Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Efron má historický propadák, vedou rap a víra


ikona
Cival
tržby
Zac Efron je v průšvihu. A jak si vedl Owen Wilson v krvavém drámu? 

Už třetí týden po sobě si nostalgická hiphoperská epopej, která se dostane v půlce září i do českých kin, vydobyla první příčku v kasovním žebříčku. Straight Outta Compton se sice nemůže chlubit nějakou extrémní vytrvalostí - pokaždé padají její zisky o polovinu - ale Universalu se tu povedlo skvěle načasovat premiéru do hluchého období, kdy nové hity jaksi nepřicházejí. A díky tomu jenom potvrzuje dominanci v rámci rekordně úspěšného distribučního roku...

Straight Outta Compton stačilo k udržení zlatého stupínku pouhých třináct milionů dolarů, které vykoply americké zisky na 134 mega. Tohle je ohromný hit a velká událost, jež se díky svému úspěchu může protlačit i do spousty dalších zemí, kde se s uvedením téhle hudební hitovky nepočítalo.

 

Je to úsměvně paradoxní situace, protože naopak do všech regionů bylo naplánovano uvedení warnerovské DJské pohádky We Are Your Freinds. Party-verze Rockyho se sympaťákem Zacem Efronem a sexy topmodelkou Emily Ratajkowski ale naprosto kasovně vyhořela, když z 2333 kin vyžebrala katastrofálních 1,8 milionu dolarů!

TRŽBY FILMŮ ZACA EFRONA

V žebříčku nejtragičtějších filmů s tak mizernými otvíráky patří We Are Your Friends čtvrtá příčka historie, a to si můžeme škrtnout ještě znovuuvedení SAW k desátému výročí od premiéry. Takže zásek do TOP 3! Akorát zcela jiným způsobem, než jaký si Zac Efron představoval... Uvidíme mimochodem, nakolik mu tenhle fail poškodí kariéru. Recenze filmu sice jsou podprůměrné, Zac ale zas tak krutě naloženo nedostal. Na každý pád jde o další kolaps v rámci historicky nepovedené sezóny studia Warner Bros. a jasné znamení, že Straight Outta Compton zůstane zcela neohroženo jako ta jediná opravdová hudební pecka léta.

NEJHORŠÍ OTVÍRÁKY HISTORIE 

 

Aspoň trochu se prosadily dvě jiné novinky: Extrémně pozitivně bude hodnocen jedenáctimilionový start dramatu War Room. Jde totiž o další nízkorozpočtovou blátotlačku, která ždíme slzy z banálních melodramatických schémat - jejím producentům se ale znovu povedlo zmobilizovat dost věřících (převážně černošských) diváků na to, aby snímek s vizáží televizní inscenace skončil na druhé příčce víkendového pořadí.

Drama No Escape, v němž Owen Wilson s rodinou čelí ozbrojeným nepokojům v exotických dálavách, si pak přišlo na milionů osm. Stačilo to na čtvrté místo, ale při nasazení do 3335 kin, slušné marketingové podpoře a přeci jen trochu pozitivnějších recenzích než u War Room, je tohle docela bídný nástup do kin. Wilsona fakt držte spíš u komedií. Ostatně ani v nich se mu zrovinka nedaří...

TRŽBY FILMŮ OWENA WILSONA

 

Prakticky stejné výnosy, tedy 8,3 milionu, akorát už o pátém víkendu v amerických kinech, si připočetla Mission: Impossible 5. Doma si Tom Cruise se svojí partou vydobyl už 170 milionů, dalších 309 pak prozatím přidal ze zbytku světa. Spolehlivá práce. Uvidíme, co Ethan Hunt zmákne v Číně, kde aktuálně těží velké peníze pátý Terminátor.

Od pátého do sedmého místa si po čtyřech milionech připočetly tři velmi rozpačité tituly: Sinister 2, nový Hitman i Krycí jméno U.N.C.L.E. vlastně zklamaly po kasovní i kvalitativní stránce. Zatímco ale dva první zmíněné tituly jsou vyložené pohromy, Ritchieho retro UNCLE je spíš marketingově nepodchycenou a ne úplně dotaženou stylovkou.

 

Desítku ale právě naopak uzavírají hity: Levný, ovšem velmi chválený thriller Dárek už utržil čtyřicet milionů. Výsluní neopustil ani Jurský svět, kterému při absenci hitů v Americe ještě přibylo pár kinosálů, a tak si jako třetí nej film historie může užívat 643 milionů z Ameriky a další miliardu z ostatních regionů. No a pak je tu v pohodě etablovaný Ant-Man... jemuž za zády šmírují miliardoví Mimoni!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí nulové konkurence využít zrestartovaný Kurýr. Moc mu ale nevěříme.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace