Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Nejlepší horory podle TedGeorge potřetí


ikona
TedGeorge
top 11
James Wan, vrazi z hor, děs podle Skandinávců, tajemné domy a jedenáctka hororů, které byste neměli minout 

Měsíc se sešel s měsícem, horor se sešel s hororem a je zase na čase zahrát na děsivou notu s jedenáctkou zajímavých kousků, které donutí vaší přítelkyni (přítele) přitulit se. Ještě než začnete číst - jedná se o třetí doporučování strašení pro odvážné. První článek naleznete zde, druhý zde. Na tomto místě bych také rád poděkoval uživateli J*A*S*M, který se občas na MovieZone ukáže. Díky tomuto fanouškovi hororů jsem objevil bezmála polovinu níže zmíněných filmů a za to mu patří velký dík.

Jaká byla kritéria zařazení snímku do výběru? Nic nového pod sluncem. Pokud nepočítáme výjimky, tak se vyvolení neobjevili v české kinodistribuci. Pokud vás neprávem podceňovaný žánr nezajímá, tak jste o nich pravděpodobně neslyšeli. Tentokrát budu do minulosti směřovat častěji než obvykle. Ale dost už bylo počátečních keců. Za dveřmi něco šramotí, zvedá se vítr a přichází bouřka. Praskla žárovka, a pokud doma máte krb, tak už ta atmosféra prostě nemůže být lepší.

Girlhouse (2014)
Kylie je slušná vysokoškolská studentka a právě těm se ve filmech často dějí nepěkné věci. Slečně umře tatínek. Mamka nemá peníze na její studium a jedinou variantou jak z toho ven je ve filmu prezentovaná možnost svlékat se za peníze na internetu. Jelikož je Kylie opravdu velká fešanda, je jí nabídnuta možnost přestěhovat se do ultraluxusního a korektního web bordelu na utajené lokaci, kde už pracuje mnoho velmi atraktivních holek s různými choutkami. Vše běží jako na drátkách. Návštěvnost stránek díky nové kosti v domě stoupá, Kylie je se svým životem spokojená a dokonce se i zamiluje. V tuto chvíli se ale na scéně objevuje uživatel Loverboy (ban na MovieZone), který si s sebou nese trauma z dětství a nabroušenou sekeru.

 

Na začátku tohoto článku jsem vyzýval k tomu, abyste pojali svojí přítelkyni (přítele) do objetí a zachumlali se s ní do deky. Následuje vzkaz pro ženy. Pokud nejste lesbička, bisexuální žena nebo opravdu hodně moc cool, tu výzvu prosím ignorujte. Tenhle film totiž velmi pravděpodobně nezkousnete. Girlhouse je hodně nekorektní slasher, který z žen dělá jenom nástroj pro uspokojení ubohých úchylů hledajících anonymní uspokojení u žen masturbujících před web kamerou. Za mě super a palec nahoru.

Zlověstné ticho (2007)
Pokud vás horory alespoň trochu zajímají, tak tenhle flák asi znáte, ale je třeba brát ohled i na ty ostatní, pro které jméno James Wan symbolizuje jenom Conjuring, Insidious a poslední Rychle a Zběsile. Wan totiž našel svůj hororový hlas právě u Dead Silence. Ryan Kwanten (ten největší osel z Pravé krve) je obviněný z vraždy svojí přítelkyně. Chybí důkazy, a tak je propuštěn na dobré slovo. Odjíždí za svým otcem do domovské kotliny zvané Ravens Fair. V městečku chcípl pes a břichomluvkyně. Na první pohled nesouvisející události začnou dávat čím dávat čím dál větší smysl, když se Ryan pouští do zkoumání tragické minulosti města.

 

Ta pointa! Jak to ten Wan dělá, to prostě nepochopím. Já prostě zbožňuju, když mě film dokáže vodit za nos a na samotném konci mi nafackuje způsobem, který prostě vyrazí dech. Ono těch filmů s šokujícím vyústěním není zas tak moc. Těžko říct, kdo tenkrát odhadl, že Bruce Willis je duch. Pokud jste si o filmu předem nic nečetli, tak vás moc nebylo. U Zlověstného ticha nebudete až do samotného konce tušit. Falešná pointa před koncem vás možná trochu naštve, ta pravá pak vyloženě potěší. Jako příjemný bonus pak snímek servíruje blondýnu jménem Amber Valetta (balil jí tlusťoch Kevin James v Hitchovi).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace