Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

13 nejočekávanějších podzimních filmů


ikona
KarelR
horortématop 10top 5top10
Star Wars dorazí až v prosinci. Co všechno jim bude dělat předvoj? 

Druhá půlka filmového léta se moc nepovedla, takže má podzim co napravovat. Od září do listopadu nás sice nečeká moc epických podívaných, protože začíná bájná oscarová sezóna, rozhodně se tam ale dají vypátrat zajímavé filmy. Třeba těchhle třináct...

Straight Outta Compton (CZ premiéra: 17. září)

Ještě před pár měsíci to vypadalo, že se k nám Straight Outta Compton vůbec nedostane. Pak se ale z příběhu kapely NWA stal megahit a někdo si spočítal, že by to mohlo něco urvat i v Evropě. Těžko říct, jestli téma osloví masy (spíš ne) a jak moc se na tržbách projeví, že ve filmu není nikdo slavný a příběh vychází z událostí, o nichž v Evropě většina lidí nikdy pořádně neslyšela. Tahle hudebně-gangsterská biografie kapely, která dokázala svými hodně kontroverzními texty upozornil (i když možná trochu omylem) na nespravedlnost ve společnosti, má ale momentálně na IMDB hodnocení 8,3 a kritici ji téměř milují. Takže se dá předpokládat, že půjde i o hodně dobrý film a byla by škoda ho minout jen proto, že vám tahle parta a její styl úplně nesedí. Fandové rapu ze začátku devadesátých let by nejspíš měli do kina napochodovat povinně. A dá se očekávat, že na rozdíl od fanoušků Rytmuse je čeká i něco, na co se dá koukat a ne další zbytečný Sídliskový sen. (Mr. Hlad)

 

Everest (CZ premiéra: 24. září)

Letos jsme zažili skutečně pekelně horké léto, takže osobně trochu té zimy na konci září ocením. A Everest jí slibuje hodně. Kormákur je dobrý režisér, chlapácká podívaná o boji o život na nejvyšší hoře světa by mu měla sednout, a když se sejdou před kamerou Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Sam Worthington, Keira Knightley, Robin Wright a Josh Brolin, tak se zkrátka musím těšit. Navíc se bude Everest promítat v IMAXu, který byl právě kvůli takovýmhle filmům vymyšlený. Pokud se nebude tlačit moc na pilu u patosu a režisér vsadí spíš na napětí, mohl by z toho vylézt hodně dobrý dobrodružný thriller. (Mr. Hlad)

 

Marťan (CZ premiéra: 1. října)

"Jsem nejslavnějším mužem na Zemi, a přitom na ní nežiju." To jsou jedny z prvních slov v deníčku hlavního hrdiny knížky The Martian, která vzala obchody útokem a sotva ji stihli čtenáři dočíst, už po ní hrábnul Hollywood. Kombinace suchého humoru, inženýrského puntíčkářství a rozbití děje mezi Houston a Mars je pro stříbrné plátno jako dělaná. V hlavní roli se objeví Matt Damon pod taktovkou Ridleyho Scotta. Zatímco Bourneovi astronauta i díky nolanovskému cameu bez problémů zbaštíme, Scott má co napravovat. Na druhou stranu tu jede podle velmi jednoduchého a efektivního scénáře a navíc si pomůže zvýšeným zájmem publika o sci-fi. Bude z toho druhá Gravitace? Marťan není ani zdaleka tak komorní, ale v době, kdy už do vesmíru létáme jenom v kinech, bude vítanou hvězdou podzimní sezóny. (imf)

 

Mládí (CZ premiéra: 8. října)

Mládí jsem viděl ve Varech, byl to můj první Sorrentino a rozhodně nemůžu mluvit o zklamání. Příběh dvou důchodců, kteří si užívají v luxusních lázních a debatují přitom o všem, co je napadne, sice nezapře pár přehnaných uměleckých móresů. Jelikož jsou ale doplněny kupou výborných dialogů a všechno to tlachání nepostrádá hlavu a patu, ve finále jde o výborné drama, ze kterého si člověk odnese spoustu malých postřehů. A to dnes vážně není málo. (KarelR)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace