Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #318 o Marťanovi a idiotech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je Marťan podle skutečné události? Kdo prošel kvůli filmu největší fyzickou proměnou? A jak vytvořit hrdinu?  

První letošní říjnový Výplach

Začátek a konec
Když jde člověk do kina, obvykle se chce bavit. Takže je potřeba zaujmout ho hned na začátku a úvod filmu musí být pořádný nářez. To samé platí i o konci, nikdo nechce odcházet s pocitem, že filmu těsně před závěrečnými titulky došel dech. Ikonických úvodních a posledních závěrů máme hromadu, takže se tím moc prohrabovat nebudu a rovnou vám řeknu, ať si kliknete na video, které porovnává první a poslední záběry filmu. A když vás to bude bavit, tak tady je pokračování.

Filmy zdarma týdne
Paramount je jedno z nejklasičtějších filmových studií v Hollywoodu a funguje už 103 let. Svůj domov tu mají Kmotr, Transformers, Forrest Gump, Policajt v Beverly Hills nebo Indiana Jones. Teď se studio rozhodlo založit vlastní youtube kanál Paramount Vault, kde dá k dispozici svoje filmy grátis. Pochopitelně ne všechny, ale najdete tu třeba horor The Loved Ones nebo hořkou komedii Svatba podle Margot s Nicole Kidman a dá se předpokládat, že časem se objeví i spousta dalších filmů, starých i nových. A vy si je teď můžete pustit celé, zdarma a legálně. Pokud jste v USA, Evropa má, jako obvykle, smůlu. Ale vy si poradíte, ne?

 

Proměny týdne
Někteří herci sází na talent, jiní na to, že díky své muskulatuře vypadají jako dobře živení nosorožci, a další zase spoléhají na odhodlání udělat pro roli všechno. Třeba jako Christian Bale, který na pokyn režiséra shodí tak, že vypadá jako mrtvola a pak zase nabere svaly a může si z fleku zahrát Batmana. Tyhle extrémy často můžou herce dovést až k Oscarům. A tady se můžete podívat na největší fyzické proměny, které jste kdy na plátně mohli vidět.

 

Firma týdne
Každý comicosvý fanda ví, že největším nepřítelem Supermana jsou kryptonit a Lex Luthor. Tenhle holohlavý záporák dostane v Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti vlasy a tvář Jesseho Eisenberga a jsme celkem zvědaví, jak Clarku Kentovi zatopí. Každopádně tohle video naznačuje, že by mohl ve filmu uvést do světa svůj operační systém a všichni moc dobře víme, jak můžou člověku zničit život Windowsy, které občas spadnou, obvykle pak nastává chaos, řev a lidi se mění v nemyslící agresivní monstra. Bude tohle cesta, po které se vydá Luthor při své snaze ovládnout svět?

 

Idioti týdne
V kinech je Marťan s Mattem Damonem, to jste asi zaznamenali. Marťan s Mattem Damonem je podle knihy Andyho Weira, to možná taky víte. A ta kniha je fikce, což víte určitě, pokud nejste úplní idioti. Bohužel existují lidé, kterým to tak úplně nepálí a vzhledem k Marťanovi a informacím, že na Marsu byla objevena voda, některým divákům se to trošku pomíchalo a myslí si, že nový film podle Ridleyho Scotta je podle skutečných událostí. Tady je důkaz.

 

Klip týdne
Hororová komedie Husí kůže vypadá překvapivě docela fajn a mohla by z ní vylézt solidní rodinná podívaná. A Jack Black by zase nějaký dobrý film potřeboval. Do amerických kin dorazí už příští týden, takže to chce trošku šlápnout na plyn a začít hrotit propagaci. A když máte k dispozici Blacka, který se vedle herectví věnuje i muzice a nikdy neuhne před možností začít dělat nějaké hovadiny, je jasné, že světlo světa může spatřit cokoliv. Třeba i hodně trhlý rapový klip variující hudební téma ze seriálové Husí kůže z devadesátých let.

Hrdina týdne
Jak se stát filmovým hrdinou? Ideální je narodit se s nějakým tím genem, který člověku dává nadlidské schopnosti, zúčastnit se tajného vojenského experimentu taky nemusí být od věci a když nevyjde ani to, tak může nastoupit poctivá touha po pomstě, která z druhořadého losera může udělat člověka, co pět let trénuje v džungli bojová umění a pak zmlátí v ringu dvoumetrového protivníka zodpovědného za smrt jeho bratra. Pokud se vám však nechce absolvovat ani tohle, tak tu máme video, které vám poradí, jak se stát hrdinou ve dvanácti jednoduchých krocích.

 

Trailer týdne
Steve Jobs Dannyho Boylea má oscarové ambice. Osobně mě ten film nijak zvlášť neláká, protože mi nikdo dosud nedovedl vysvětlit, proč je ten pán v roláku génius, ale je můj problém. Každopádně pokud si vzpomínáte na Fincherovu The Social Network, určitě víte, že se objevily parodické trailery na podobné filmy o Twitteru, Youtube a podobně. Steve Jobs už má taky jeden, který si z něj dělá srandu. Jak by se vám líbil Dell?

 

Crossover týdne
Přiznám se, že comicsový animák Velká šestka pro mě byl docela velké zklamání, ale určitě nešlo o špatný film a nemám problém s tím, že existuje, že tlustý robot Baymax se stal hitem mezi hračkami a že ten film děcka baví. Jako přípravka před Avengers a vstupem do filmového světa Marvelu je víceméně ideální. Pokud si ale nejste úplně jisti, jak by vaši mladší potomci nebo sourozenci zvládli výměnu Baymaxe za Thora, zkuste na to jít pomalu, ideálně s tímhle videem.

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na nejoblíbenější film s Lubomírem Lipským. Nakonec to vyhrál klaun Cibulka z filmu Šest medvědů s Cibulkou, filmu, u kterého jsem prý v kině jako prcek řval smíchy, bez přehánění.

I dnes zůstaneme u českých filmů. A vlastně i u Lipských. Do kin vstupuje Wilsonov, jehož tvůrci o něm mluví jako o filmu ve stylu Adéla ještě nevečeřela. Že to tak úplně není, tu teď nebudeme řešit, nás by zajímalo, který z tří kultovních filmů Oldřicha Lipského – Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela a Tajemství hradu v Karpatech – máte nejraději. Název filmu napište do předmětu a v textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace