Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #313 o Batmanovi a superhrdinech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Má Batman rád metal? Kde narazit na skutečné superhrdiny? A v jakém klubu se setkávají největší filmoví zabijáci?  

Poctivě sepsaný výplach

Hra týdne
Herní trailery máme ve Výplachu celkem často. Studia už si dávno uvědomila, že nesmí propagaci podceňovat a že nějaké to efektně sestříhané video, v němž se mihne trošku známější ksicht, jim může zajistit hromadu publicity. Často pak dojde na zklamání, že hra vypadá trošku jinak, než slibuje ukázka,ale to je konec konců problém někoho jiného. Ambiciózní Halo 5: Guardians každopádně vypadá skvěle. A navíc má i Nathana Filliona!

Metal týdne
Kdo je nejdrsnější superhdina? Rozhodně Batman. Nemá žádné nadlidské schopnosti, po krku mu jde vyloženě luxusní parta totálních magorů a v očích policie je sám záporák. Krom toho dovede složit k zemi Supermana a víceméně šéfuje Justice League. Pokud by tedy měl mít nějaký comicsový hrdina svou vlastní metalovou kapelu, bude to Batman. Tonymu Starkovi sice kryjí záda Black Sabbath s Ozzym, ale tohle je přeci jen trošku někde jinde.

 

Superhrdinové týdne
Já bych tohle chtěl hrozně moc nějak okomentovat, ale nemůžu. Zaprvé nevím jak a zadruhé se bojím, že by si na mě Thanatos se Zetamanem někde počkali a rozbili mi držku. Každopádně vypadá to, že superhrdinský žánr začal některým lidem lézt trošku na mozek a že po světě běhá víc než jeden Kick-Ass, tedy amatér, který chce bránit spravedlnost na vlastní pěst. Na druhou stranu je lepší takhle blbnout, než si píchat marihuanu do oka. A třeba takový Polar Man, který přes noc odhazuje důchodcům sníh z chodníků, je vlastně celkem sympaťák.

 

Záporák týdne
Minule vám KarelR ukázal, že Harry Potter byl vlastně celkem pěkná svině a že místo do Bradavic patřil spíš do polepšovny nebo do pasťáku. Dneska se podíváme na jednoho ještě klasičtějšího hrdinu, jenž byl však ve skutečnosti prvotřídní sígr. Daniel LaRusso z Karate Kid prudil, rval se, nebojoval fér a při bitkách používal svinské chvaty a na držku dostával čistě proto, že si to zasloužil. Nevěříte? Tak klikejte.

 

Trailer týdne
David Ayer řek, že jeho Sebevražedný oddíl by měla být comicsová verze legendární válečné pecky Tucet špinavců. Proč ne? Místo Lee Marvina je tu sice Viola Davis, ale jinak tu máme podobnou partu magorů, kteří jsou zvyklí kopat spíš za lumpy a nerad bych se pouštěl do hádky, jestli je těžší porvat se s Jokerem, nebo zlikvidovat nacistickou elitu kalící někde na zámku ve Francii. Každopádně pokud tam tu podobnost pořád ještě nevidíte, po tomhle videu se to asi změní.

 

Klub týdne
Mysleli jste si, že John Wick nemá na starost nic jiného než hledat ruské mafiány, co mu zabili psa? Že Terminátor si občas nezajde někam mezi lidi? Nebo že Blade s RoboCopem neumí relaxovat a nevyrazí si o víkendu někam za kulturou? To byste se pletli, v Hell's Clubu se setkávají ti největší borci z akčních filmů, jaké si dovedete představit. Bohužel je s tím spojený i jeden problém. Občas tu teče trochu víc krve než v Karlových lázních. Ale stejně bychom šli radši v pátek večer sem.

Rozhovor týdne
O tom, že nás nedávno opustil tvůrce Noční můry v Elm Street a Vřískotu Wes Craven, jste už určitě četli. Když ovšem odejde filmařská legenda a jeden z nejvýraznějších režisérů hororového žánru, stojí za to věnovat se tomu malinko podrobněji. Takže pokud všech těch oslavných článků, vzpomínkových žebříčků a podobně ještě nemáte dost, pusťte si tohle celkem macaté interview, které Wes Craven poskytl hororovému časopisu Fangoria.

 

Životopis týdne
Meryl Streep je geniální herečka. Tak moc, až je to někdy otravné, protože by nejspíš získala nominaci na Oscara i za film, ve kterém by dvě hodiny spala. Naštěstí si ale ze sebe umí dělat i legraci, takže nejspíš bez problémů přijme fakt, že Funny Or Die přišlo s falešným trailerem na neexistující film o jejím životě a kariéře. A že ji hraje Christina Applegate. Velmi svérázně.

 

Údery týdne
Někteří herci si kariéru založí na tom, že umí stejně dobře zahrát Nelsona Mandelu i zhuleného surfaře. Jiní zase spoléhají na to, že když si sundají tričko, do kin automaticky napochodují miliony divaček. No a Jason Statham mlátí lidi. Dělá to už celkem dlouho a nás pořád baví se na to koukat. Pokud jste náhodou některou z jeho bitek prošvihli, tak tohle téměř pětiminutové video je sestříhané ze všech scén, v nichž někomu dává pěstí. Snad se časem dočkáme i edice s kopanci.

 

Duel týdne
V minulém Výplachu se vás KarelR ptal, jaká nová postava by podle vás ideálně zapadla do světa Star Wars. Nápadů bylo dost a zlý nevlastní brácha Hana Sola Liev Schreiber, drsňák Mark Strong ve víceméně jakékoliv roli nebo Kevin Smith jako šéf Hvězdy smrti, to bychom si líbit nechali. Další nápady najdete v diskusi.

 

Dnes se podíváme zpátky na letní filmovou sezónu, která čerstvě skončila. Zajímalo by nás, jaký film se vám letos v červenci a v srpnu v kině nejvíc líbil. Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace