Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Westernová pecka s klokany?


ikona
Mr. Hlad
justin kurzel
Režisér, kterého chce celý Hollywood, se vydává k protinožcům natočit pořádnou westernovou pecku 

Asi bychom jen těžko hledali američtější žánr, než je western. Když se na něj ale podíváme trochu líp, zjistíme, že jedny z nejlepších příspěvků dodali Italové a že i ve zbytku světa se mají co k čemu. Zkrátka kovbojové, nekončené pláně, stateční šerifové a zákeřní záporáci nejsou jen doménou divokého západu. V Austrálii třeba řádil Ned Kelly, kterého můžete znát ze stejnojmenného filmu, kde si ho zahrál Heath Ledger. Ve čtyřiadvaceti se pokusil zabít policajta a stal se z něj psanec, brzy nato měl vlastní gang, na krku obvinění z několika loupeží a přepadení a připsal si i pár mrtvol. Šla po něm celá země, ale pro spoustu lidí byl novodobým Robinem Hoodem.

 

Zkrátka sympaťák, co si film zaslouží a i když ten Ledgerův je starý pouhých dvanáct let, dostane nový. True History of the Ned Kelly Gang bude režírovat Justin Kurzel, člověk, o kterém se v poslední době mluví opravdu hodně. Jeho Macbeth sklízí uznání ze všech stran a příští rok v zimě uvidíme i jeho Assassin's Creed. V obou si mimochodem zahrál Michael Fassbender, takže by nás ani moc nepřekvapilo, kdyby dorazil sem. V nedávném Slow West ukázal, že tenhle žánr mu dost sedí, takže bychom proti jeho účasti neměli vůbec nic. I bez něj by ale mohlo jít o zajímavou podívanou.

--- 

Vytáhni v hospodě: Než se k režii Assassin's Creed dostal Justin Kurzel, měl se za kameru postavid Daniel Espinosa, autor filmů Nepřítel pod ochranou a Dítě číslo 44.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace