Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marťan nepolevuje! Jackman zklamal, Zemeckis vyhořel


ikona
Cival
hugh jackmanpeter pantrailertržby
Jak moc vládne Marťan? Proč propadl Muž na laně i fantasy Pan? A za kolik válí Steve Jobs? 

Ridleymu Scottovi to přeju. Alespoň se může s velkým elánem pustit do dalších projektů. Jeho Marťan sice neměl přepsat dějiny sci-fi, ani se stát největším podzimním blockbusterem, jako chytlavé vesmírné dobrodrůžo si ale našel spoustu diváků i příznivců z řad kritiky. Díky tomu mu na kontě utěšeně přibývají penízky a v klidu si drží už druhý týden první pozici kasovního žebříčku.

TRŽBY FILMŮ MATTA DAMONA

Na suverénní obhajobu tentokrát Marťanovi stačilo 37 milionů dolarů. Zásadní je ovšem vědomí, že tenhle megafilm klesl na víkendových ziscích oproti minulému týdnu o pouhých 31%, tedy o méně jak třetinu! To je zcela bezprecedentní výkon, který by záviděli i Mimoni s Avengers, Marťanovi se to ale povedlo, i po skoro-rekordním otvíráku... Americké tržby se tak budou ještě víc blížit dva roky staré Gravitaci a půjdou přes dvoustovku. Přičtěte k tomu prozatímních 119 mega ze zbytku světa a můžete si živě představit tu spokojenost u Foxů.

SROVNÁNÍ AMERICKÝCH TRŽEB INTERSTELLARU, MARŤANA A GRAVITACE

Marťan má dokonce větší výdrž než Hotel Transylvánie 2, a to je co říct. Přitom propady tohohle oblíbeného animáku se drží také vytrvale na třetinové úrovni, díky čemuž úhrnné výdělky v klidu rostou. Aktuálně to dělá 116 milionů z Ameriky a dvoukilo celosvětově.

Jistě, nejde o kdovíjaké cifry, ale třeba takový Pan si o nich může nechat leda zdát. Nová výprava do Země Nezemě, která chtěla navázat na megaúspěchy přebarvičkovaných rodinných fantasy typu Alenky v říši divů nebo Mocného vládce Oz, v kinech těžce narazila. Patnáctimilionový otvírák je na takhle nákladnou a ekonomicky ambiciózní látku jednoduše málo...

TRŽBY HRANÝCH FANTASY

Pan měl ale nevýrazné trailery, ošklivé plakáty a sesbíral i velmi zlé recenze. Ohlasy diváků jsou taky nic moc a zvuk předlohy nebyl zdaleka takový, aby příběh Petera Pana dohnal do kasovních výšin. Ani Hugh Jackman jako Černovous nenalákal, čemuž se netřeba tolik divit, protože bez Wolverineových drápů byl vždycky poloviční (a filmy s Rooney Marou, Garrettem Hedlundem a Carou Delevingne, kteří se objeví v Panovi ve vedlejších rolích, zas bývají nezřídka propadáky). Pan tak pohříchu prohlubuje katastrofální sezónu kdysi tak mocného studia Warner Bros. - přitom bych se vsadil, že u Disneyho by z tohohle kousku vyrobili megahit.

 TRŽBY FILMŮ HUGHA JACKMANA

Vytrvalý zájem je ale o tři filmy za Panem: Další osmimilionový doping si připsala konverzačka Stážista aka Intern. Aktuálních padesát mega jen z Ameriky je výtečným výsledkem a potvrzením kasovní úspěšnosti scenáristky a režisérky Nancy Meyers (Po čem ženy touží, Lepši pozdě nežli později...).

TRŽBY FILMŮ NANCY MEYERS

Na pátém fleku se pohybuje akční thriller Sicario: Nájemný vrah, jenž promítáme exkluzivně v předpremiéře na blížících se narozeninách MovieZone. Přijďte pobejt... a podívat se nejen na Hlada, ale i na pořádně říznou pecku, co má na kontě aktuálně ze zámoří 27 mega při třicetimilionovém rozpočtu.

Až za dvojkou Labyrintu, která zrovna flirtuje se čtvrtmiliardou celosvětově, se širokému publiku představil Muž na laně aka The Walk Roberta Zemeckise. Spolehlivý tvůrce pecek jako Forrest Gump, trilogie Návrat do budoucnosti nebo Trosečník udělal podle dostupných reakcí velmi dobře, že se vrhl na další příběh umanutého sympaťáka, co se popasuje s osudem a nechápavým okolním světem... protože natočil dobrý film. Pár let po oscarovém dokumentu na téže téma se ale zaujmout diváky nepovedlo, když z 2509 kin vytáhl Muž na laně pouhé tři miliony. Mizérie!

TRŽBY FILMŮ ROBERTA ZEMECKISE

Zemeckise tenhle karambol asi kdovíjak neohrozí, jeho filmografie je totiž pořád nabitá a nečekaný komerční úspěch civilního dráma Let mají studioví hlavouni pořád v živé paměti. O Gordona-Levitta bych se ale už začínal trochu bát, protože může být sebesympatičtější, pokud ale filmy s ním tak často selhávají, můžou se mu začít vyhýbat velké role. Každopádně škoda, že Muž na laně nezabodoval, aby Zemeckis věděl, že udělal moc dobře, když mrtvolné animáky vyměnil za 3D atrakce imaxovského typu...

 TRŽBY FILMŮ JOSEPHA GORDONA-LEVITTA

Do desítky se vešla ještě gangsterka Black Mass s Johnny Deppem, napínavý Everest a Shyamalanův horor The Visit. Za pozornost ale jistě stojí i famózní nástup Boyleova portrétu Steva Jobse, jenž vytěžil půl milionu dolarů z pouhých čtyř kin!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí zachránit před fiaskem rodinná 3D výplachovka s Jackem Blackem Husí kůže, vyšší tržby při menším nasazení do kin by ale klidně mohly mít i Most špiónů Stevena Spielberga s Tomem Hanksem a gotický horor Purpurový vrch Guillerma del Tora.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace