Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
chris prattjennifer lawrencerobert downey jr.tržby
Které herecké hvězdy jsou teď na samotné špičce Hollywoodu? 

Vás ty top jedenáctky docela baví, co? No, mě taky, takže tady máte dalšího zástupce do řady MovieZone žebříčků. Ten nápad vykrystalizoval u mého nedávného článku, který velebil miliardu Jurského světa a Chrise Pratta. Proč to nehodit "na papír", řekl jsem si, tak tu máte velmi subjektivní žebříček, který hodnotí tu nejvíc top hereckou jedenáctku současného Hollywoodu. Fanoušci Joaquina Phoenixe se už pomalu štosují, a tak budu upřesňovat. Porovnávat herecké výkony mužů a žen před kamerou je cesta do pekla a tento článek se o to ani nesnaží. Bude to zase o prachách. Ale...

... nepotkáte tu třeba Iana McKellena. Gandalf a Magneto v jednom sice účinkoval ve filmech, které do Hollywoodu přisypaly miliardy, ale to už bych tu mohl vařit polévku se Sarumanem, Frodem a dalšími. Pánové a dámy hráli a hrají ve značkách, které jsou superúspěšné, ale těžko na svých bedrech utáhnou projekt, který bude stát pouze na nich. Ten klíč bude samozřejmě nejlépe patrný v samotné TOP 11, a tak tu jenom dodám, že se koukám do přítomnosti a budoucnosti. Brada Pitta s Julií Roberts tu tedy nenajdete. Á propos, Julie: Jsem na tenkém ledě, ale v žebříčku naleznete pouze tři ženy. Nejsem člen ČSSD ani superkorektní prezident klubu antišovinistů, abych se násilně snažil o rovné zastoupení mužů a žen v každé oblasti života. V té konkurenci prostě obstojí jenom tři. Anne Hathaway promine.

Následují povinné vysvětlivky. Největší úspěchy vyjmenovávají filmy (především) z poslední doby, které ospravedlňují zařazení hvězd do žebříčku. Kolonka Berou si řeší honorář dané hvězdy za poslední důležitý film. Začátky nastavují zrcadlo těžkým začátkům a projektům, které naši vyvolenou sebranku dostaly do záře reflektorů. KarelR se v krátkosti vyjadřuje ke každé hvězdě, protože má na starost nevděčnou korekturu mých článků a je to skvělý člověk. Vytáhni v hospodě je Vytáhni v hospodě.

6. Sandra Bullock

Největší úspěchy: Gravitace, Zrození šampióna (znáte jako Blind Side), Nebezpečná rychlost.
Berou si: V Gravitaci měla původně hrát Angelina Jolie. Jistě si teď rve vlasy, že se do skafandru neoblékla. Sandra si totiž vyjednala procenta z celkových tržeb a cifra, která vám vyrazí dech, je 70 milionů dolarů.
Začátky: Demolition Man. Stejně jako Sandra nestárne ani ten film.
KarelR říká: Pořád nechápu, jak se ta fajn holka z Nebezpečné rychlosti dostala tak daleko. Takže asi... gratulace?
Vytáhni v hospodě: Mluví plynně německy, protože u našich sousedů vyrůstala. A vy byste s tou němčinou měli také něco udělat, protože je to důležitý a půvabný jazyk.

 

Sandra se v Mimoních prohláškuje k miliardě, ale to nic nemění na tom, že bude druhá žena v žebříčku hodně kontroverzní volbou. Dává si totiž pauzu od hraní a kromě neznámé komedie Our Brand Is Crisis nemá do budoucna oznámený žádný další projekt. Z mé strany to tedy bude fuška, ale jdeme na to. 70 milionů. Právě tolik dostala za super úspěšnou a kvalitní sci-fi Gravitace. Dál se jí spolu s Melissou McCarthy podařilo vytáhnout nevábně vypadající komedii Drsňačky k 223 milionům (rozpočet jenom 43).

Když pak zavítáme dál do minulosti k filmům jako Zrození šampióna (s rozpočtem 29 milionů dolarů neuvěřitelných 255 milionů jenom z Ameriky) nebo třistamiliónový Návrh, tak jasně vidíme, že je Sandra je jednou z těch hereček, co utáhnou film na svých bedrech a lidé jsou ochotni jít do kina fakticky na cokoliv, v čem účinkuje. Herců a hereček, kteří tohle mohou říct, mnoho není. Takže padesátiletá držitelka Oscara fasuje zaslouženou pozici v půlce startovního. Jo a ten elixír mládí vám prý neprodá.

 

5. Bradley Cooper

Největší úspěchy: Ozbrojený mimozemský mýval, Americký sniper, Pařba ve Vegas x 3.
Berou si: Za třetí Pařbu dostal stejně jako jeho kolegové ve zbrani 15 milionů dolarů. Co se peněz za mývala týče, tak přesná čísla se mi nepodařilo dohledat, ale v Interview u Howarda Sterna řekl, že to byla jeho dosud nejprofitabilnější role. Wow.
Začátky: Zahrál si hovado v Nesvatbových a pak už to šlo samo.
KarelR říká: Pořád čekám, kdy z Bradleyho udělají Indyho nebo (klasického) superhrdinu. Warneři ho prý tlačili do role Green Lanterna, ale na konkurzu mluvil jako Baleův Batman, takže rychle mazal ze seznamu.
Vytáhni v hospodě: Tady budu vytahovat delší dobu. Bradley Cooper chodil na univerzitu Pace. Ta má studijní program Actors Studio Drama School a na internetu se můžete podívat na pořad "Inside Actors Studio", v němž James Lipton zpovídá ty největší filmové hvězdy a žáci mají na závěr prostor pro otázky. Snaživý žák Bradley Cooper kdysi položil Roberu de Nirovi následující otázku (omluvte horší kvalitu). Dnes to jsou díky filmům Všemocný a Terapie láskou nejlepší přátelé.

 

Za všechno může Pařba ve Vegas (slovenský distribuční název Vo štvorici po opici nemá chybu). Z nenápadné komedie o partičce ožralů se vyklubal obrovský hit, který při rozpočtu nuzných 35 milionů dolarů dokázal vydělat astronomických 467. S necelými 600 miliony ho následně trumfla dvojka a Hollywood si začal uvědomovat, koho to má v rukách. Výsledkem bylo zařazení Bradleyho do A-Teamu. Velmi zábavný remake seriálu, který režíroval pokaždé zajímavý Joe Carnahan, bohužel kiny prošuměl a měl co dělat, aby se zaplatil. Bradley tedy řešil, co dál.

Georgem Clooneym konstantně pomlouvaný režisér David O. Russell (natáčení Tří králů muselo být hodně zajímavé) obsazoval svojí novou romanci Terapie láskou a volba padla právě na Coopera. K ruce měl také výbornou Jennifer Lawrence a vznikl z toho hit a parádní film o narušeném muži, který se učí tancovat a zapomínat na svou bejvalku. Další spolupráce se složitým režisérem na sebe nenechala dlouho čekat a Špinavý trik byl ještě větší hit. Páté místo v žebříčku pak potvrzuje mýval ve Strážcích Galaxie a neuvěřitelně úspěšný Americký sniper, kterého si Bradley sám produkoval. V budoucnu potom svítí premiéry druhých Strážců, další spolupráce s Russelem jménem Joy a zatím trochu tajemný projekt Prince of Providence. Cooper jede.

 

4. Leonardo DiCaprio

Největší úspěchy: Titanic, Počátek, Nespoutaný Django, Vlk z Wall Street
Berou si: Za Vlka dostal předem 25 milionů dolarů. Proto ten stomilionový rozpočet.
Začátky: Proslavila ho role v Co žere Gilberta Grapea. Ještě předtím ale hrál v legendárních Critters 3.
KarelR říká: Leův přístup "budu točit jenom s prvotřídními režiséry" téměř nemá obdoby a zpravidla nese ovoce, takže není divu, že má zaslouženě kariéru jako víno.
Vytáhni v hospodě: Quentin Tarantino ho původně chtěl pro roli Hanse Landy v Hanebných panchartech. Také jste si to právě představili?

 

Opravdu jste si mysleli, že se tu Leo neobjeví? Titanicem proslavený herec si žije svou hollywoodskou pohádku. Když zrovna nespolupracuje na nejnovějším filmu svého idolu Martina Scorseseho, tak randí s těmi nejrajcovnějšími supermodelkami a občas si odloží nějaký ten milion dolarů pro ochránce přírody (kůrovec na Šumavě nic, Leo?). DiCaprio to má prostě na háku. Po Titanicu si mohl vybírat snad ze všech blockbusterů, které směřovaly do kin. Místo toho, aby si zahrál Spider- Mana, ale odjel do Thajska a blbnul na pláži s nádhernou Virginií Ledoyen. Ten kluk holt ví.

Svůj hlas Leo nalezl díky Gangům New Yorku od Scorseseho. Jejich spolupráce pokračovala v Letci, Skryté identitě, Prokletém ostrovu a konečně Vlkovi z Wall Street. Každý ze zmíněných filmů byl úspěchem, který studiím a producentům vydělal kufry plné dolarů. V blízké budoucnosti tu máme problémy provázený western Revenant, krimi s Jamiem Foxxem Mean Business on North Ganson Street a historické drama King Harald. Otázkou času potom je, kdy Leo zhodnotí zkušenosti ze spolupráce s Martym a něco si zrežíruje.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace