Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

13 nejočekávanějších podzimních filmů


ikona
KarelR
horortématop 10top 5top10
Star Wars dorazí až v prosinci. Co všechno jim bude dělat předvoj? 

Druhá půlka filmového léta se moc nepovedla, takže má podzim co napravovat. Od září do listopadu nás sice nečeká moc epických podívaných, protože začíná bájná oscarová sezóna, rozhodně se tam ale dají vypátrat zajímavé filmy. Třeba těchhle třináct...

Muž na laně (CZ premiéra: 8. října)

Že už Phillipe Petitovi, slavném muži na laně, natočili vynikající dokument v roce 2008? To přece nemůže Hollywood zastavit. Každý životopis se počítá! Český distributor vám navíc zamotá hlavu tím, že se film i dokument jmenují stejně. Robert Zemeckis se naštěstí zjevně nesoustředí jen na suchopárné vyprávění a s pomocí Josepha Gordona-Lewitta a Bena Kingsleyho dává Petitově husarskému kousku - přechodu mezi věžemi Světového obchodního centra (Dvojčaty) po visutém laně - punc hravé žánrovky, která spadá spíš do žánru heistovek á la Dannyho parťáci. Přihoďte k tomu vintage feeling sedmdesátých let a zdaleka vám nebude vadit, že si můžete už teď vygooglovat, jak film dopadne. Tenhle film je o cestě, nikoliv o cíli. A ta cesta bude podle všeho zábavnější, než by se na první pohled zdálo. (imf)

 

Legendy zločinu (CZ premiéra: 15. října)

Tom Hardy je super herec. V Šíleném Maxovi byl boží, ale víc prostoru dostala Charlize Theron, takže v Legendách zločinu dostaneme hned dvojitou porci. Gangsterka ze šedesátých let se bude odehrávat v Londýně, jehož podsvětí víceméně šéfovala dvojčata Reginald a Ronald Krayovi. A zatímco jeden byl profík, který dokázal vyjednat společný kšeft i s mafií z Las Vegas, druhý to neměl v hlavě úplně v pořádku a šlo víceméně o agresivní psychotické hovado. Pro Hardyho tohle bude velká herecká příležitost a zajímavé to je i za kamerou. Brian Helgeland totiž natočil Odplatu s Melem Gibsonem i skvělý Příběh rytíře a trailery naznačují, že nás čeká spíš svižnější podívaná než zbytečně ukecaná exkurze mezi londýnské gangstery. (Mr. Hlad)

 

Purpurový vrch (CZ premiéra: 15. října)

Guillermo del Toro sem tam nadhodí, že potřebuje 150 milionů na třetího Hellboye, samy od sebe se k němu ale nedostanou. Musí si je vydřít úspěšnými filmy, takže všichni doufáme, že se z Purpurového vrchu vyklube povedený hit. Co nás vlastně čeká? Klasická duchařina, ve které se představí svůdný Tom Hiddleston a jeho zatraceně strašidelný dům. A ačkoliv to celé vypadá docela obyčejně, právě matení tělem by del Torovi mohlo přihrát potřebné body k dobru. Prostě chceme vypiplaný gotický horor. A to by v tom byl čert, abychom ho nedostali! (KarelR)

 

Fakjů pane učiteli 2 (CZ premiéra: 29. října)

Loni na podzim se konala velké eMZácká pitka a zhruba v půl jedenácté jsme vyrazili do kina na první Fakjů. Výsledek? 10 lidí se i se zbytkem sálu hodinu a půl lámalo v pase. Zčásti za to může samotný film, zčásti jeho geniální dabing. V každém případě ale šlo o nekompromisní komediální nářez, jehož pokračování snad bude stejně zběsilé, odvážné i pitomé. Co se v něm bude dít? Zeki a jeho vypatlané žactvo tentokrát pojede na školní výlet. A jelikož první upoutávka baví a slibuje adekvátního nástupce prvního dílu, zatím se není čeho bát! (KarelR)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace