Rex z Jurského světa bylo hodně povedené monstrum. Zpočátku jsme se nápadu vymyslet dinosaura zkombinovaného z DNA ostatních pravěkých potvor smáli, ale ve filmu s ním byla sranda. Byl obrovský, hladový, agresivní, uměl být skoro neviditelný a měl, na rozdíl od T-Rexe, ruce. Sice mu to ve finále nepomohlo, ale byl fajn. Tady se můžete podívat na to, jakými zvířaty a kde konkrétně se tvůrci inspirovali, když ho vymýšleli.

 

Poděkování týdne
Návrat do budoucnosti je klasika, ale taky série, která lidi hodně inspirovala. Možná víc, než si sami tvůrci vůbec dovedli představit. Skutečný svět roku 2015 se od toho filmového v lecčems liší, ale na skateboardy bez koleček a samozavazovací boty se vyplatí počkat. Každopádně pro společnost Mercedes nejspíš pracuje pár fandů, kteří mají trilogii Roberta Zemeckise dost rádi. A rozhodli se filmařům poděkovat. A to hned třikrát.

 

Potitulkové scény týdne
U Marvelovek už jsme se všichni naučili čekat, až skončí závěrečné titulky, protože tam obvykle bývá ještě jedna scéna, nebo alespoň nějaký fór. Marvel samozřejmě není první, kdo tohle dělá, ale existují filmy, u nichž o existenci potitulkových scén skoro nikdo neví. A je to škoda. Nebo vy jste zvládli dokoukat třetí Piráti z Karibiku, Green Lanterna nebo trojku Smrtonosné zbraně dokoukat až do úplného konce?

 

Stalker týdne
Zkuste si představit, co by se stalo, kdyby někdo smíchal dohromady filmy Jamese Stewarta, Stanleyho Kubricka a Alfreda Hitchcocka. Netušíte? No, byla by to asi solidní šílenost, ale taky hodně zajímavá věc. V The Red Drum Getaway se na to můžete podívat sami a Stewarta tu budou sledovat nejdivnější Kubrickovi hrdinové. Není divu, že je to celkem magorárna. Ale dobrá!

Motor týdne
A další Návrat do budoucnosti. Asi jste si fakt všimli, že vize budoucnosti Roberta Zemeckise se úplně nenaplnila, ale v některých oblastech jsme k ní blízko. Stroj času zatím nemáme, ale pokud si pamatujete konec prvního dílu, tak víte, že DeLorean jezdí na odpadky. K tomu, abychom do auta rval šluky od brambor a pytlíky od chipsů jsme se zatím také nepřibližíli, jak vám ale předvedou Michael J. Fox, Christopher Lloyd a Mischa z Go Tech Yourself, je to nejspíš jen otázka času.

 

Návštěva týdne
Jimmy Kimmel je evidentně hodně velký fanda série Návrat do budoucnosti, a tak se rozhodl pozvat si do svého show doktora Emmetta Browna a Martyho McFlye. Nikoliv Christophera Lloyda a Michaela J. Foxe, ale Browna a McFlye. Když tak na ně koukám, je pravda, že zestárli, ale tu čtyřku bych klidně vidět mohl.

 

Mix týdne
Když se v jeden rok objevíte ve Strážcích Galaxie a o pár měsíců později utíkáte před dinosaury v Jurském světe, je jen otázka času, než někoho napadne oba ty filmy smíchat dohromady. A tak se i stalo. Jurassic Galaxy však není klasický mišmaš dvou filmů, ale spíš se tváří jako sequel. A já bych na to do kina klidně vyrazil.

 

Duel týdne
V posledním Výplachu jsme se vás ptali na nejoblíbenější film Roberta Rodrigueze a podle očekávání vyhrála klasika Desperado, překvapivě dost hlasů urvala i pozapomenutá ale hodně dobrá Fakulta a došlo i na Spy Kids, Sin City nebo Planetu Teror.

 

Dnes by nás zajímalo, v jaké roli krom Návratů do budoucnosti máte nejraději Michaela J. Foxe. Názvy filmů pište do předmětu a v textu se vykecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace