Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jurský svět má největší otvírák historie


ikona
imf
tržby
Po důkladném přepočítání můžeme prohlásit, že Jurský svět otevřel za cca 209 milionů dolarů. Kdo tohle trumfne? 

Pro boxoffice fanatiky to byl skutečně napínavý víkend. Nejdřív se objevily zvěsti o rekordních předprodejích na Fandango, které většinou spolehlivě zvěstují velehit. Rozptyl výsledných tržeb je ale většinou takový, že ani studio v případě úspěšných předprodejů a masivních půlnoček nezvěstuje dopředu nějaké velké úpravy odhadů. Naopak, Universal byl VELMI konzervativní a několik týdnů před premiérou podle cvrkotu na sociálních sítích prorokoval, že za úspěch považuje cokoliv nad sto milionů. Páteční tržby nám samozřejmě prozradily, že to byl hodně podstřelený odhad a v neděli odpoledne už jsme věděli, že jde do tuhého. Podle neoficiálních čísel dinosauři otevřeli jen těsně pod prvními Avengers, globálně pak s 511 miliony zaznamenali nejlepší celosvětový opening historie. To všechno už ale dávno víte.

 

Pondělí je pro studiové účetní vždycky mnohem důležitější, protože se konečně dopočítají finální čísla. U velkého blockbusteru může být statistická chyba ve výši tří procent poměrně signifikantní, v tomhle případě se hrálo o šest milionů nahoru nebo dolů. Jisté už víceméně bylo, že má Universal dvousetmilionový opening, někde mezi prvními a druhými Avengers. Jenže byla ještě pořád ve hře lákavá šance, že dinosauři usednou na trůn. Universal odmítal cokoliv komentovat, ale určitě číhal se zatajeným dechem. A ono se to povedlo - cca 209 milionů dolarů (úplně definitivní čísla ještě nejsou, ale odchylka už může být jen v desetinkách) znamená, že Avengers dostali na frak. V největším universaláckém nasazení (4274 kin, ovšem Avengers otevírali ve 4349 sálech) Jurský svět skóroval neuvěřitelným způsobem, přičemž si razantně pomohl tržbami z 3D a IMAXu (podle prvních propočtů až polovina všech prodaných lístků).  

U Marvelu teď musí být Universal vyloženě v nemilosti. Jeho dinosauři deklasovali oba díly Avengers a sedmé Rychle a zběsile je na dostřel (pět milionů) globálních tržeb prvních Avengers. Mohlo by se stát, že během jediného týdne tak nejúspěšnější marvelovka přijde hned o dva posty - zlatý otvírák a bronz za třetí nejvyšší tržby všech dob. A Jurský svět? Ten má našlápnuto k tomu, aby se stal i nejúspěšnějším zářezem Spielbergovy série. Jurský park má totiž celosvětově na kontě jen "pouhou" miliardu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace