Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Hitman: Agent 47


ikona
Mr. Hlad
hitmanprvní dojmy
Jak se povedl druhý pokus udělat filmový hit ze slavné herní série s plešatým zabijákem?  

Adaptace herní pecky Hitman: Agent 47 se musela vyrovnat s minimálním očekáváním fanoušků, špatnou pověstí prvního filmu i úmrtím Paula Walkera těsně před natáčením. Inspirovaly tyhle nepříjemnosti filmaře k nadlidskému výkonu a natočili překvapivou akční pecku, nebo jsme dostali další blábol, který fandy akčních filmů a slavné herní série jen rozčílí?

 

Jak to vidí Mr. Hlad
Všechno špatně. Něco víc, něco míň, ale dohromady všechno. Od nového Hitmana se zázraky nečekaly a taky žádné nedostaneme. Obávám se sice, že nejvíc hněvu fanoušků se snese na Ruperta Frienda, který je tak nějak na ráně, ale on je ten nejmenší problém. Mnohem horší je, že jsme dostali pouze nudně natočené béčko bez jakékoliv přidané hodnoty. Akční scény jsou plné divokých střihů, díky nimž moc nebudete tušit, co se děje, zápletka je pitomější než libovolný díl Ordinace a nikdo z herců nezaujme. Quintův záporák je spíš srandovní, Hannah Wire se během jediné scény změní z vykuleného uzlíčku nervů v profesionální vražedkyni a ani jedna poloha jí moc nesedí, a Friend by nejspíš byl raději někde jinde. K tomu všemu hraje fakt otravná hudba, vykrádají se akční klasiky a bez ostychu se plive fanouškům předlohy a jejího typického stylu do ksichtu. Alespoň že ten Singapur je docela fajn na pohled a mají tam pěknou botanickou.

 

Jak to vidí KarelR
Čekal jsem tragédii, dostal jsem tragédii. Se scenáristou Skipem Woodsem (první Hitman, X-Men Origins: Wolverine, Smrtonosná past 5, Arnieho Sabotáž...) je to prostě nadmíru jednoduché. Vypadl z něj totiž další tupý akčňák, ve kterém vás nezajímá nikdo a nic a doufáte tudíž v jediné – co nejkratší stopáž. Agent 47 má naštěstí jen 96 minut. I tak se ale jen budete chytat za hlavu, protože Woods vymýšlí jednu kokotinu za druhou a nestydí se přitom okatě vykrádat Terminátora, Bournea a další žánrové klasiky. Chvílemi potěší snaha o to, budovat některé scény jako herní levely (musíš se tady vyhnout všem kamerám atd.). Když se v nich ale pohybuje totálně marné obsazení a akce vlastně nudí stejně jako kostrbaté dialogy, je to dost k ničemu. Tak nashle za dalších 8 let, Skipe!

Recenzi čekejte velmi brzy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace