Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg dělá i do her


ikona
imf
eaelectronic artsgameshrysteven spielberg
 

Steven Spielberg uzavřel smlouvu s herním mamutem Electronic Arts (konkrétně s EA L.A.), která zaručuje jeho kreativní účast na třech nových herních projektech, ze kterých by se podle všeho mohly stát lukrativní herní série.

Electronic Arts si od toho slibuje nejen nárůst originality ve svých hrách (ostatně v poslední době plodí už JEN samá pokračování a to nemluvím jen o sportovním žánru), ale logicky i narůst prodeje. Hry oštemplované nálepkou "Created by Steven Spielberg" jistě půjdou dobře na odbyt. Všichni z firmy jsou z toho samozřejmě "thrilled" a "excited", sám Steven se k tomu nevyjádřil a tak jediné, nad čím se dá spekulovat je výše sumy, která ho přiměla změnit dres. Nebo je v tom na stará kolena touha zkusit zase něco jiného? S možnostmi dnešního hardwaru může Spielberg celkem úspěšně "režírovat" i na poli počítačových her, takže v systému jeho práce se toho zas tolik nezmění. Optimisti jistě doufají v revoluci, ostřílený hráč v tom však zatím vidí pouze nekalý branding.

Co v tom vidí George Lucas? Zcela jistě zradu. Steven, jeho největší kamarád, si pro svoje virtuální hrátky nevybral Lucas Arts, ale šel za EA? Tak to si určitě oba kmetové ještě vyřídí (Lucas má stejně už předem zaručené zisky z milionu her k Indiana Jonesovi, bez ohledu na to, zda ten film vůbec natočí ;). Ve výsledku je ale jasné, že jde především o prachy a masové herní publikum, hardcoráci scházející se na herních webech nad celebritami ohrnují nos, zajímá je výsledek. Jelikož ale stojím někde mezi herní a filmovou scénou, jsem celkem zvědavý, jak tenhle "sňatek" dopadne.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace