Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Méďa 2


ikona
KarelR
první dojmy
Jak se povedlo pokračování půlmiliardové komedie? 

Méďa byl před pár lety velkým komediálním překvapením. Seth MacFarlane díky němu dostal peníze na westernovou parodii Všechny cesty vedou do hrobu, ta ale moc dobře nedopadla. Je tedy Méďa 2 jeho velkým comebackem?

Jak to vidí Mr. Hlad

Seth MacFarlane si dokázal po Všechny cesty vedou do hrobu napravit reputaci. Méďa 2 sice postrádá šmrnc jedničky, která měla konec konců mnohem zajímavější příběh a lépe pracovala s postavami, ale pořád je to nadprůměrná sranda. MacFarlane s Wahlbergem sypou do diváků vtipy bez ohledu na to, jestli jsou dobré, nebo špatné. Ale je jich tolik, že i když poměr není na první pohled úplně přívětivý, těch scén, při nichž se budete nahlas smát, je pořád víc než v průměrné řachandě. Amanda Seyfried bez problémů vedle dva hlavní hrdiny zapadla, camea jsou obvykle dost fajn a pár scén, které si budu pamatovat ještě hodně dlouho, se tu taky najde. MacFarlane by ze sebe možná mohl vymáčknout víc, ale fandům nekorektního humoru dá druhý Méďa přesně to, co chtějí. Už tu není to překvapení, kterým disponoval první díl, ale pořád je tu toho dost, aby z toho vylezla fajn komedie.

 

Jak to vidí KarelR

Moment překvapení je pryč, kupa humorných tref zůstává. Druhý Méďa je víceméně stejný jako ten první, protože opakuje úspěchy i chyby prvního dílu. Ze začátku tedy přichází kanonáda výborného humoru, který je buď nápaditý nebo alespoň tak drzý, že bez okolků funguje. S přibývajícím časem se ale dere do popředí příběh, se kterým to už tak slavné není. Méďa tentokrát bojuje o své lidství a je to přesně tak povrchní a zkratkovité, jak se čekalo. Což je škoda, protože je vidět, že se mířilo o trochu výš. MacFarlane to ale neumí moc prodat, a tak Méďovo trýznění akorát nazdařbůh prokládá hrubozrnnými nebo vyloženě divnými scénami. Občas to zabírá nádherně, občas je z toho trapná křeč. V konečném součtu ale převažuje to první a rozhodně je tu kupa scén, které budete s chutí líčit kamarádům. Takže mise splněna.

 

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace