Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marťan málem vyrovnal rekord Gravitace


ikona
Cival
martin lawrenceridley scotttržby
Kolik vydělal Marťan? A jak si vedou chválená želízka Sicario a Muž na laně? 

Ridley Scott se s Marťanem rozhodně dlouho nepatlal. Vitální stařík jej vystřihl v relativně krátkém čase, jenž byl ještě zkrácen o měsíc a půl kvůli přesunu z listopadového distribučního termínu na říjen. Od Foxů to ale bylo velmi moudré rozhodnutí, protože nové sci-fi dobrodrůžo nemuselo čelit mocné konkurenci (později by hrozila třeba bondovka Spectre a finále Hunger Games) a mohlo naopak v klidu využít termín prověřený Gravitací.

 

Ano, přesně před dvěma lety vyrukovali Warneři se svým vesmírným roller-coasterem a stanovili s ním říjnový víkendový rekord na 56 milionech. Marťan má sice méně adrenalinu, ale rozhodně pohodovější a sofistikovanější vyprávění… a podařilo se mu tenhle kousek skoro zopakovat! Úvodních 55 mega je pro Marťana skvělým výsledkem, a i když se nedá čekat, že by tenhle otvírák film nakopl vstříc Oscarům a 274 milionům jen z Ameriky, jak tomu bylo u Gravitace (IMAXovské události se drží přeci jen výrazně lépe než normální filmy), jako parádní úspěch to rozhodně hodnoceno bude.

NEJVYŠŠÍ ŘÍJNOVÉ OTVÍRÁKY 

Stomilionový rozpočet se nepochybně podaří splatit, protože už teď má Marťan na kontě sto mega z celého světa. V Americe ho šacuju tak na 180 milionů dolarů, i díky tomu, že reakce kritiků jsou velmi vstřícné (víc ale napoví až příští víkend). Zajímavé nicméně budou i další výnosy ze zbytku světa, zejména pak z Asie, resp. Číny, jíž je ve filmu tak průzračně pochlebováno. Každopádně my můžeme mít radost, že se povedená sci-fi s výborným Damonem a pod suverénním režijním vedením Scotta uchytila a že tenhle žánr nemusí investoři vnímat jako černou díru. Je mimochodem zajímavou shodou okolností, že podobné pocity mohli mít i u Promethea, jenž byl akorát o několik tříd slabší…

TRŽBY FILMŮ RIDLEYHO SCOTTA

 

Výborná čísla vykazuje i Hotel Transylvánie 2. Ani ne třetinové propady víkendových tržeb jsou parádní vizitkou – dalších 33 milionů vytáhlo solidní animák na průběžnou devadesátku, pokud by se ale podařilo udržet takovouhle vytrvalost, hrálo by se tu o 200 mega jen z Ameriky. A to by trojka přišla hodně rychle.

Na bronzové příčce bojuje Sicario: Nájemný vrah. Společnosti Lionsgate se tuhle pecku nepovedlo úplně prodat, protože dvanáct milionů z víkendu neodpovídá velkému zájmu o předpremiérové projekce. Zatím míří tak k padesátce… Každopádně ale jde o jeden z nejlépe hodnocených filmů roku (průměrný rating 8,1 z 10 od amerických kritiků je i nad úrovní Marťana!) a my máme radost, že ho můžeme promítat exkluzivně na blížících se narozeninách MovieZone.

 

Na čtyřce je pak ještě jeden překvapující vytrvalec – konverzační oddychovka The Intern aka Stážista s Robertem De Nirem a Anne Hathaway si připočetla dalších 11,6 milionů dolarů při skromných třetinových ztrátách, takže je aktuálně na 36 milionech a půjde rozhodně přes šedesátku. Slušná práce.

Druhý díl young-adult ságy Labyrint s podtitulem Zkoušky ohněm je tentokrát pátý se sedmi miliony. Aktuálních 63 mega není žádné raketa, dalších 150 milionů ze zbytku světa ale výkonnosti značky rozhodně pomáhá.

Po pěti milionech si pak připsaly gangsterka Black Mass a drama Everest. Výrazně spokojenější jsou tvůrci Deppovy kriminálky, protože ta má z Ameriky aktuálně 53 milionů. Everest jich má po velmi slibném startu jen 33, protože zájem o něj rychle opadl a navíc se místo něj do IMAXů a 3D sálů cpou jak Marťan, tak Zemeckisův Muž na laně. Ani ten ale nevypadá zrovna v ideální kondici, protože z předpremiérových projekcí ve skoro pěti stovkách IMAXů vytěžil jen mega a půl. Zemeckise bude muset asi zas zachraňovat šeptanda…

 

Do desítky se vedle slabot War Room a The Perfect Guy vešel ještě Shyamalanův horor The Visit, jenž je sakramentsky výdělečným projektem - v očištěných číslech (s ohledem na malinkatý rozpočet) bude jedním z nejúspěšnějších bijáků roku. I tohle se Universalu náramně povedlo.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden to naplno rozjede už zmíněný Muž na laně a zabodovat bude chtít i rodinná fantasy Pan s Hughem Jackmanem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace