Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan a pocta velkým filmařům


ikona
Mr. Hlad
christopher nolan
Na velký film si sice asi chvilku počkáme, od režiséra Interstellar a Batmanů si ale rádi dáme i něco kratšího 

Christopher Nolan je jeden z těch filmařů, co si svoje projekty hodně hlídají. V trailerech na originální filmy málokdy vykecá něco podstatného a snaží se neprozrazovat nic zásadního, pokud to není nutné. Víme, že už má napsanou první verzi scénáře ke svému novému a zatím nepojmenovanému filmu, ale asi bude chvilku trvat, než se ho dočkáme. Nolan zároveň ale nepatří není režisér, který by dokázal sedět na zadku a nic nedělat. Takže brzy vypustí do světa dokumentární kraťas Quay o práci bratrů Quayových.

 

Dvojčata Stephen a Timothy patří mezi esa v oboru stop motion animace a jejich filmy jsou hodně svérázné, drsné a připomínají třeba Tima Burtona. Nolan patří mezi jejich obrovské fandy a stal se „kurátorem“ jejich projektu The Quay Brothers in 35MM.  V jeho rámci se bude v několika amerických a kanadských městech promítat čtveřice krátkých filmů, tři z nich budou od Quayů a ten čtvrtý bude Nolanův dvanáctiminutový dokument o jejich práci a studiích v Londýně. U nás ho asi v kině oficiálně neuvidíme, ale blučko si snad v budoucnu objednat půjde. Každopádně Nolan by měl být dostatečně zajímavý i jako dokumentarista. Zvlášť, když točí o hodně originálních filmařích a ne třeba o výrobě osušek. Trailer je určitě dostatečně půdobivý.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace