Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #304 o Doctoru Strangeovi a robotech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by mohl začínat Doctor Strange? Která apokalypsa je největší? A je víc cool Chris Pratt, nebo Jason Statham?  

Karlovarský Výplach

Titulky týdne
Doctor Strange dorazí do kin až na podzim příští rok, ale vypadá to, že by mohlo jít o zajímavou marvelovku už díky tomu, že tentokrát bude víc pracovat s fantasy prvky, magií, jinými dimenzemi a mysteriózní atmosférou. Do trailerů nebo prvních fotek je ještě daleko, Scott Derrickson je nejspíš rád, že má herce a může se v klidu připravovat, ale fanoušci nelení. A i když asi velkou nálož jejich děl můžeme čekat až za pár měsíců, tyhle úvodní titulky jsou vyloženě parádní!

Reklama týdne
Chris Pratt je teď sice za hrdinu, protože si to rozdal s dinosaury z Jurského světa, ale jeho fandové moc dobře vědí, že ho proslavily hlavně komediální role. A těm evidentně nehodlá utíkat ani teď, i když má plné ruce práce s dvojkou Strážců Galaxie a sci-fi Passangers. V SNL se ale na vážnou notu nehraje a když dostane Chris Pratt za úkol zahrát Jasona Stathama, tak prostě zahraje Jasona Stathama!

 

Syknet týdne
Nový Terminátor nás extra nenadchl a sami tvůrci jsou asi nervózní, jestli se mu s Arnoldem bude dařit víc než čtyřce, která měla skvělé trailery, ale postrádala hlavní hvězdu a spoustu fandů zklamala. Každopádně to vypadá, že Skynet nebo nějaký jeho kolega jsou blíž, než by se většině lidí líbilo. Jednadvacetiletý technik spolu s kolegou instaloval robota pro automobilku Volkswagen v německém Kasselu, ale stroj se najednou probral k životu, chytil ho a přimáčkl k ocelové desce. Zraněním nakonec podlehl. Ty stroje to myslí vážně!

 

Rating týdne
Filmy o Harrym Potterovi jsou asi tou nejlepší rodinnou zábavou, která se objevila na plátnech kin v tomhle století. Čarodějové, dobrodružství, akce, magie, humor, trocha romance i nějaké to nenásilné poučení o kamarádství a tak... co kdyby to ale bylo jinak? Co kdyby byla J. R. Rowlingová ke svým charakterům trošku tvrdší a v Bradavicích občas tekla krev a ve vzduchu visel nějaký ten rasismus?

 

Korespondence týdne
Dwayna Johnsona se nedávno v rozhovoru pro časopis Esquire zeptali, kdy mu došlo, že „to“ dokázal. Že je hvězda. Řekl, že asi před třemi týdny, když přišel domů a našel dopis, ve kterém stálo, že pisatel je velký fanda, za ty roky má pocit, že ho skoro zná, že ho baví ve filmech i v Saturday Nigh Live. Že mu drží palce, ať se mu daří i v budoucnosti a že se těší, až se někdy potkají. A pod tím byl podepsaný Steven Spielberg. Takže je to oficiální. The Rock je hvězda. A nebál se Stevenovi odpovědět.

 

Apokalypsa týdne
Filmový konec světa má mnoho podob. Viděli jsme nákazy, mimozemské invaze, hordy zombíků, démony, oživlá auta i klasickou třetí světovou válku. Co by se ale stalo, kdyby zkolaboval internet? Krom toho, že byste se nedostali na MovieZone nemohli zjistit, kolik v kině urvaly Hvězdné války, by došlo ke spoustě dalších drobnějších problémů, díky nimž by polovině lidí hráblo a chtěla tu druhou zabít, sežrat, nebo zabít a sežrat. Falešný trailer na neexistující sci-fi velkofilm Dawn of the Planet of The Zombies and The Giant Killer Plants on Some Serious Acid vám ukáže, jak by to asi vypadalo. Stojí za ním Nor Alf Lovvold, spoluzakladatel trikové společnosti, která dělala na filmech jako Kon-Tiki, Lovec trolů nebo Lovci hlav.

Sága týdne
Pokud se pátému Terminátorovi něco skutečně nepovedlo, je to příběh. Ten, se kterým vyrukoval do kin Alan Taylor, prakticky nedává smysl a bordel v něm mají nejspíš i sami tvůrci. Člověk, který si chce zachovat alespoň trošku zdravého rozumu, o tom, co se na plátně děje, raději přestane přemýšlet. A je to škoda, protože Terminátoři rozhodně nemají špatný příběh a první dva filmy jsou dokonce velice chytré a zajímavým způsobem pracují s časovými paradoxy. K tomu si připočtěte zapamatování hodné scény, jichž je v prvních filmech taky víc než dost, a máte klasiku. A nic z toho pětka nenabízí. Proto bude lepší si radši připomenout ty starší části.

 

Útěk týdne
V poslední době se objevila spousta her, ve kterých vás organizátoři na hodinu zavřou do středověkého vězení, výslechové místnosti v totalitním státě nebo laboratoře šíleného vědce. A vy musíte spolu s kamarády do určeného času vzít roha. Je potřeba zapojit hlavu a někdy i tělo, ale se správně naladěnými lidmi to může být zábava. Teď se na téhle vlně útěkařských dobrodružství chce přiživit i Mission: Impossible – Národ grázlů. V New Yorku, Bostonu, Los Angeles a v San Franciscu budou v době premiéry na dva dny umístěny tyhle speciální Escape Roomy ve stylu filmu s Tomem Cruisem. Pokud se tedy chcete alespoň na chvilku cítit jako on, máte šanci. Ale asi vás to bude něco stát.

 

Minecraft týdne
Už jsme si celkem zvykli na to, že fandové filmů předělávají jejich trailery nebo celé scény do formy Lega. Lego má ale konkurenci v podobě Minecraftu, o němž se mluví jako o počítačové hře/Legu. Každopádně i tady je hromada kostiček a pokud si nedáte bacha, můžete u toho vytvrdnout dýl, než by byla slušná společnost ochotna akceptovat. Byla jen otázka času, než se objeví minecraftovská filmová videa. To na Labyrint: Zkouška ohněm si můžete pustit tady.

 

Duel týdne
V posledním Výplachu jsme se ptali na váš nejoblíbenější film s Richardem Gerem. Nakonec vyhrála samozřejmě Pretty Woman, ale pár hlasů urvaly třeba i Prvotní strach, První rytíř nebo Šakal.

 

Dnes by nás zajímalo, který ze zlých Terminátorů z prvních tří filmů (čtyřku neřešme, tam žádný není) je podle vás nejlepší. Do perexu napište T-800, T-1000 nebo T-X a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

zkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace