Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z bijce Rocka je velká hvězda. Oficiálně.


ikona
Cival
tržby
Jak moc potvrdilo San Andreas star-power The Rocka? A kolik utržila Croweova romantika Aloha? 

Tak tedy gratulujeme, ty jedna mohutnící kamenná hroudo! Warneři sice na plakátech San Andreas uvádějí, že hlavní hvězdou jejich nové katastrofické velkoprodukce je jakýsi Dwayne Johnson, všichni diváci ale moc dobře ví, že je to bývalý wrestler se stále cool přezdívkou The Rock, kdo zase jednou uspěl v multiplexech. A tentokrát byl na to zcela sám. Jen on... a samozřejmě spousta chvění a digitální destrukce, jak se na dnešní megabiják o pustošivém zemětřesení sluší a patří.

TRŽBY KATASTROFICKÝCH FILMŮ V AMERICKÝCH KINECH

Warneři se v San Andreas zjevně inspirovali úspěchem Emmerichova 2012. Přeborník žánru ale aktuálně maká na pokračováních Dne nezávislosti, takže si studio muselo vystačit s menším kalibrem: Jak se skromnějším destrukčním měřítkem, tak s trochu úspornějším rozpočtem (110 milionů dolarů je ale furt šleha), s méně zvučným jménem režiséra a s jen jednou velkou hvězdou, navíc ne úplně prověřenou. The Rock totiž možná jede, ale většinou k tomu má silné kumpány, a když už na něj nějaký blockbuster vyloženě spoléhá, není z toho kdovíjaké terno. Tak jako třeba loni u rozporuplného Herkula...

San Andreas ale je potvrzením, že Rock je prostě bourák a že si do portfolia úspěšných týmovek a nenápadně bodujících menších snímků může přidat i velký letní blockbuster spoléhající na jeho svaly. V tomhle směru je zámořský otvírák za 53 milionů dolarů výbornou vizitkou a suverénním nakročením ke 130 milionům jen z Ameriky. Nemalé jsou navíc i zisky ze zbytku světa, takže hnedle po startu má San Andreas na kontě 113 milionů z celé zeměkoule.

TRŽBY FILMŮ ROCKA

Já takovýhle zájem nečekal, to přiznávám. Rockovi ho ale přeju a doufám, že bude dál budovat svou kariéru. Takhle rozumných a nenabubřelých svalovců, kteří díky svému úspěchu vlastně táhnou nahoru celý akční žánr, se totiž v Hollywoodu moc nepohybuje. Z jeho projektů by navíc mohlo časem vzejít i něco méně rutinního, než co tvoří spolu s tuctovým režisérem Bradem Peytonem - ten si možná zajistil díky kasovnímu triumfu další zakázky, San Andreas ale po kvalitativní stránce dvojky Cesty a Jako kočky a psi bohužel dvakrát netrumflo... 

TRŽBY FILMŮ REŽISÉRA BRADA PEYTONA

 

Nový popcornový nášup logicky nejvíc ublížil Zemi zítřka. Sterilní sci-fi to schytala při poklesu o 58% a připočetla si bídných 13 milionů. Průběžných 63 mega jen posunuje novou rodinnou nudu s Clooneym ještě výrazněji mezi bolavá letní zklamání.

Naopak velkým hitem je stále Ladíme 2, které urvalo o mega víc a pojistilo si stříbrnou příčku. Aktuálních 147 milionů je neskutečných a o rychlé pokračování žadonících. Studio musí mrzet akorát to, že ve zbytku světa není to skokové navýšení tržeb tak výrazné a že se padesátku jedničky podaří asi jen zdvojnásobit na kilčo. V Evropě a v dalších destinacích je potřeba ten americký megahitový potenciál ještě do budoucna podpořit...

To Šílený Max se za ním snaživě žene už teď. Během všedních dní dokonce znovu vládl zámořskému kasovnímu žebříčku, o víkendu si připsal na čtvrté příčce dalších třináct milionů a vytáhl tamní bilanci na velmi potěšujících 115 mega. Přičtěte k tomu dalších 165 ze zbytku světa a máte před sebou průběžných 280 míčů, které by Maxovi kdekdo netipoval ani za celý pobyt v kinech. Nechme se překvapit, jak si tyhle výsledky Warneři vyhodnotí s ohledem na případné sequely...

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE ŠÍLENÝ MAX 

U Marvelů nic složitě vyhodnocovat nemusí, protože aktuálních 1,32 miliardy dolarů z celého světa pro comicsovku Avengers 2 je zcela nevzrušivě akurátních.

Mnohem zajímavější teď bude nálada u Sony, kteří propadli pocitu, že se jim podaří publiku procpat romantickou komedii Aloha od vyšeptalého režiséra Camerorna Crowea. Jejími tahouny totiž jsou americká zlatíčka Bradley Cooper a Emma Stone. Jenže ani jejich star-power není samospásná a další z mdlých romanťáren padlého žánrového klasika vyšuměla do prázdna. Vzešly z toho strašné recenze a tragický devítimilionový otvírák. Ano, suma, kterou Cooperův předchozí Americký sniper zvládl urvat klidně během jedné hodiny... Prostě fiasko. Plačte a zapomeňte.

 

Do desítky se vešly ještě slaboučký hororový remake Poltergeist, chválená Vinterbergova dobovka Daleko od hlučícího davu, bláznivá komedie Divoká dvojka a už deset týdnů se držící animák Konečně doma.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nás čeká hodně napínavá konfrontace filmové verze Entourage v celovečeráku Vincentův svět s konkurencí: Porazit ho chce jak prequel Insidious, tak hlavně výborná oddychovka Špión, z níž si KarelR s Hladem odnesli velmi spokojené první dojmy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace