Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #310 o Arnoldovi a Minas Tirith


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Ke kolika výbuchům se přimotal Arnold? Může mít Avenger zobák? A kde bude stát Minas Tirith? 

Ve vedru tvořený výplach

Exploze týdne
Poslední Terminátor nás sice nenadchl, ale to neznamená, že bychom si Arnola Schwarzeneggera přestali nějak vážit. Zvládl konec konců horší věci a období, kdy hrál ve filmech jako Junior, bylo pro nervy fanoušků akčních filmů mnohem nebezpečnější než jeho důchod. I do svých idiotských komedií si ale vždycky nějakou tu akci vecpal a občas někoho zastřelil, rozbil někomu držku nebo něco vyhodil do povětří. A právě na ty výbuchy se podíváme. Ale se vší úctou k autorovi videa, za tu zvolenou hudbu bych někomu nejradši ošklivě ublížil.

Basket týdne
LeBron James by si měl zahrát v pokračování Space Jamu. To je ten film, ve kterém se sešli Michael Jordan a Bugs Bunny a bojovali o osud světa v basketu, kde museli natrhnout třičko zlým potvorám. Nebo tak nějak, já už si to moc nepamatuju, jen vím, že tam byl Bill Murray. Každopádně pokračování bude nejspíš úplně o tom samém a pokud se na něj těšíte, tenhle souboj na hřišti, v němž si to rozdají Blake Griffin a Marťan Marvin, by vás mohl celkem potěšit.

 

Topka týdne
Vybrat deset nejhezčích animovaných filmů je dost těžké. Osobně se pokouším podobné topky tvořit tak, že tam je všechno abecedně, protože tu desítku možná dohromady dám, ale rozhodnout se, jestli je víc cool Ferenc Futurista nebo Jaroslav Vojta, to fakt nezvládnu. O výběru, který si o kousek níž můžete pustit, si myslete co chcete, ale rozhodně je to hodně zajímavá kombinace. Lví král, Valčík s Bašírem, Fantastický pan lišák, Legenda o sovích strážcích... hodně divná, ale vlastně i dost zajímavá kombinace. A minimálně ukazuje, že animáky nejsou jen pohádky pro děti.

 

Hra týdne
Who the fuck is Neil Blomkamp? Na to se před pár lety ptal Imf, když měl tenhle pán točit adaptaci herního hitu Halo a my si z něj kvůli tomu budeme ještě asi pěkně dlouho dělat srandu. Smutným faktem ale je, že po svém debutu District 9 to s ním šlo od desíti k pěti. Jeho první celovečerák je však obrovská pecka a vypadá to, že baví lidi i dnes. Nejen diváky, ale i takové, kteří ho rádi použijí jako inspiraci pro nějakou parádní hovadinu. Třeba pro tvorbu falešné osmibitovky.

 

Projekt týdne
Myslíte si, že když máte doma kostým Dartha Vadera, že jste něco víc? Že když máte zeď na hajzlu vytapetovanou plakáty ke všem bondovkám, je vaše stolice kvalitnější? Možná. To druhé mě osobně navíc vlastně moc nezajímá, ale co se fanouškovství týče, na Jonathana Wilsona nemáte. Ten totiž plánuje přes Kickstarter vybrat skoro dvě miliardy liber a postavit za ně kopii města Minas Tirith z Pána prstenů, která by sloužila jako hotel. Ambiciózní nápad? Určitě. Nereálný? Možná. Ale na druhou stranu jestli se mu to povede, zapíše se do dějin filmových fanoušků tak, že jeho jméno nikdy nikdy nesmaže.

 

Superhrdina týdne
Marvel už nám představil hromadu hrdinů. Máme tu geniální vědce, supervojáky, bohy i zloděje se srdíčkem na pravém místě a brzy se objeví kouzelníci nebo vládci afrických států. Pořád ale můžeme dostat víc. Třeba kačery. Kačer Howard není pro fanoušky comicsů neznámý a znají ho i filmoví fandové, i když jeho celovečerák za moc nestál. Naposledy se zjevil na chvilku ve Strážcích Galaxie, ale Marvel s ním zatím oficiálně žádné plány nemá. Na druhou stranu jak to tak vypadá, do Avengers by docela zapadl.

Klip týdne
P. T. Anderson si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Tvůrce Magnólie, Až na krev nebo Mistra naposledy poslal do kin Skrytou vadu a momentálně pracuje na scénáři pro Pinocchia Roberta Downeyho Jr. A možná se ujme i režie. Ve svém narvaném programu si ale našel chvilku i na trochu menší projekt a pro zpěvačku Joannu Newsom natočil klip k její novince Sapokanikan. Newsom se mimochodem objevila i v jeho Skryté vadě a i to je možná důvod, proč si na ni Anderson udělal čas, takže pokud máte v plánu začít ho uhánět, aby natočil klip k vašem originálnímu projektu, jenž spojuje křehkost grind core, tradici dechové hudby a uvolněnost jamajského rapu, radši se na to rovnou vykašlete.

 

Titulky týdne
Ať už si o druhé řadě Temného případu myslíte cokoliv, faktem je, že její úvodní titulky jsou minimálně stejně dobré jako ty, které jsme vídali u první série. Atmosférické, vizuálně originální, mrazivé a působivé. A jak to tak vypadá, fungují perfektně, i když Colina Farrella, Vince Vaughna a Rachel McAdams nahradíte Hanem Solem, Lukem Skywalkerem a princeznou Leiou. Posuďte sami.

 

Sestřih týdne
Filmová série Mission: Impossible je tu s námi už devatenáct let a původní seriál se objevil už před téměř půl stoletím. Vypadá to navíc, že tuhle špionážní pecku ještě pár dílů čeká, což samozřejmě oceňujeme, protože pětka je šílený nářez. Tom Cruise si ale víceméně zakládá na tom, že každý díl je malinko jiný a to už proto, že filmy točí různí režiséři a promítají do nich vlastní styl. John Woo baletní akci, Brian DePalma napětí a paranoiu a nejnověji Christopher McQuarrie, jenž vsadil na trošku retro atmosféru a chlapštější přístup. A líbí se nám víceméně všechno. Ethan Hunt a jeho parťáci za kamerou jsou prostě borci a pokud si to čas od času potřebujete připomenout, tohle video vám pomůže.

 

Duel týdne
V minulém výplachu jsme chtěli vědět, komu byste rádi svěřili další Mission: Impossible. Nápadů bylo hodně a lidi, jako jsou Danny Boyle, James Wan, Joe Carnahan, Edgar Wright nebo Gareth Evans by spolu s Cruisem určitě zvládli udělat pořádnou pecku. Tak uvidíme, co se v budoucnu bude dít. Každopádně další nápady na nové režiséry hledejte v diskusi. Je jich tam dost.

 

Dnes se podíváme na comicsy. Vzhledem k tomu, že nová Fantastická čtyřka se příliš nepovedla, zajímalo by nás, jaký comicsový film je podle vás nejhorší. Své tipy pište do předmětu a v textu se rozkecejte o důvodech.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace