Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hororová Suspiria dostane remake


ikona
Mr. Hlad
remakesuspiria
Kultovní hororová podívaná se dočká remaku. Možná ale o dost jiného, než by fanoušci čekali 

Vypadá to, že žádná hororová klasika se v Hollywoodu nevyhne remaku, restartu nebo reimaginaci a potom, co se nových verzí dočkali snad všichni zabijáci ze slasherů i teoreticky nedotknutelné klasiky jako Rosemary má děťátko nebo Přichází Satan!, zamířili filmaři do Evropy. Nenasytná Tiffany ani Spalovač mrtvol Hollywood ještě nezaujali, ale vypadá to, že po letech je zase v přípravě nová verze hororu Suspiria, který natočil legendární Dario Argento. O remake vizuálně dech beroucí pecky se původně pokoušel David Gordon Green, autor komedií Travička zelená a Princ a pruďas, ale i dramatu Joe. To už však neplatí. Teď se jede nanovo a úplně jinak.

 

Suspirii by měl totiž natočit italský režisér Luca Guadagnino. Ten na sebe letos upozornil thrillerem A Bigger Splash, v němž si zahráli Ralph Fiennes a Dakota Johnson, a sám se prohlašuje za velkého fanouška původního filmu. A proto bude jeho remake úplně jiný. V Argentově verzi se mladá dívka dostane do baletní akademie ve Freiburgu a zjistí, že jí šéfuje skupina čarodějnic. Guadagnino ale tvrdí, že Argentova Suspiria patří atmosférou i vším ostatním do sedmdesátých let, a proto to zkusí jinak. Děj remaku se bude odehrávat v roce 1977 v Berlíně a bude se točit okolo mladé matky a toho, jaké všechny oběti je nutné udělat ve jménu mateřství. Režisér hodlá prý hodně sázet na dobu a atmosféru rozdělené země, v níž vyrůstá nová generace, která je připravena vzít na sebe podíl viny za to, co udělala ta minulá. Jestli to znamená, že se dočkáme zombie nácků, fakt nevím, ale zkrátka bude nová Suspiria podle všeho úplně jiná než ta původní. Hororoví fandové si teď budou asi muset ujasnit, jestli je lepší vydat se novým směrem, nebo se snažit být co nejvíc věrný originálu i za cenu, že prostě a jednoduše bude horší. Kdo se objeví před kamerou, prý zjistíme už brzy.

--- 

Vytáhni v hospodě: V Greenově verzi se měly objevit Isabelle Huppert a Isabelle Fuhrman. S ani jednou se už samozřejmě nepočítá.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace